مهاجرت از طریق کار به ارمنستان در سال 2021

2

در سال‌های اخیر، کشور ارمنستان مورد توجه بسیاری از مهاجران قرار گرفته است. روش‌های مختلفی برای مهاجرت به ارمنستان وجود دارد. یکی از متداول‌ترین آن‌ها، مهاجرت از طریق کار به ارمنستان است. در این مقاله، شرایط و مدارک لازم جهت مهاجرت به ارمنستان از طریق کار را بررسی می‌کنیم. اما پیش از آن، اطلاعات مختصری در مورد خود کشور ارمنستان ارائه می‌شود.

زندگی در ارمنستان

کشور ارمنستان یکی از کشورهای قاره آسیا محسوب می‌شود. این کشور کوچک که تنها 3 میلیون نفر جمعیت دارد، با کشورهای ایران، گرجستان، آذربایجان و ترکیه همسایه است. این کشور حدود 298000 کیلومتر مربع مساحت دارد و پایتخت آن، شهر قدیمی و تاریخی ایروان است.

کشور ارمنستان به دلیل جاذبه‌های طبیعی و همچنین تاریخی-فرهنگی خود بسیار مورد توجه گردشگران منطقه و جهان قرار گرفته است. این کشور به عنوان اولین کشوری که دین مسیحیت را پذیرفت، دارای کلیساهای بسیار زیبا و قدیمی است. از سوی دیگر، رشته کوه آرارات نیز از جمله بلندترین قله‌های این منطقه را در خود جای داده است.

واحد پول کشور ارمنستان، درام است و مردم این کشور به زبان ارمنی با یکدیگر صحبت می‌کنند.

مزایای مهاجرت و زندگی در کشور ارمنستان

عوامل بسیار زیادی در افزایش علاقه‌ی ایرانیان به مهاجرت به کشور ارمنستان دخیل بوده‌اند. برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • امنیت بسیار بالا: امنیت بالای این کشور منجر به افزایش سطح رضایت زندگی مردم نیز شده است.
  • آرامش: نظام سیاسی و فرهنگی این کشور به گونه‌ای سازماندهی شده است که مردم در آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.
  • نزدیکی به کشور ایران: یکی از مهم‌ترین مزایای ارمنستان برای مهاجران ایرانی، فاصله نزدیک با ایران است. در نتیجه، مهاجرانی که برای کار به این کشور می‌روند، به راحتی می‌توانند رفت و آمد کنند.
  • هزینه‌های زندگی: هزینه‌های زندگی در کشور ارمنستان به نسبت ایران و کشورهای اروپایی بسیار پایین‌تر است.

 با وجود مزایای مذکور، کشور ارمنستان یک کشور در حال توسعه است. اقتصاد این کشور با افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف رو به رشد است. از سوی دیگر، سیستم بانکداری و و شبکه جهانی بازرگانان ارمنی نیز به رشد اقتصادی این کشور کمک می‌کند.

مهاجرت از طریق کار به ارمنستان

به منظور انتخاب یک کشور برای مهاجرت از طریق کار، توجه به نرخ بیکاری آن کشور اهمیت بسیار زیادی دارد. کشور ارمنستان از نظر نرخ بیکاری، وضعیت مطلوبی ندارد. نرخ بیکاری در این کشور حدود 18 درصد است. بدان معنی که از هر 100 نفر حدود 18 نفر در این کشور بیکار هستند. این آمار به نسبت کشورهای اروپایی و صنعتی مانند اتریش و آلمان بسیار بالا است.

بالا بودن نرخ بیکاری یک کشور باعث می‌شود که فرصت‌های شغلی برای افراد خارجی بسیار پایین باشد. این در حالی است که نرخ بیکاری کشور ارمنستان طی چند سال اخیر همچنان روند صعودی داشته است.

علاوه بر این، نکته‌ی بسیار مهم در یافتن شغل در کشور ارمنستان، تسلط بر زبان ارمنی است. با این وجود، نزدیکی به ایران و همچنین هزینه‌های پایین زندگی باعث شده است که بسیاری به مهاجرت از طریق کار به این کشور فکر کنند.

دریافت ویزای کار ارمنستان

متقاضیان مهاجرت از طریق کار به ارمنستان باید ویزای کار این کشور را دریافت کنند. جهت اخذ ویزای کار به پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای معتبر مقیم ارمنستان نیاز است. نکته قابل توجه این است که به راحتی می‌توان با ویزای توریستی وارد این کشور شد و به دنبال کار گشت.

