شرایط ثبت شرکت در عمان 2022

0

عمان را سوئیس خاورمیانه می‌دانند. کشور عمان در سال‌های اخیر تلاش بسیاری کرده تا با پیروی از الگوی توسعه دبی، اقتصاد خود را توسعه دهد.

یکی از مسیرهای این توسعه، دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی برای ثبت شرکت در عمان است.

پتانسیل‌های این کشور برای توسعه، قطعاً کمتر از امارات متحده عربی نیست و در سال‌های آینده، از ثمرات ثبت شرکت در این کشور که فاکتوری مهم برای اقتصاد شکوفای عمان است بسیار بیشتر خواهید شنید.

کشور عمان با دو کشور ثروتمند خاورمیانه، یعنی با عربستان و امارات متحده عربی همسایه است و از مسیرهای هوایی، زمینی، دریایی و ریلی با این کشورها مرز مشترک دارد و از این رو عمان مقصدی ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری است.

سرمایه‌گذارانی که آینده‌نگر هستند و از شم اقتصادی بالایی برخوردارند، قطعاً تاسیس شرکت در این کشور را یکی از گزینه‌های اول برای سرمایه‌گذاری می‌دانند.

 

اجازه دهید مزایای ثبت شرکت در عمان را با هم مرور کنیم تا متوجه اهمیت عمان برای سرمایه‌گذاری و تاسیس شرکت و کسب و کار در این کشور شوید.

"مزایای

مزایای ثبت شرکت در عمان

  • ثبت شرکت در عمان به هیچ وجه با محدودیت‌هایی که متوجه ایران است درگیر نیست و می‌توان به راحتی از این کشور به همه کشورهای دنیا مبادلات تجاری داشت.
  • عمان موقعیت جغرافیایی فوق‌العاده‌ای دارد زیرا از یک سو دارای مرز آبی با خلیج فارس، اقیانوس هند، دریای عمان، خلیج عدن و دریای سرخ است و از سوی دیگر فرودگاه‌های بین‌المللی‌اش در راستای سیاست‌های توسعه‌ی کشور، نهایت همکاری را با سرمایه‌گذاران و صاحبان شرکت‌ها و صنایع دارند.
  • عمان عضو سازمان تجارت جهانی است و ثبت شرکت در این کشور می‌تواند سبب بهره‌مندی از این مزیت برای تجار شود.
  • ثبت شرکت در این کشور می‌تواند منجر به اخذ اقامت عمان گردد.
  • با ثبت شرکت در عمان می‌توان صاحب یک حساب بانکی بین‌المللی شد.
  • عمان چهار منطقه آزاد تجاری بزرگ دارد که با ثبت شرکت در هر یک از این مناطق آزاد، می‌توان تا سقف 50 سال معافیت مالیاتی گرفت و از پشتیبانی‌های دولت بهره‌مند شد.

سایر مزایا:

  • ثبت شرکت در این کشور (ثبت شرکت با مسئولیت محدود یا همان LLC) از پرداخت مالیات‌های متعدد معاف است (معافیت از مالیات بر سود سهام، معافیت از مالیات بر دارایی‌ها، و معافیت از مالیات بر ارزش افزوده).
  • دولت عمان در راستای سیاست‌های خود، بودجه زیادی را صرف توسعه کرده است؛ و اگر با ثبت شرکت در این کشور موفق به عقد قرارداد با دولت شوید، سود سرشاری نصیب شما و شرکت‌تان خواهد شد (دولت عمان اجرای اکثر پروژه‌های خود را به شرکت‌های خارجی واگذار می‌کند).
  • هزینه‌های لازم برای ثبت شرکت و هزینه‌های جاری دفتر شرکت‌ها در عمان، بسیار کم‌تر از اکثر کشورهای عربی است و از این رو به‌صرفه‌تر از ثبت شرکت در سایر کشورهای عربیِ منطقه است.
  • طبق قوانین دولت عمان، کسانی که با سرمایه خارجی اقدام به ثبت شرکت در این کشور می‌کنند می‌توانند در مقام سرمایه‌گذار خارجی، اقامت یک‌ساله را دریافت کنند و تا زمانی که سهامدار شرکت خود هستند، اقامت‌شان را تمدید نمایند.
  • کسی که اقدام به ثبت شرکت در این کشور می‌کند می‌تواند برای خانواده خود، برای شرکای خود، و برای خانواده شرکای خود، اقامت عمان دریافت نماید.
  • بدیهی است کسی که اقدام به ثبت شرکت در این کشور کرده، پس از اخذ اقامت می‌تواند به عنوان مقیم عمان، ویزای شنگن و ویزای آمریکا و سایر کشورهای غربی را راحت‌تر و سریع‌تر دریافت نماید.
  • کسی که اقدام به ثبت شرکت در عمان کرده و اقامت این کشور را گرفته، می‌تواند به صورت نامحدود به کشورهای کویت، قطر و امارات عربی متحده سفر کند.

