مهاجرت به ارمنستان و شرایط اخذ اقامت دائم ارمنستان در سال 2021

0

در این نوشتار میخواهیم درباره مهاجرت به ارمنستان و شرایط اخذ اقامت دائم ارمنستان صحبت کنیم. ارمنستان، کشور کوچکی است که در قفقاز جنوبی قرار گرفته است. این کشور از شمال با گرجستان، از شرق با آذربایجان، از غرب با ترکیه و از جنوب با ایران و نخجوان همسایه است. به دلیل فاصله نزدیک با ایران، ارمنستان در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از افرادی قرار گرفته است که قصد اخذ اقامت دائم کشوری جز ایران را دارند. 

در این مقاله، به بررسی شرایط اخذ اقامت دائم ارمنستان در سال 2021 می‌پردازیم. پیش از گرفتن هرگونه تصمیمی مبنی بر مهاجرت به کشور ارمنستان لازم است تا در مورد شرایط عمومی و روش‌های مختلف مهاجرتی به این کشور اطلاعاتی کسب نمایید. 

شرایط عمومی کشور ارمنستان

همانطور که گفته شد، کشور ارمنستان یکی از کشورهای همسایه ایران است. کشور ارمنستان یکی از زیباترین کشورهای منطقه از نظر چشم‌انداز طبیعی است. رشته کوه آرارات در این کشور واقع شده است. علاوه بر زیبایی‌های طبیعی، این کشور دارای تاریخ و سنت‌های بسیار غنی است. 

همین موضوع موجب جذب گردشگران منطقه و جهان به منظور لذت بردن از مناظر زیبای طبیعی و تاریخی کشور ارمنستان شده است. پایتخت کشور ارمنستان، شهر تاریخی و زیبای ایروان است. ایروان را می‌توان یکی از امن‌ترین شهرهای جهان دانست چراکه نرخ جرم و جنایت در این شهر بسیار پایین است. در واقع، امنیت و آرامش مردم کشور ارمنستان یکی از دلایل تمایل ایرانیان به اخذ اقامت دائم این کشور است. 

کشور ارمنستان یکی از کم‌جمعیت‌ترین کشورهای منطقه است. این کشور تنها 2 میلیون و 970 هزار نفر جمعیت دارد. زبان رسمی ارمنستان، ارمنی و دین رسمی آن، مسیحیت است. در واقع، کشور ارمنستان اولین کشوری بود که دین مسیحیت را به عنوان دین رسمی خود انتخاب کرد. 

شرایط سیاسی و اجتماعی کشور ارمنستان

کشور ارمنستان در کشورهای مشترک المنافع و کشورهای همسود عضویت دارد. از سوی دیگر، سفر از ایران به ارمنستان بدون محدودیت و بدون روادید است. در نتیجه، امکان شرکت در فعالیت‌های قانونی از قبیل بازرگانی، تجارت، تحصیل، کار و حتی سرمایه‌گذاری میسر می‌باشد. 

وضعیت آزادی‌های قانونی و حقوقی، آزادی بیان، امنیت اجتماعی، وضعیت بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، حقوق مالکیت و حقوق خصوصی و مذهب و اعتقاد در کشور ارمنستان از وضعیت قابل قبولی برخوردار است. لازم به ذکر است که افراد دارای اقامت ارمنستان لزوماً نیازی نیست در ارتش خدمت کنند. 

با این وجود، کشور ارمنستان یک کشور در حال توسعه است وضعیت اقتصادی چندان مطلوبی ندارد. به همین دلیل، نرخ بیکاری بسیار بالایی نسبت به کشورهای اروپایی مهاجرپذیر دارد. از این رو، پیش از هر گونه تصمیم‌گیری در مورد مهاجرت و اقدام برای اخذ اقامت دائم ارمنستان باید تمامی شرایط را به خوبی بررسی کنید. 

اخذ اقامت دائم ارمنستان 

روش‌های مختلفی برای اخذ اقامت دائم ارمنستان وجود دارد. برخی از روش‌های متداول جهت مهاجرت به ارمنستان و اخذ اقامت دائم این کشور از طریق کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری، ازدواج و تولد است. 

در این بخش، هر یک از روش‌های اخذ اقامت دائم ارمنستان را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد. 

اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق کار

کشور ارمنستان دارای نرخ بیکاری بسیار بالایی است. این بدان معنی است که مشاغل زیادی در این کشور وجود ندارند و در نتیجه، شانس یافتن شغل مناسب در کشور ارمنستان چندان بالا نیست. با این وجود، علاقه‌مندان به مهاجرت از طریق کار به کشور ارمنستان به ویزای کار ارمنستان نیاز دارند. به همین دلیل، ابتدا باید از طرف کارفرمای مقیم در این کشور پیشنهاد شغلی دریافت نمایند. 

در همین راستا، متقاضیان باید رزومه‌ی خود را در سایت‌های کاریابی معتبر این کشور ثبت کنند. کارفرمایان هر ساله مشاغل مورد نیاز خود را به اداره کار این کشور ارائه می‌دهند. در صورت پیدا نشدن فرد ارمنی واجد شرایط، کارفرما می‌تواند جهت استخدام نیروی کار خارجی اقدام نماید. 

در این صورت، کارفرما رزومه‌ها را بررسی می‌کند و فرد موردنظر خود را در میان نیروهای خارجی انتخاب می‌کند. سپس، می‌تواند با متقاضی مورد نظر مصاحبه کند. در صورت تایید، قرارداد کاری بین کارفرما و کارجو امضا می‌شود. به این ترتیب، متقاضی کار می‌تواند وارد ارمنستان شود و شروع به کار کند. 

برای متقاضیان کار در ارمنستان، اقامت موقت داده می‌شود. طبق قوانین کار ارمنستان، اقامت موقت بر اساس مدت زمان قرارداد کاری تنظیم می‌شود. اما به طور میانگین، اقامت یک ساله به کارجویان خارجی داده می‌شود. 

اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق کار

شایان ذکر است که کار بدون مجوز از سوی اداره کار ارمنستان با جریمه برای کارفرما یا کارجو همراه خواهد بود. از سوی دیگر، با لغو قرارداد کاری توسط کارفرما، اقامت کارجو نیز منسوخ می‌شود. و فرد مجبور به ترک کشور ارمنستان خواهد بود. 

متقاضی کار در ارمنستان پس از سه سال زندگی و کار مستمر در این کشور می‌تواند جهت اخذ اقامت دائم برای خود همراهان اقدام نماید. منظور از همراهان، همسر و فرزندان زیر 18 سال است. لازم به ذکر است که همراهان برای کار در کشور ارمنستان نیازی به مجوز از اداره کار ارمنستان ندارند. 

وضعیت اقتصادی کشور ارمنستان

ارمنستان یک کشور کم جمعیت و کم مساحت است. نکته مثبت در رابطه با کشورهای کوچک این است که نرخ تورم پایینی دارند. نرخ تورم ارمنستان نیز کمتر از یک است. حتی در برخی سال‌ها به صفر نیز می‌رسد. این بدان معنی است که نوسان قیمت چندان قابل توجه نیست. 

اقتصاد ارمنستان یک اقتصاد در حال پیشرفت است. در سال‌های اخیر، شاهد رشد اقتصاد کشور ارمنستان در بخش خدمات بوده‌ایم. از صنایع اصلی این کشور می‌توان به صنایع نساجی و فرآوری مواد شیمیایی اشاره کرد. اقتصاد مبتنی بر صنایع سنگین این کشور حدود 45 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شود که معادل 19649 میلیارد دلار است. 

از دیگر بخش‌های اقتصادی مهم ارمنستان می‌توان به صنعت و کشاورزی اشاره کرد که به ترتیب 35 و 19 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شوند. 

کشور ارمنستان پس از یک دوره بی‌ثباتی اقتصادی که تجربه کرده است، به سرعت در حال بهبود اقتصاد خود می‌باشد. در همین راستا، همواره به جذب نیروی خارجی در بخش خدماتی و صنعت تمایل داشته است. علاوه بر این، معلمان زبان انگلیسی نیز همواره از جمله نیروهای کار مورد علاقه‌ی دولت ارمنستان بوده‌اند. 

لازم به ذکر است که افرادی که برای کار به ارمنستان مهاجرت کرده‌اند، باید مالیات بر درآمد خود را به موقع پرداخت کنند. تا چند سال پیش، سیستم مالیاتی این کشور بسیار پیچیده بود و همین موضوع موجب ایجاد مشکل برای مهاجران می‌شد. اما از سال 2001 به بعد، اصلاحاتی در قوانین مالیاتی ارمنستان صورت گرفت. 

اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق تحصیل

کشور ارمنستان از نظر تحصیل در وضعیت قابل قبولی قرار دارد. این کشور دارای بیش از 29 دانشگاه دولتی و 48 دانشگاه خصوصی است. 4 دانشگاه بین المللی نیز در این کشور فعالیت می‌کنند. دانشگاه‌های بین المللی ارمنستان در رشته‌های شیمی، فیزیک، میکروبیولوژی و فناوری اطلاعات از سراسر جهان دانشجو می‌گیرند. 

داشتن این تعداد دانشگاه برای کشور کوچک و کم جمعیتی مانند ارمنستان قابل قبول است. شروع سال تحصیلی در کشور ارمنستان در دو ترم سپتامبر و جولای است. اکثر آموزش در دانشگاه‌ها و مدارس این کشور به زبان ارمنی ارائه می‌شود. البته، دوره‌هایی نیز به زبان انگلیسی، روسی یا حتی فرانسه برگزار می‌شوند.

متقاضیان مهاجرت و اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق تحصیل می‌توانند جهت گرفتن پذیرش از یکی از دانشگاه‌های ارمنستان اقدام کنند. دانشگاه‌های ارمنستان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می‌گیرند. البته، متقاضیان تحصیل در دوره‌های ابتدایی و دبیرستان نیز می‌توانند جهت اخذ اقامت موقت برای خود و همراهانشان اقدام کنند. 

تحصیل در دوره ابتدایی و دبیرستان در ارمنستان شامل برنامه‌های جالبی است. برخی از مدارس ارمنستان به زبان انگلیسی و برخی دیگر تحت سیستم آموزش فرانسه ارائه می‌شوند. در این مدارس، زبان‌های آلمانی، اسپانیایی و حتی ژاپنی تدریس می‌شود. با این وجود، زبان اصلی آموزش در مدارس ابتدایی و دبیرستان کشور ارمنستان، زبان ارمنی است. 

مقطع کارشناسی دانشگاه‌های ارمنستان

دوره‌ی کارشناسی در دانشگاه‌های ارمنستان دو سال به طول می‌انجامد. برای گرفتن پذیرش در این مقطع تحصیلی باید مدرک تحصیلی 12 سال قبل ارائه شود. البته، در صورت عدم داشتن مدرک پیش‌دانشگاهی می‌توان در دوره‌های قبل از دانشگاه شرکت کرد. 

رشته‌های تحصیلی مختلفی در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های ارمنستان ارائه می‌شوند. در این بین، برخی از رشته‌ها مانند حقوق، امور بانکی و مالی، اقتصاد، مدیریت، دوره‌های آموزشی، کامپیوتر، روانشناسی، روزنامه‌نگاری و روابط بین الملل بیشتر از بقیه مورد استقبال دانشجویان قرار می‌گیرند. 

مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ارمنستان

دوره کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ارمنستان نیز مانند اکثر کشورها دو ساله است. متقاضیان که قصد اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ارمنستان در دوره کارشناسی ارشد دارند، حتماً باید مقاله‌ای علمی در مجلات معتبر منتشر کرده باشند. 

حقوق، اقتصاد، مدیریت، امور مالی و بانکی، دوره‌های آموزشی و علوم کامپیوتر از جمله محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ارمنستان محسوب می‌شوند. 

لازم به ذکر است که کارشناسی ارشد پیوسته در دانشگاه‌های ارمنستان برای رشته‌هایی از قبیل الکترونیک، کامپیوتر، مخابرات، قدرت، مکانیک، نقشه‌کشی، نقشه‌برداری و عمران وجود دارد. کارشناسی ارشد پیوسته در دوره‌ی 5 ساله برگزار می‌شود و به آن دیپلما نیز گفته می‌شود. 

مقطع دکترا دانشگاه‌های ارمنستان

متقاضیان تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه‌های ارمنستان یا باید مقطع کارشناسی ارشد خود را در این کشور گذرانده باشند یا به جلب توجه‌ی استاد راهنمای شاغل در یکی از دانشگاه‌های ارمنستان نیاز دارند. 

دوره‌ی دکترا در دانشگاه‌های ارمنستان بین 4 تا 6 سال (بسته به رشته‌ی تحصیلی) به طول می‌انجامد. متقاضیان علاوه بر داشتن مقاله‌ی چاپ شده‌ی علمی در مجلات معتبر باید معدل بالای 17 نیز داشتن باشند. 

از محبوب‌ترین رشته‌های دوره‌ی دکترا در دانشگاه‌های ارمنستان می‌توان به هنر، مدیریت، جامعه‌شناسی، تجارت، اقتصاد و امور مالی و بانکی اشاره کرد. 