ویزای توریستی کشور ارمنستان، اقامت 90 روزه به فرد می‌دهد. این زمان خوبی برای گشتن به دنبال یک شغل مناسب است. به علاوه، گردشگرانی که وارد کشور ارمنستان می‌شوند، اجازه کار ندارند.

برای گرفتن اجازه کار باید به اداره کار ارمنستان مراجعه شود و درخواست کار داده شود. اگر برای شغل موردنظر، فرد ارمنی واجد شرایط پیدا نشد، از متقاضی دعوت به کار می‌شود. فرد متقاضی کار با توجه به مدت زمان قراردادش می‌تواند در اقامت موقت این کشور را دریافت نماید.

لازم به ذکر است که همراهان فردی که اقامت موقت کشور ارمنستان را دارد، نیازی به دریافت اجازه کار این کشور ندارند. این موضوع در افرادی که اقامت دائم کشور ارمنستان را دارند نیز صادق است.

مدارک لازم جهت مهاجرت از طریق کار به ارمنستان

مدارک لازم جهت مهاجرت از طریق کار به ارمنستان

متقاضیان کار در ارمنستان باید مدارک زیر را جمع‌آوری و به سفارت ارائه دهند. هرگونه نقص در مدارک، شانس متقاضی برای اخذ ویزای کار را کم می‌کند. به همین دلیل، لازم است تا پیش از ارائه مدارک خود به سفارت، حتماً آن‌ها را با دقت بررسی کنید.

این مدارک عبارتند از:

  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • گذرنامه معتبر به همراه کپی آن
  • نامه درخواست شغلی از کارفرما
  • اثبات محل اقامت در ارمنستان
  • ترجمه مدارک تحصیلی
  • ارائه رزومه کاری و تحصیلی
  • ارائه مدارک هویتی مانند شناسنامه
  • بیمه‌نامه مسافرتی
  • دو عدد عکس
  • گواهی سو پیشینه
  • رسید پرداخت هزینه ویزا

به منظور اخذ ویزای کار به حداقل 13 روز زمان نیاز است. هزینه‌ی دریافت مجوز کار در ارمنستان، 52 دلار است که توسط کارفرما یا متقاضی کار باید پرداخت شود. هزینه‌ی دریافت اقامت موقت این کشور نیز 219 دلار می‌باشد.

در صورت نقض قوانین مهاجرت کاری کشور ارمنستان، فرد متخلف می‌بایست 104 تا 208 دلار جریمه پرداخت کند.

اخذ اقامت برای همراهان متقاضی مهاجرت از طریق کار

فرد متقاضی مهاجرت از طریق کار به کشور ارمنستان می‌تواند پس از دریافت اجازه کار و اخذ اقامت موقت این کشور، برای همراهان خود نیز اقدام نماید. منظور از همراه، همسر و فرزندان زیر 18 سال است.

همانطور که گفته شد، ویزای کار بر اساس مدت زمان قرارداد کاری داده می‌شود. معمولاً به متقاضی و همراهان وی، اقامت یک ساله کشور ارمنستان داده می‌شود. جهت اقدام به منظور اخذ اقامت موقت کشور ارمنستان برای همراهان نیز باید مدارکی به سفارت ارائه شود.

مدارک لازم عبارتند از:

  • گذرنامه معتبر به همراه کپی از آن
  • عکس
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • گواهی ازدواج
  • گواهی تولد فرزندان (در صورت وجود)
  • اثبات تمکن مالی
  • مشخص نمودن محل اقامت در ارمنستان

لازم به ذکر است که نقص در مدارک ارائه شده ممکن است باعث شود تا فرد شانس خود برای اخذ ویزای همراهان را از دست بدهد.

میزان حقوق و دستمزد در کشور ارمنستان 

نوشته های مرتبط

آشنایی با کشور ارمنستان

مهاجرت به ارمنستان از طریق تحصیل در سال 2021

نوشته های مرتبط

آشنایی با کشور ارمنستان

مهاجرت به ارمنستان از طریق تحصیل در سال 2021

از دیگر عوامل مهم در انتخاب یک کشور به منظور مهاجرت از طریق کار، حقوق و دستمزد است. حداقل حقوق در کشور ارمنستان در سال 2015، 55000 درام (معادل 120 دلار آمریکا) بوده است. این میزان حقوق از سال 2016 به بعد تغییر چندان زیادی نکرده است.

