مهاجرت به استرالیا از طریق کار (کار در استرالیا)

0

یکی از عالی‌ترین روش‌های مهاجرت به استرالیا ، مهاجرت به استرالیا از طریق کار (تخصص و مهارت) است زیرا این کشور در سال‌های گذشته، هر ساله اقدام به جذب متخصصین و افراد دارای مهارت در رشته‌های مختلف کرده است. البته نوع تخصص و مهارت، و تعداد افرادی که برای هر تخصص و مهارت در این سال‌ها در برنامه‌های مهاجرت به استرالیا از طریق کار گرفته، از سالی به سال دیگر متفاوت بوده است.

شرایط کلی مهاجرت به استرالیا از طریق کار شامل معیارهایی چون سن متقاضی، مدرک تحصیلی متقاضی، سابقه‌ی کار متقاضی، مدرک زبان انگلیسی، سطح تحصیلات همسر،… می‌شود.

در این مقاله می‌خواهیم شما را با مهاجرت به استرالیا از طریق کار ، وضعیت بازار کار در استرالیا ، میانگین درآمدها در بازار کار استرالیا، شرایط مهاجرت به استرالیا از طریق کار ، انواع ویزاها و ساب‌کلاس‌های موجود برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار ، مدارک لازم و نحوه‌ و مراحل اقدام برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار آشنا کنیم.

وضعیت بازار کار در استرالیا

قبل از پرداختن به بحث مهاجرت به استرالیا از طریق کار اجازه دهید چند واقعیت و آمار را در مورد بازار کار استرالیا و وضعیت اقتصادی این کشور با هم مرور کنیم:

  • در تمام ده سال گذشته، دلار استرالیا ارزش خود را حفظ کرده و حتا رشد هم داشته است.
  • در تمام ده سال گذشته، وضعیت اقتصادی استرالیا از ثبات خوبی برخوردار بوده است.
  • در تمام ده سال گذشته، نرخ اشتغال در استرالیا تقریبا ثابت بوده و هیچ‌گاه افت نکرده است.
  • در تمام ده سال گذشته، نرخ بیکاری در استرالیا، بین 5 تا 6 درصد بوده که این نرخ، در نگاه اقتصاددانان، نرخی کاملا معقول و خوب به حساب می‌آید.

طبق گزارش وزارت کار استرالیا، در سال گذشته، نزدیک به 13 میلیون نفر در استرالیا شاغل بوده‌اند، که وقتی این رقم را با جمعیت 25 و نیم میلیونی استرالیا مقایسه می‌کنیم، در می‌یابیم که رقم اشتغال بسیار بالایی است.

پس بی‌دلیل نیست که بازار کار استرالیا برای مهاجرین کشورهای در حال توسعه‌ای چون ایران، بازار کاری ایده‌آل به حساب می‌آید. دولت استرالیا هر سال فهرستی از مشاغل مورد نیاز این کشور را منتشر می‌سازد و بر مبنای همین فهرست، اقدام به پذیرش متقاضیانِ مهاجرت به استرالیا از طریق کار می‌شود. برای مشاهده این فهرست، این‌جا کلیک کنید.

از سوی دیگر، خود دولت استرالیا نیز سیاست‌های مطلوبی برای استخدام و اشتغال مهاجران خارجی در پیش گرفته است. از آن‌جا که کشور استرالیا تقریبا در همه تخصص‌ها و مشاغل، نیاز به نیروی کار دارد، پس تقریبا هر کسی با هر شغلی، در صورت برخورداری از شرایط لازم، می‌تواند اقدام به مهاجرت به استرالیا از طریق کار نماید.

درآمد و مخارج کار و زندگی در استرالیا
درآمد و مخارج کار و زندگی در استرالیا

درآمد و مخارج کار و زندگی در استرالیا

یکی از فاکتورهایی که هر کس برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار در نظر می‌گیرد، درآمدها و هزینه‌های زندگی در این کشور است. استرالیا یکی از کشورهایی است که هزینه‌های زندگی در آن نسبتاً بالا است. اما به همین نسبت، درآمدها نیز در این کشور از درآمدهای کشورهای دیگر بالاتر است.

جدای از این که درآمدها در استرالیا مانند هر کشور دیگری، به میزان تجربه و تخصص فرد بستگی دارد، اما چند نمونه از حقوق و دستمزدهای نیروهای متخصص در استرالیا را بیان می‌کنیم تا بتوانید به درک بهتری از دخل و خرج زندگی در استرالیا برسید.