مهم‌ترین دانشگاه‌های ارمنستان

همانطور که گفته شد، ارمنستان دارای دانشگاه‌های بسیار زیادی است. برخی از آن‌ها دولتی، برخی خصوصی و برخی دیگر بین المللی هستند. در ادامه، فهرستی از مهم‌ترین دانشگاه‌های این کشور ارائه می‌شود. 

  • دانشگاه دولتی ایروان: رشته‌های تاریخ، شیمی، اقتصاد، زبان ارمنی، فیزیک، ریاضیات و مکانیک، زیست‌شناسی، جغرافیا و زمین‌شناسی، حقوق، زبان‌شناسی روسی، شرق‌شناسی، روزنامه‌نگاری، فلسفه و روانشناسی، جامعه‌شناسی، فیزیک هسته‌ای، زبان‌شناسی رومی آلمانی، الهیات، ریاضیات کاربردی و روابط بین الملل. 
  • دانشگاه دولتی پزشکی ایروان: رشته‌های پزشکی عمومی، پزشکی دهان، طب نظامی، بهداشت عمومی، داروسازی و تحصیلات تکمیلی
  • دانشگاه دولتی مهندسی ارمنستان: رشته‌های مهندسی شیمی، برق، ماشین‌سازی، محیط زیست، معدن، متالوژی و ذوب فلزات، کامپیوتر، مخابرات و رادیو، ریاضیات کاربردی، مکانیک و ماشین‌آلات، تحصیلات مکاتبه‌ای و حمل و نقل. 
  • دانشگاه دولتی زبان‌شناسی ارمنستان: زبان روسی، زبان‌های خارجی (آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، یونانی و فارسی)، زبان‌شناسی و علوم ارتباطات میان فرهنگی و زبان و ادبیات خارجی.
  • دانشگاه دولتی اقتصاد ارمنستان: مدیریت، روابط اقتصاد بین الملل، قوانین اقتصاد، دارایی، بازاریابی و علوم فروش، سازمان بازرگانی، حسابداری و حسابرسی، علوم کامپیوتر و آمار. 
  • دانشگاه دولتی روسی ارمنی: رشته‌های ریاضیات کاربردی، اقتصاد، جهانگردی و گردشگری، زبان‌های خراجی، حقوق، پزشکی و زیست‌شناسی، علوم سیاسی و اجتماعی، زبان‌شناسی، مهندسی و فناوری و تبلیغات.
  • دانشگاه فرانسوی ارمنستان: رشته‌های حقوق، مدیریت، بازاریابی، دارایی، علوم کامپیوتر و ریاضیات کاربردی. 
  • دانشگاه آمریکایی ارمنستان: شامل 5 دوره کارشناسی، 9 دوره کارشناسی ارشد و 4 گواهینامه تحصیلات تکمیلی.
  • دانشگاه اروپایی ارمنستان: اقتصاد و مدیریت، حقوق، زبان‌شناسی، گردشگری و جهانگردی، روابط بین الملل، تکنولوژی اطلاعات، مدیریت بهداشت عمومی. 

لازم به ذکر است که دانشگاه‌های ارمنستان از نظر رتبه‌بندی در رده پایینی قرار دارند. در نتیجه، مدارک آن ممکن است توسط برخی از دانشگاه‌های برتر سراسر جهان قابل قبول نباشد. 

شهریه دانشگاه‌های ارمنستان بین 2000 تا 4000 دلار در سال است. البته، هزینه دانشگاه‌های دولتی بسیار کمتر از دانشگاه‌های خصوصی است. 

نحوه اخذ اقامت دائم ارمنستان 

دانشجویانی که قصد تحصیل در کشور ارمنستان را دارند، ابتدا با ویزای توریستی وارد این کشور می‌شوند. پس از رسمی شدن پذیرش از دانشگاه مورد نظر و اخذ ویزای دانشجویی می‌توانند اقامت موقت این کشور را بگیرند. لازم به ذکر است که اقامت موقت ارمنستان برای دانشجویان به همراه بیمه درمانی است. 

اخذ اقامت دائم برای دانشجویان زمانی ممکن است که پس از اتمام تحصیل موفق به یافتن کار در این کشور شوند. در این صورت، 3 تا 5 سال پس از شروع به کار می توانند جهت اخذ اقامت دائم ارمنستان اقدام نمایند. البته، این امر مستلزم پرداخت به موقع و مرتب بیمه و مالیات است. 