به طور میانگین، حقوق در ارمنستان حدود 390 دلار آمریکا است در حالی که هزینه‌های زندگی در این کشور ماهانه بین 250 تا 300 دلار تخمین زده می‌شود. در نتیجه، می‌توان گفت که نسبت درآمد به هزینه‌های زندگی در کشور ارمنستان بسیار پایین است و وضعیت خوبی ندارد.

مشکل بعدی این است که متقاضیان مهاجرت از طریق کار به کشور ارمنستان باید بر زبان ارمنی تسلط داشته باشند. تسلط پیدا کردن بر یک زبان خارجی کمی زمان‌بر است. به همین دلیل است که همواره برای افراد تحصیل کرده پیشنهاد می‌شود که کشور پیشرفته‌ی دیگری را برای مهاجرت کاری خود انتخاب کنند.

مشاغل مورد نیاز کشور ارمنستان

یکی از فاکتورهای مهم جهت مهاجرت از طریق کار، جستجوی و یافتن فهرست مشاغل مورد نیاز کشور هدف است. در صورت دریافت ویزا بدون توجه به رشته تحصیل و مشاغل مورد نیاز کشور مربوطه می‌تواند ریسک بسیار بالایی داشته باشد.

کارفرمایان کشور ارمنستان هر ساله فهرستی از مشاغل مورد نیاز خود را منتشر می‌کنند. متقاضیان خارجی که شرایط و تحصیلات مربوطه برای این مشاغل را دارا باشند، در اولویت استخدام قرار می‌گیرند. در نتیجه، شانس شما به منظور دریافت پیشنهاد شغلی برای مشاغل مورد نیاز کشور ارمنستان بیشتر خواهد بود.

در سال‌های اخیر، برخی از مشاغل بیشتر از سایرین مورد توجه کارفرمایان ارمنی قرار گرفته است. این مشاغل عبارتند از:

  • مهندسی نرم افزار
  • حسابداری
  • مدیریت اداری
  • مهندس کامپیوتر
  • برنامه‌نویس حرفه‌ای
  • مشاور مالی و مدیر فروش
  • مترجم
  • مدیر بازاریابی

و رشته‌های دیگری در همین زمینه‌ها بیشتر از سایرین مورد نیاز می‌باشند. لازم به ذکر است که کشور ارمنستان در بخش صنعتی با کمبود قابل توجه نیرو روبرو است. در نتیجه، این فرصت خوبی برای متقاضیان خارجی مهاجرت از طریق کار ایجاد می‌کند.

5 شغل برتر ارمنستان در سال 2021

در میان مشاغل مختلف، 5 شغل زیر از جمله پردرآمدترین مشاغل این کشور به شمار می‌روند.

  • مقام مدیریت: به دلیل اهمیت این شغل در رشد اقتصادی، یکی از پردرآمدترین مشاغل کشور ارمنستان محسوب می‌شود. درآمد سالانه‌ی مدیران حدود 7700 دلار برآورده می‌شود.
  • مدیریت امور مالی: مشاغل مرتبط با اقتصاد در کشور ارمنستان از درآمد خوبی برخوردار هستند. حقوق مدیر امور مالی سالانه حدود 8000 دلار تخمین زده شده است.
  • مدیریت تیم برنامه‌نویسان: حقوق مدیر برنامه‌نویسی به دلیل اهمیت این شغل در رشد برنامه‌های فناوری حدود 7000 دلار در سال است.
  • مدیریت حسابرسی: دیر حسابرسی در کشور ارمنستان در حدود 6500 دلار در سال تخمین زده می‌شود.
  • مدیریت پروژه‌های آی تی: حقوق سالانه‌ی یک مدیر پروژه آی تی در کشور ارمنستان حدود 8300 دلار در سال است.

5 شغل برتر ارمنستان در سال 2021

روند کاریابی در کشور ارمنستان

نکته مهم در رابطه با مهاجرت از طریق کار به کشور ارمنستان، یافتن پیشنهاد شغلی است. پس از دریافت پیشنهاد کار با توجه به مشاغل مورد نیاز این کشور، متقاضی می‌تواند ویزای کار بگیرد. دریافت ویزای کار به معنی اخذ اقامت موقت کشور ارمنستان است.

از سوی دیگر، کارفرما مقیم ارمنستان نیز باید درخواست جذب نیروی خارجی را به اداره کار ارمنستان اطلاع دهد. اداره کار ارمنستان (MLSA MINISTRY OF LABOUR AND SOCIAL ISSUES OF THE REPUBLIC OF ARMENIA)، این درخواست را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که شخص واجد شرایط ارمنی برای شغل مورد نظر وجود نداشته باشد.