 

معیارهای انتخاب برای ثبت شرکت در عمان

معیارهای انتخاب برای ثبت شرکت 

اولین گام برای ثبت شرکت در کشور عمان این است که مشخص کنید قصد تاسیس چه نوع شرکتی دارید.

قوانین این کشور انواع مختلفی از شرکت‌ها را مشخص کرده‌اند که البته امکان تاسیس همه‌ی انواع مذکور برای خارجی‌ها فراهم نیست چرا که بعضی از این نوع شرکت‌ها باید الزامی توسط شهروندان عمان تاسیس شوند.

اما چندین نوع شرکت وجود دارد که خارجی‌ها می‌توانند یکی از آن‌ها را برای ث انتخاب نمایند. در انتخاب نوع شرکت، دو معیار اصلی وجود دارد:

  • میزان سهمی که یک خارجی می‌تواند از مجموع سهام شرکت در اختیار داشته باشد؛ و
  • میزان سرمایه اولیه‌ی لازم برای تاسیس شرکت در عمان است.

انواع شرکت‌ها 

انواع شرکت‌هایی که قانون کشور عمان برای ثبت تعریف کرده است را می‌توان در قالب سه دسته طبقه‌بندی کرد:

  • شرکت‌ها محلی

شرکت‌های محلی بر حسب میزان سرمایه‌ی اولیه‌ای که برای تاسیس شرکت در نظر گرفته می‌شود، به پنج گروه تقسیم می‌شوند که به شرکت‌های محلی درجه 1، محل درجه 2، محلی درجه 3، محلی درجه 4 و محلی درجه 5 معروف هستند.

برای ثبت شرکت در این کشور باید در نظر داشت که ثبت شرکت محلی (به جز شرکت درجه 1) برای خارجی‌ها به هیچ وجه گزینه خوب و معقولی نیست زیرا طبق قانون عمان، حداقل 51 درصد از سهام این نوع شرکت‌ها باید در اختیار و متعلق به یک عمانی باشد و سرمایه‌گذار خارجی که قصد ثبت شرکت دارد، فقط می‌تواند حداکثر تا سقف 49 درصد سهام را در اختیار و مالکیت خود بگیرد.

  • شرکت‌های برخوردار از سرمایه‌گذار خارجی

شرکت‌های برخوردار از سرمایه‌گذار خارجی شرکت‌هایی هستند که خارجی‌ها نیز می‌توانند در آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده و اکثر سهام شرکت را در اختیار خود داشته باشند.

این نوع شرکت، خودش به دو گروه تقسیم می‌شود:

شرکت‌های درجه 1 و شرکت‌های ممتاز. در مورد شرکت درجه اول، یک سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند تا سقف 70 درصد سهام را از آنِ خود کند.

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت درجه 1، مبلغ 150 هزار ریال عمان است که اگر سرمایه‌گذار خارجی برای ثبت شرکت در این کشور، بخواهد این نوع شرکت را انتخاب کند و 70 درصد سهام را در اختیار بگیرد باید سرمایه‌ای معادل 105 هزار ریال عمان داشته باشد.

نوشته های مرتبط

حقوق ماما در عمان

آشنایی با کشور عمان

نوشته های مرتبط

حقوق ماما در عمان

آشنایی با کشور عمان

نوع دوم شرکتِ برخوردار از سرمایه گذار خارجی، شرکت ممتاز است که حداقل سرمایه لازم برای ثبت این نوع شرکت، 250 هزار ریال عمان است و مانند شرکت درجه 1، در این نوع شرکت نیز شریک خارجی می‌تواند 70 درصد سهام (معادل 175 هزا ریال عمان) را متعلق به خود کند.