  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک مهندس الکترونیک: ۱۲۳ هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک مهندس مکانیک: 148 هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک مدیر با مدرک لیسانس: ۱۲۳ هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک مدیر با مدرک فوق لیسانس: 183 هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک حسابدار: 78 هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی متخصصین حوزه نفت و گاز: 135 هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک مدیر معدن: 210 هزار دلار استرالیا
  • میانگین تقریبیِ درآمد سالانه‌ی یک کارشناس یا کارمند معدن: 174 هزار دلار استرالیا

چشم‌انداز

دولت استرالیا هر پنج سال یک بار بر مبنای تحلیل نیازهای بازار کار کشور، چشم‌انداز شغل‌های این کشور در آینده را ارایه می‌کند. آخرین گزارشی که در این راستا منتشر شده نشان می‌دهد که در دوره‌ی پنج‌ساله کنونی (تا پایان سال 2023 میلادی)، بیش از هفتاد درصد مشاغل، متعلق به تخصص‌ها و حوزه‌های آموزش، خدمات، مشاغل فنی، و تخصص‌های علمی خواهد بود.

از طرف دیگر، حوزه‌هایی چون ساخت و ساز، حمل و نقل و گردشگری، همیشه در استرالیا مورد نیاز بوده‌اند. از نظر رشد مشاغل، باید گفت که فعلا مشاغل حوزه صنعت، معدن و انرژی، حوزه خدمات و بازرگانی، حوزه مهندسی، و حوزه‌ تکنولوژی، به ترتیب با 54، 31، 25 و 22 درصد، بالاترین نرخ رشد را دارند.

انواع ویزاهای مشمول مهاجرت به استرالیا از طریق کار
انواع ویزاهای مشمول مهاجرت به استرالیا از طریق کار

انواع ویزاهای مشمول مهاجرت به استرالیا از طریق کار

 مهاجرت به استرالیا از طریق کار اصطلاحی بسیار کلی است زیرا در هر حال باید با اطلاع از انواع ویزاهای کاری استرالیا، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و بر اساس شرایط همان ساب‌کلاس، درخواست ویزای کار بدهید. در یک طبقه بندی کلی، ویزاهای کاری استرالیا به دو دسته ویزاهای اقامت موقت و اقامت دائم تقسیم می‌شوند:
• ویزاهای کار دائم: ویزای ساب‌کلاس 189 و ویزای ساب‌کلاس 190
• ویزاهای کار موقت: ویزای ساب‌کلاس 489

پس سه نوع ویزای کار برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار وجود دارد: ویزاهای ساب‌کلاس 189، 190 و 489. در ادامه، هر یک از این ویزاها را به صورت جداگانه شرح می‌دهیم (طبقه‌بندی فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا، که در این بخش به آن‌ها اشاره شده است را نیز در ادامه خواهید خواند).

1. ویزای ساب‌کلاس 189

ساب‌کلاس 189، یک ویزای اقامت دائم است و به همین خاطر، اکثر کسانی که دنبال مهاجرت به استرالیا از طریق کار هستند به سراغ این ویزا می‌روند. برای دریافت این ویزا، الزامی به دریافت حمایت (اسپانسرشیپ) از هیچ ایالتی نیست و فقط کافی است متقاضی بتواند نمره لازم را کسب نماید.

برنامه رسمی دولت استرالیا برای اعطای ویزای ساب‌کلاس 189 از این قرار است که طبق اعلام اداره مهاجرت استرالیا، تا پایان سال 2020، تعداد هجده هزار و ششصد و پنجاه و دو ویزای ساب‌کلاس 189 صادر خواهد کرد.

ویزای ساب‌کلاس 189 ویژه‌ی کسانی است که شغل و تخصص‌شان در فهرست تخصص‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL) ذکر شده باشد. متقاضیان این روش مهاجرتی برای دریافت این ویزا باید حداقل 65 نمره به دست آورند (هر چند برای برخی مشاغل و تخصص‌ها نیاز به نمره‌ای بالاتر از 65 است و فهرست این‌گونه مشاغل و تخصص‌ها، به صورت ماهانه تغییر می‌کند).
اصلی‌ترین مزیت‌های ویزای ساب‌کلاس 189 استرالیا را می‌توان چنین خلاصه کرد:

  • کسی که ویزای ساب‌کلاس 189 دریافت کند، مقیم دائم استرالیا می‌شود و بعد از چند سال می‌تواند در صورت احراز شرایط لازم، شهروند استرالیا شود.
  • کسی که ویزای ساب‌کلاس 189 دریافت می‌کند، اگر در استرالیا صاحب فرزند شود، فرزندش به طور خودکار شهروند استرالیا خواهد بود.
  • کسی که ویزای ساب‌کلاس 189 دریافت می‌کند، می‌تواند از خدمات بیمه‌ی دولتی استرالیا (مدیکر) استفاده نماید.