اخذ اقامت ارمنستان از طریق سرمایه‌گذاری

یکی دیگر از روش‌های مهاجرت به ارمنستان و اخذ اقامت دائم این کشور از طریق سرمایه‌گذاری است. به سرمایه‌گذاران در ارمنستان سه نوع اقامت داده می‌شود:

  • مجوز اقامت ویژه به صورت گذرنامه که برای 10 سال اعتبار دارد. 
  • مجوز اقامت دائم به صورت کارت اقامتی که برای 5 سال اعتبار دارد. 
  • مجوز اقامت موقت به صورت کارت که برای 1 سال اعتبار دارد. 

شرایط سرمایه‌گذار برای اخذ اقامت توسط مقامات مهاجرتی ارمنستان (پلیس و سرویس امنیتی) بررسی می‌شود. این شرایط عبارتند از ماهیت سرمایه‌گذاری، ایجاد شغل، مقدار و محل سرمایه‌گذاری و ملیت. 

روسیه، یونان، قبرس و آلمان به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی کشور ارمنستان به شمار می‌روند. بخش‌های اصلی سرمایه‌گذاری عبارتند از ارتباطات از راه دور، انرژی، متالورژی، خدمات هتل و حمل و نقل هوایی. 

علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در ارمنستان می‌توانند با تاسیس شرکت‌های خارجی، نمایندگی‌ها، شعب و شرکت‌های وابسته در این کشور سرمایه‌گذاری کنند. حتی امکان سرمایه‌گذاری از طریق خرید اوراق بهادار، خرید شرکت یا تاسیس شرکت‌های مشترک نیز وجود دارد. 

نوشته های مرتبط

آشنایی با کشور ارمنستان

مهاجرت به ارمنستان از طریق تحصیل در سال 2021

نوشته های مرتبط

آشنایی با کشور ارمنستان

مهاجرت به ارمنستان از طریق تحصیل در سال 2021

سرمایه‌گذاری در ارمنستان از نظر نوع مالکیت خارجی، تعداد کارمندان و همچنین دسترسی به منابع مالی با هیچ‌گونه محدودیتی روبرو نیست.

طی چند سال اخیر، کشور ارمنستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی بوده است. در همین راستا، قوانین و شرایط مطلوب اتخاذ شده است. با این وجود، همچنان فساد و محدودیت بازار داخلی از جمله مشکلات اصلی سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی در این کشور محسوب می‌شود. 

با این وجود، وضعیت اقتصادی و نرخ بیکاری بالا در این کشور موجب تجدیدنظر بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی شده است. اقتصاد ارمنستان به شدت وابسته به سرمایه‌گذاری روسیه است. در سال‌های اخیر، رکود اقتصادی و همچنین فساد و فقر موجب بدتر شدن اوضاع شده است. به طوری که نخست وزیر ارمنستان، سرژ سارکسیان مجبور به استعفا شد. 

اخذ اقامت ارمنستان از طریق سرمایه‌گذاری

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در ارمنستان

یکی از مزایای مهاجرت به ارمنستان از طریق سرمایه‌گذاری، امکان اخذ اقامت برای خانواده است. منظور از خانواده تنها همسر و فرزندان زیر 18 سال نیست؛ بلکه متقاضی می‌تواند برای والدین، خواهر و برادر، مادربزرگ و پدربزرگ و حتی نوه‌ها اقامت بگیرد. 

از دیگر مزایای سرمایه‌گذاری در ارمنستان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبات سیاسی
  • موقعیت جغرافیایی مناسب (دسترسی آسان به اروپا)
  • همکاری خوب در نظم اقتصادی جهان، منطقه‌ای (عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا) بین قاره‌ای
  • داشتن نیروی کار ماهر و نسبتاً ارزان
  • اقتصاد در حال رشد شامل بخش‌هایی که نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی دارند (مانند ارتباطات از راه دور)
  • نرخ تورم بسیار پایین
  • منابع معدنی قابل توجه (مولیبدن، مس، طلا)

در عوض، سرمایه‌گذاری در ارمنستان با معایبی نیز همراه است. 