  • شرکت‌های ثبت‌شده در مناطق آزاد

جذاب‌ترین نوع این نوع سرمایه‌گذاری در کشور عمان، ثبت شرکت در مناطق آزاد این کشور است.

اگر قصد ثبت شرکت در عمان را داشته باشید، می‌توانید با ثبت و تاسیس شرکت در یکی از مناطق آزاد این کشور، صد در صدِ سهام شرکت را متعلق به خود کنید.

بعلاوه، در اکثر مناطق آزاد تجاری عمان، هیچ حداقلی به عنوان حداقل سرمایه لازم برای تاسیس و ثبت شرکت در نظر گرفته نشده است.

ثبت شرکت در هر یک از مناطق آزاد تجاری عمان، معافیت‌های مالیاتی بلندمدتی دارد و البته فقط یک‌سری محدودیت‌ها و شرایط در مورد استخدام پرسنل وجود دارد که آن هم زیاد عجیب نیست.

طبق قانون اگر اقدام به ثبت شرکت در یکی از مناطق آزاد این کشور کردید، در ده سال اولِ فعالیت‌تان باید حداقل 15 درصد از پرسنل‌تان عمانی باشند، در پنج سال بعدی باید پرسنل عمانی‌تان حداقل 25 درصد از کل پرسنل باشند، در پنج سال بعد، این درصد به 35 می‌رسد، و در سال‌های بیستم تا بیست و پنجم فعالیت شرکت، پرسنل عمانی باید حداقل 50 درصد از کل کارمندان‌تان را تشکیل دهند.

مناطق آزاد تجاری برای ثبت شرکت در عمان

عمان دارای چهار منطقه آزاد تجاری است که می‌توان در آن‌ها اقدام به ثبت و راه‌اندازی شرکت کرد و از معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات ویژه‌ی مناطق آزاد تجاری عمان نیز بهره‌مند شد. این مناطق عبارت‌اند از:

  • منطقه آزاد صُحار (Sohar Port & Free Zone)

منطقه آزاد صُحار در 200 کیلومتری مسقط (پایتخت عمان) واقع شده است و عمده‌ی تمرکز این منطقه‌ی آزاد، تامین زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فولاد، مواد غذایی و حمل و نقل است.

شرکت‌هایی که در این منطقه‌ی آزاد ثبت و تاسیس شوند، تا 25 سال معاف از مالیات‌اند، از پرداخت عوارض گمرکی برای واردات کالاها معاف‌اند، و غیرعمانی‌هایی که قصد ثبت شرکت در عمان دارند می‌توانند با ثبت شرکت در این منطقه آزاد، صد در صدِ سهام شرکت‌شان متعلق به خودشان باشد.

  • منطقه ویژه اقتصادی دُقْم (Doqm Special Economic Zone)

این منطقه‌ی ویژه اقتصادی در فاصله 550 کیلومتری مسقط واقع شده است و طبق برنامه، قرار است تا چند سال آینده تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین مناطق آزاد در کل خاورمیانه شود.

از آن‌جا که منطقه دَقم بیش از 80 کیلومتر خط ساحلی در حاشیه دریای عرب دارد، می‌تواند یکی از اصلی‌ترین مناطق استراتژیک برای ترانزیت کالاها به کل خاورمیانه، آفریقا و جنوب‌شرقی آسیا شود.

  • منطقه آزاد المَزونَه (Al Mazunah Free Zone)

این منطقه آزاد در جنوب غربی عمان و در فاصله 1100 کیلومتری مسقط قرار گرفته است و عمده‌ی تمرکزش بر بازرگانی، صنایع سبک، و صنایع خدماتی است.

کسانی که برای ثبت شرکت در عمان اقدام به تاسیس شرکت در این منطقه آزاد نمایند تا 30 سال از پرداخت مالیات معاف هستند، عوارض گمرکی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد، و سقف و محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در منطقه وجود ندارد و غیرعمانی‌هایی که قصد ثبت شرکت در این کشور را دارند، می‌توانند در این منطقه آزاد اقدام به فعالیت کننده و تمام سهام شرکت‌شان را در اختیار خودشان داشته باشند.