در صورت تایید اداره کار، کارفرما می‌تواند با فرد خارجی مصاحبه کند و قرارداد کاری بین کارفرما و متقاضی بسته می‌شود.

متقاضی پس از شروع به کار در ارمنستان باید گواهی اجازه موقت خود را در اداره گذرنامه و پلیس ایروان ثبت نماید. معمولاً 30 تا 40 روز پس از تاریخ درخواست، کارت اقامت به متقاضی داده می‌شود.

موسسات کاریابی کشور ارمنستان

متقاضیان مهاجرت از طریق کار به کشور ارمنستان باید رزومه‌ی خود را در موسسات کاریابی معتبر این کشور ثبت کنند. کارفرمایان ارمنی که به دنبال جذب نیروی خارجی هستند، مشاغل مورد نیاز خود در زمینه‌های مختلف را به این موسسات کاریابی ارائه می‌دهند.

در صورت یافتن متقاضی خارجی واجد شرایط، با وی تماس گرفته می‌شود. به این ترتیب، کارفرما می‌تواند با فرد مورد نظر خود مصاحبه کند. پس از قبولی در مصاحبه، کارفرما برای فرد متقاضی دعوت‌نامه ارسال می‌کند.

به همین دلیل است که ثبت رزومه در موسسات کاریابی ارمنستان به منظور یافتن شغل مورد نظر در کوتاه‌ترین زمان ممکن بسیار اهمیت دارد. برخی از مهم‌ترین موسسات کاریابی ارمنستان عبارتند از:

  • Vacant Career Centre
  • Career Centre
  • Hoberg
  • Gorcka.am
  • Abovyan territorial employment centre of state employment agency

اخذ اقامت و تابعیت کشور ارمنستان از طریق مهاجرت کاری

طبق قوانین دولتی کشور ارمنستان، تمام افراد واجد شرایط بالای 18 سال می‌توانند جهت اخذ تابعیت این کشور درخواست بدهند. متقاضیانی که موفق به یافتن شغل و اخذ اقامت موقت کشور ارمنستان شده‌اند، تنها پس از گذشت سه سال از کار و زندگی در این کشور می‌توانند جهت اخذ شهروندی برای خود و همراهانش اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که منظور از همراهان، همسر و فرزندان کوچک‌تر از 18 سال است. یکی از مهم‌ترین عوامل دریافت تابعیت و شهروندی کشور ارمنستان، تسلط بر زبان ارمنی است. علاوه بر این، متقاضی باید با فرهنگ این کشور آشنایی کامل پیدا کرده باشد و تسلط خوبی بر قانون اساسی و تاریخ آن داشته باشد.

تمامی موارد ذکر شده در اخذ تابعیت و شهروندی کشور ارمنستان اهمیت بسیار زیادی دارند. اگرچه، پاسپورت ارمنستان از ارزش چندان زیادی در مقایسه با کشورهای اروپایی برخوردار نیست.

سخن پایانی

کشور ارمنستان به دلیل نزدیکی به ایران و همچنین هزینه‌های پایین زندگی مورد توجه مهاجران بسیار زیادی قرار گرفته است. روش‌های مختلفی به منظور مهاجرت به کشور ارمنستان وجود دارد. یکی از این روش‌ها، مهاجرت از طریق کار است.

مهاجرت از طریق کار به کشور ارمنستان مستلزم تسلط بر زبان ارمنی است. البته، یادگیری زبان ارمنی کمی زمان‌بر است و برای تمامی افراد آسان نمی‌باشد. از سوی دیگر، نرخ بیکاری در این کشور بسیار بالا است. به همین دلیل، شانس یافتن شغل مناسب برای متقاضیان خارجی چندان زیاد نیست.

مشکل بعدی در مورد حقوق و درآمد مشاغل کشور ارمنستان است. با وجود پایین بودن هزنیه‌های زندگی، حقوق و دستمزدها بالا نیستند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که در صورت داشتن شرایط جهت مهاجرت کاری به کشورهای اروپایی اقدام نمایید.

در صورتی که با وجود تمام مشکلات کاری ارمنستان قصد مهاجرت از طریق کار به این کشور را دارید، حتماً توصیه می‌شود تا فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور را بررسی کنید. علاوه بر این، رزومه‌ی خود را در سایت‌های کاریابی معتبری که در این مطلب معرفی شدند، ثبت کنید.

 

۲ نظرات
  1. sara می گوید

    سایت خیلی خوبی دارید
    امیدوارم موفق باشید

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      سلام و سپاس از شما به خاطر کامنت محبت‌آمیز و دلگرم‌کننده‌تون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.