  • یک بازار داخلی بسیار کوچک و محدود
  • هزینه‌های بالای حمل و نقل (به دلیل تحریم‌های ناشی از مشکلات سیاسی با ترکیه و آذربایجان، تمامی کالاها باید از طریق جورجیا منتقل شوند)
  • فساد، نژادپرستی و مداخلات در سطح مقامات دولتی
  • وابستگی اقتصادی بسیار شدید به وضعیت اقتصادی روسیه و اتحادیه اروپا
  • بدهی عمومی بالا که منجر به کاهش سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی زیرساخت‌ها شده است
  • خطر بلایای طبیعی از قبیل زمین‌لرزه
  • فقر در قسمت اعظمی از جامعه که منجر به تضعیف فضای اجتماعی و مصرف داخلی می‌شود
  • سیستم بانکی آسیب‌پذیری که در معرض بازارهای بی‌ثبات اروپای مرکزی و شرقی از جمله روسیه قرار گرفته است. 

آیا سرمایه‌گذاری در ارمنستان، تصمیم درستی است؟

همانطور که گفته شد، سرمایه‌گذاری در ارمنستان با ریسک بسیار بالایی همراه است و از نظر سود اقتصادی به صرفه نیست. در عوض، کشورهایی نظیر آلمان، اتریش، هلند و سوئیس دارای نرخ تورم و بیکاری پایین، سیستم بانکی شفاف، سیستم و قوانین مالیاتی درست، فضای سرمایه‌گذاری امن، بوروکراسی سالم و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار زیادی هستند. 

به علاوه، این کشورها به فرد و خانواده‌ی او نیز اقامت موقت می‌دهند. این اقامت موقت قابل تبدیل به اقامت دائم و در نتیجه تابعیت کشور مورد نظر است. در نتیجه، پیش از اقدام به منظور سرمایه‌‌گذاری در ارمنستان حتماً توصیه می‌شود که شرایط و قوانین مربوط به آن را به خوبی مطالعه کنید. 

اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق ازدواج

یکی دیگر از روش‌های اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق ازدواج است. بدان معنی که ازدواج با یک فرد ارمنی (مقیم ارمنستان) می‌تواند شما را در جریان اخذ اقامت قرار دهد. لازم به ذکر است که خود ازدواج منجر به اخذ اقامت دائم نمی‌شود. 

برای این که فرد بتواند اقامت دائم ارمنستان را از طریق ازدواج به دست آورد، باید حداقل دو سال از ازدواج فرد با تبعه ارمنی گذشته باشد. از سوی دیگر، فرد باید حداقل یک سال به همراه همسر ارمنی خود در خاک ارمنستان زندگی کرده باشد. یا این که در این مدت با همسر ارمنی خود صاحب فرزند شده باشد. 

در این صورت، فرد می‌تواند جهت اخذ اقامت دائم ارمنستان اقدام کند. لازم به ذکر است که قبولی در آزمون شهروندی نیز یکی از شروط اخذ اقامت به شمار می‌رود.  

جهت ثبت ازدواج در اداره مهاجرت ارمنستان به یک سری مدارک نیاز است. این مدارک عبارتند از: 

  • گذرنامه
  • گواهی تولد
  • توافق اولیه (در صورت لزوم)
  • اثبات آدرس 
  • اثبات ملیت
  • سایر مدارک مدنی (از قبیل گواهی طلاق یا مرگ، در صورتی که فرد ازدواج کرده باشد)

لازم به ذکر است که به منظور اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق ازدواج حتماً باید ثابت کنید که ازدواجتان سوری نبوده است. 

اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق تولد

روش آخر به منظور اخذ اقامت دائم ارمنستان از طریق تولد است. اخذ اقامت دائم از طریق تولید به دو صورت اصل خون و اصل خاک صورت می‌گیرد. کشور ارمنستان از اصل خون برای اخذ اقامت از طریق تولد استفاده می‌کند. 

فرزندی که در ارمنستان به دنیا می‌آید، در صورتی می‌تواند اقامت دائم این کشور را به دست آورد که والدینش تابعیت ارمنی داشته باشد. در این صورت، محل تولد کودک هیچ تفاوتی در اخذ اقامت نخواهد داشت. 

از سوی دیگر، اگر در زمان تولد کودک، یکی از والدین تابعیت ارمنی داشته باشد و دیگری تابعیت خارجی، تابعیت فرزند بر اساس رضایت کتبی هر دو والد تعیین می‌شود. این در حالی است که اگر یکی از والدین تابعیت ارمنی داشته باشد ولی دیگری تابعیت مجهول، فرزند تابعیت ارمنی خواهد داشت. 