  • منطقه آزاد صَلالَه (Salalah Free Zone)

منطقه آزاد صلاله در فاصله 1000 کیلومتری مسقط قرار گرفته است و عمده‌ی تمرکزش بر سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه در حوزه‌های مواد شیمایی، ساخت و ساز، تولید، و حمل و نقل است.

هزینه‌های نیروی کار، تاسیسات و ساخت و ساز در این منطقه، ارزان‌تر از سایر مناطق آزاد عمان است و کسانی که قصد ثبت شرکت در کشور عمان دارند، با تاسیس شرکت در این منطقه‌ی آزاد، به مدت 30 سال از کله مالیات‌ها و عوارض گمرکی معاف هستند و محدودیتی از نظر حداقل و حداکثر سرمایه‌گذاری در این منطقه‌ی آزاد وجود ندارد.

یک گزینه دیگر نیز  وجود دارد که متقاضی می‌تواند خارج از مناطق آزاد تجاری اقدام به ثبت شرکت کند و در عین حال، تمام صد درصد سهام شرکتش متعلق به خودش باشد، و آن روش این است که سرمایه‌گذار خارجی، حداقل مبلغ 1 میلیون ریال عمان سرمایه داشته باشد.

تنها ایراد این روش برای سرمایه‌گذاران ایرانی آن است که بسیاری از بانک‌ها، به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، تمایلی به افتتاح حساب برای ایرانیان ندارند و به همین یک دلیل، خیلی از سرمایه‌گذارهای ایرانی مجبور می‌شوند یک نفر غیرایرانی را به عنوان شریک خود انتخاب نمایند تا امکان افتتاح حساب وجود داشته باشد.

"مراحل

مراحل و شرایط ثبت شرکت در عمان

اگر سرمایه و شرایط لازم جهت این نوع سرمایه‌گذاری را دارید، خود را برای مراحل زیر آماده کنید:

  • تهیه و تنظیم طرح کسب و کار (بیزینس پلن). این طرح باید به‌طور مشخص برای همین منظور تدوین شده باشد و موارد زیر را در بر بگیرد:
    • ذکر دقیق اهداف کسب و کار در عمان
    • بیان دقیق چشم‌اندازی که برای محصولات یا خدمات خود در عمان در نظر دارید
    • معرفی اعضای هیات مدیره و سهامداران شرکت
    • انتخاب و تعیین نوع شرکت نوع شرکت
    • چگونگی خرید و سهام شرکت و نحوه‌ی سرمایه‌گذاری
    • ارائه‌ی ارزیابی‌های مالی و برآورد هزینه‌های تاسیس و اداره شرکت (اعم از هزینه ثبت شرکت و هزینه‌های جاری سالانه و شرح دارایی‌ها و تمکن مالی)
  • انجام مراحل و تشریفات اداری و تحویل مدارک لازم به ارگان‌های مربوطه در عمان (شامل اداره ثبت شرکت‌های عمان، اداره امور مالیاتی عمان، و اداره بیمه عمان)
  • افتتاح حساب در یکی از بانک‌ها عمان و واریز سپرده‌های شرکت
  • مراجعه به اداره ثبت شرکت‌های عمان و پرکردن فرم‌های مربوطه
  • مراجعه به اداره امور مالیاتی عمان و پرکردن فرم‌های مربوطه
  • مراجعه به اداره بیمه عمان و پر کردن فرم‌های مربوطه

مدارک عمومی لازم برای ثبت شرکت در عمان

  • فایل اسکن‌شده‌ی پاسپورت متقاضی (که حداقل یک سال از اعتبار آن باقی مانده باشد)
  • یک قطعه عکس 3 در 4 رنگی
  • پرینت حساب بانکی متقاضی (پرینت شش ماهه‌ای که به زبان انگلیسی باشد و نرخ برابری ریال عمان و ریال ایران در آن محاسبه شده باشد)
  • گواهی عدم سوء پیشینه (با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.