2. ویزای ساب‌کلاس 190

در مهاجرت به استرالیا از طریق کار ، ساب‌کلاس 190 نیز مانند ساب‌کلاس 189 است و تنها تفاوت عمده‌ی این دو نوع ویزا در آن است که برای ساب‌کلاس 189، نیازی به حمایت (یا همان اسپانسرشیپ) ایالتی نیست، اما برای ساب‌کلاس 190، متقاضی باید از یکی از ایالت‌های استرالیا، اسپانسرشیپ گرفته باشد و تعهد دهد که حداقل به مدت دو سال در آن ایالت اقامت کند و از این دو سال، حداقل یک سال را به صورت تمام‌وقت در آن ایالت، کار کند.

بعلاوه متقاضی باید حداقل 60 نمره در سیستم گزینش مهاجرت استرالیا کسب کرده باشد.

تفاوت دیگرِ ویزای ساب‌کلاس 189 و 190 در این است که برای ساب‌کلاس 189، شغل متقاضی باید حتما در فهرست تخصص‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL) باشد، اما برای ساب‌کلاس 190، شغل متقاضی مهاجرت به استرالیا از طریق کار می‌تواند افزون بر فهرست تخصص‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL)، در فهرست شغل‌های تخصصی کوتاه‌مدت (STSOL) نیز باشد.

به عبارت دیگر، شغل متقاضی چه در فهرست MLTSSL باشد و چه در فهرست STSOL، این متقاضی می‌تواند درخواست ویزای ساب‌کلاس 190 بدهد. دارندگان ویزای ساب‌کلاس 190، از همان سه مزیت عمده‌ای که برای ویزای ساب‌کلاس 189 برشمردیم بهره‌مند خواهند شد.

برنامه رسمی دولت استرالیا برای اعطای ویزای ساب‌کلاس 190 از این قرار است که طبق اعلام اداره مهاجرت استرالیا، تا پایان سال 2020، تعداد 24 هزار و 968 ویزای ساب‌کلاس 190 برای متقاضیان این روش مهاجرتی صادر خواهد کرد.

3. ویزای ساب‌کلاس 489

همان‌طور که گفتیم، در فرایند مهاجرت به استرالیا از طریق کار ، ویزای ساب‌کلاس 489 یک ویزای کاری موقت است. ویزای ساب‌کلاس 489 در واقع ویزایی با اعتبار 4 ساله است و برای دریافت آن، متقاضی باید حمایت (اسپانسرشیپ) ایالتی داشته باشد.

حداقل نمره لازم برای درخواست ویزای ساب‌کلاس 489، نمره 55 است که اسپانسرشیپ ایالتی، 10 نمره به این نمره اضافه می‌کند.

کسی که درخواست ویزای ساب‌کلاس 489 می‌دهد، کافی است شغلش در هر یک از فهرست‌های سه‌گانه‌ی مشاغل مورد نیاز، یعنی در فهرست تخصص‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت(MLTSSL) یا در فهرست شغل‌های تخصصی کوتاه‌مدت (STSOL)، و یا در فهرست شغل‌ها و تخصص‌های منطقه‌ای (Regional) ذکر شده باشد تا بتواند درخواست مهاجرت به استرالیا از طریق کار نماید.