ثبت شرکت و خرید ملک در ارمنستان

با توجه به تغییر و تحولات اخیر در ارمنستان، ثبت شرکت در این کشور توسط متقاضیان خارجی مشمول قوانین خاصی است. متقاضی ابتدا باید یک حساب بانکی در ارمنستان افتتاح کند. 

از سوی دیگر، امکان اخذ اقامت دائم از طریق خرید ملک در ارمنستان نیز وجود دارد. لازم به ذکر است که به منظور خرید ملک در ارمنستان نیازی نیست خود فرد حضور داشته باشد. این کار با حضور نمایندگان نیز امکان‌پذیر است. البته اخذ اقامت از طریق خرید ملک به مکان، موقعیت و کیفیت ملک مورد نظر نیز بستگی دارد. 

هزینه‌های زندگی در کشور ارمنستان

پیش از تصمیم گیری در رابطه با مهاجرت به ارمنستان باید از هزینه‌های زندگی در این کشور اطلاع کامل پیدا کنید. خوشبختانه، هزینه‌های زندگی در کشور ارمنستان نسبت به سایر کشورهای مهاجرپذیر بسیار پایین است. 

به عنوان مثال، هزینه‌ی مسکن به شرح زیر است:

  • اجاره یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر= 357 دلار
  • اجاره یک آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر= 773 دلار
  • اجاره یک آپارتمان یک خوابه در بیرون از شهر= 197 دلار

از سوی دیگر، هزینه‌ی خورد و خوراک در کشور ارمنستان نیز نسبت به درآمد قابل قبول است. برخی از هزینه‌های خوراک در این کشور به شرح زیر است:

  • یک وعده غذای معمولی در رستوران= 5 دلار
  • دو وعده غذای خوب در رستوران درجه بالا= 25 دلار
  • یک بطری شیر 1 لیتری= 0/8 دلار
  • 12 عدد تخم مرغ= 1/5 دلار
  • یک کیلوگرم سیب= 0/9 دلار
  • یک کیلوگرم گوشت قرمز= 6/5 دلار
  • یک کیلوگرم گوشت مرغ= 4/5 دلار 
  • یک کیلوگرم پیاز= 0/6 دلار 
  • یک کیلوگرم سیب زمینی= 0/5 دلار
  • یک بطری 1/5 لیتری آب= 0/5 دلار

از هزنیه‌های مربوط به رفت و آمد و حمل و نقل نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک بلیط یک طرفه حمل و نقل عمومی= 0/2 دلار
  • بلیط حمل و نقل عمومی برای یک ماه= 12 دلار
  • یک لیتر گازوئیل= 0/8 دلار

اخذ تابعیت و شهروندی کشور ارمنستان

متقاضیان مهاجرت به ارمنستان از طریق روش‌های ذکر شده، ابتدا می‌توانند اقامت موقت یک ساله بگیرند. البته، اقامت موقت یک ساله قابل تمدید است. 

به طور کلی، کارت اقامت موقت به کسانی داده می‌شود که:

  • در ارمنستان مشغول به تحصیل باشند؛
  • در ارمنستان با داشتن مجوز کار مشغول به کار باشند؛
  • همسر یا فرزند فردی باشند که اقامت موقت این کشور را دارد؛
  • در ارمنستان فعالیت تجاری و سرمایه‌گذاری می‌کنند.

کارت اقامت دائم نیز به افرادی با شرایط زیر داده می‌شود:

  • مشغول به فعالیت تجاری در ارمنستان باشد؛
  • تبعه ارمنی باشد؛
  • همسر یا اقوام یک تبعه ارمنی یا تبعه خارجی دارای گذرنامه‌ی ویژه ارمنستان باشد، قادر به تامین هزینه‌های زندگی در این کشور باشد و به مدت حداقل 3 سال در این کشور زندگی کرده باشد.

اقامت دائم ارمنستان به صورت 5 ساله است و به متقاضی کارت اقامت دائم داده می‌شود. اقامت دائم نیز پس از 5 سال قابل تمدید است. لازم به ذکر است که کارت اقامت موقت یا دائم حداقل یک ماه پیش از انقضا باید تمدید شود.

متقاضی اخذ تابعیت و شهروندی ارمنستان می‌تواند پس از سه اقامت ارمنستان، درخواست تابعیت بدهد. از شرایط لازم برای اخذ تابعیت کشور ارمنستان می‌توان به تسلط بر زبان ارمنی و همچنین آشنایی کامل با قانون اساسی این کشور اشاره کرد. 

پس از اخذ تابعیت ارمنستان می‌توان پاسپورت آن را نیز گرفت. پاسپورت ارمنستان ارزش چندان زیادی ندارد و با توجه به شاخص‌های مختلف در رتبه‌ی 70 و 78 قرار دارد. با این وجود، امکان سفر بدون روادید به 59 کشور از جمله روسیه، کشورهای مشترک المنافع حوزه CIS و ایران وجود دارد. 

نکته قابل توجه این است که ارمنستان به متقاضیان واجد شرایط تابعیت دوگانه می‌دهد. این بدان معنی است که متقاضی بر خلاف برخی از کشورها نیازی به لغو تابعیت دیگر خود نخواهد داشت. 

اخذ تابعیت و شهروندی کشور ارمنستان

مدارک لازم جهت تمدید کارت اقامت دائم کشور ارمنستان

همانطور که گفته شد، کارت اقامت دائم کشور ارمنستان باید 30 روز قبل از انقضا مجدداً تمدید شود. مدارک لازم جهت تمدید کارت اقامت دائم کشور ارمنستان به شرح زیر است:

  • تکمیل فرم‌های درخواست تمدید کارت اقامت دائم ارمنستان
  • 3 عدد عکس پاسپورتی
  • پاسپورت به همراه کپی و همچنین ترجمه‌ی آن
  • گواهی پزشکی
  • اسناد پشتیبانی از شرایط درخواست تمدید اقامت در ارمنستان
  • رسید پرداخت هزینه‌ها 
  • رسید پرداخت مالیات

از دست دادن تابعیت و شهروندی کشور ارمنستان

افرادی که موفق به اخذ تابعیت کشور ارمنستان شده‌اندف به دلایل مختلفی ممکن است تابعیت خود را از دست بدهند. این دلایل ممکن است ارادی یا غیرارادی باشند. به عنوان مثال، اگر فرد بیش از 7 سال در خارج از ارمنستان زندگی کند و خود را به سفارت ارمنستان در آن کشور معرفی نکرده باشد، ممکن است تابعیت خود را از دست بدهد. 

در صورتی که فرد با مدارک جعلی و ساختگی اقامت موقت، دائم و تابعیت کشور ارمنستان را به دست آورده باشد، تابعیت از وی سلب می‌شود. 

گاهی‌اوقات نیز سلب تابعیت به صورت کاملاً ارادی صورت می‌گیرد. به عنوان مثال، فرد تابعیت کشور دیگری را اخذ کند و در نتیجه، مجبور به از دست دادن تابعیت ارمنی خود شود. فرزندان زیر چهارده سالی که والدینشان تابعیت ارمنستان را از دست داده‌اند نیز مشمول قانون سلب تابعیت این کشور می‌شوند. 

کلام آخر

کشور ارمنستان یکی از کشورهای همسایه ایران است که در سال‌های اخیر مقصد بسیاری از مهاجران ایرانی قرار گرفته است. این کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی، نرخ پایین تورم، هزینه‌های پایین زندگی و همچنین سهولت اخذ ویزا و اقامت مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود، نرخ بیکاری در این کشور بسیار بالا است. به همین دلیل، فرصت‌های شغلی چندان زیادی در اختیار مهاجران قرار نمی‌گیرد. 

روش‌های مختلفی برای مهاجرت به کشور ارمنستان وجود دارد از جمله تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری، خرید ملک، ازدواج و تولد. البته، تمامی این روش‌ها منجر به اخذ اقامت دائم کشور ارمنستان نمی‌شوند.  در صورتی که قصد مهاجرت و اخذ اقامت ارمنستان را دارید، باید بدانید که به منظور تحصیل و کار در این کشور حتماً باید بر زبان رسمی آن یعنی ارمنی تسلط داشته باشید. 

کشور ارمنستان دارای یک اقتصاد در حال رشد است و انتظار می‌رود که با جذب سرمایه‌گذاران خارجی از سراسر جهان به نیروگاه اقتصادی منطقه تبدیل شود. با این وجود، اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، حتماً اطلاعات جامع و کاملی پیش از هر گونه تصمیم‌گیری به دست آورید.  در صورتی که شرایط مهاجرت به کشورهای پیشرفته‌تر اروپایی را دارید، توصیه می‌شود که هزینه و انرژی خود را صرف این کار کنید. چراکه اخذ تابعیت و پاسپورت کشور ارمنستان ارزش چندان زیادی نخواهد داشت. 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.