دسته‌بندی شغل‌ها و تخصص‌ها در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا
دسته‌بندی شغل‌ها و تخصص‌ها در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا

دسته‌بندی شغل‌ها و تخصص‌ها در فهرست مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار 

تمام شغل‌ها و تخصص‌هایی که در فهرست مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار جای گرفته‌اند به سه گروه کلی تقسیم می‌شوند که این تقسیم‌بندی، با نوع ویزایی که به متقاضی داده می‌شود رابطه مستقیم دارد. به‌عبارت دیگر، سه نوع فهرست در این روش مهاجرتی وجود دارد (در مورد ساب‌کلاس‌ها در ادامه توضیحات لازم را خواهیم داد):

  1. فهرست تخصص‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL): این فهرست حاوی شغل‌ها و تخصص‌هایی است که استرالیا در بلندمدت به آن‌ها نیاز دارد. متقاضیان این روش مهاجرتی که شغل‌شان در این فهرست باشد می‌توانند برای هر یک از سه ساب‌کلاس 189، 190 و 489 اقدام نمایند.
  2. فهرست شغل‌های تخصصی کوتاه‌مدت (STSOL): این فهرست حاوی شغل‌ها و تخصص‌هایی است که استرالیا در کوتاه‌مدت به آن‌ها نیاز دارد. متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق کار که شغل‌شان در این فهرست باشد می‌توانند برای ساب‌کلاس‌های 190 و 489 اقدام کنند.
  3. فهرست شغل‌ها و تخصص‌های منطقه‌ای (Regional): این فهرست حاوی شغل‌ها و تخصص‌هایی است که فقط در مناطق خاصی از استرالیا به آن‌ها نیاز است، و از این رو متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق کار که شغل و تخصص‌شان در این فهرست باشد فقط می‌توانند برای ساب‌کلاس 489 اقدام کنند.

نحوه ارزیابی و نمره‌دهی به متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق کار

گزینش و انتخاب متقاضیان در این روش مهاجرتی بر پایه نمراتی صورت می‌گیرد که هر متقاضی کسب می‌کند. این نمرات به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که در ادامه شرح خواهیم داد،‌ اما هر متقاضی برای این‌که وارد چرخه گزینش و انتخاب شود باید بسته به نوع ساب‌کلاسِ انتخابی، بین 55 تا 65 نمره کسب کرده باشد.

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

حقوق ماما در عمان

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

حقوق ماما در عمان

در فرایند مهاجرت به استرالیا از طریق کار، یک سازمان به نام سازمان ارزیابی وجود دارد که سطح تخصص و مهارت متقاضیان را ارزیابی کرده و تمام مدارک و سوابق متقاضیان را بررسی می‌کند و در نهایت، همین سازمان ارزیابی است که تصمیم می‌گیرد آیا متقاضی، از مهارت و تخصص لازم برای مهاجرت و کار در استرالیا برخوردار هست یا خیر.

معیارهای ارزیابی متقاضیان و نمراتی که به هر معیار داده می‌شود را در ادامه با هم مرور می‌کنیم (این معیارها برای رشته‌های غیرپزشکی است. روند گزینش پزشکان در این روش مهاجرتی متفاوت از سایر مشاغل است).

1. سن متقاضی مهاجرت به استرالیا از طریق کار

یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای این روش مهاجرتی فاکتور سن است. در واقع اگر متقاضی سنش پایین 18 سال یا بالای 45 سال باشد، هیچ نمره‌ای به او تعلق نخواهد گرفت و عملا امکان استفاده از این روش مهاجرتی را نخواهد داشت. از طرفی، اگر سن متقاضی بین 26 تا 33 سال باشد، بیشترین نمره را دریافت خواهد کرد. دامنه‌ی سنی متقاضیان و نمره‌ای که به هر دامنه سنی تعلق می‌گیرد از این قرار است:
الف. 18 تا 25 سال: 25 نمره
ب. 26 تا 33 سال: 30 نمره
ج. 34 تا 40 سال: 25 نمره
د. 41 تا 45 سال: 15 نمره

2. مهارت‌های زبانی و مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار

برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار حداقل نمره‌ی مورد قبول برای ورود به چرخه گزینش و انتخاب متقاضیان، نمره آیلتس 6 (در هر چهار مهارت) است. نمراتی که به سطح زبانی متقاضیان بر اساس نتیجه آزمون آیلتس تعلق می‌گیرد از این قرار است (فقط توجه داشته باشید که از زمان اعلام نتیجه‌ی آزمون آیلتس تا زمان صدور دعوتنامه ویزا، نباید بیش از سه سال گذشته باشد):
الف. حداقل نمره 6 در همه مهارت‌های چهارگانه: 5 نمره
ب. حداقل نمره 7 در همه مهارت‌های چهارگانه: 10 نمره
ج. حداقل نمره 8 در همه مهارت‌های چهارگانه: 20 نمره

سایر آزمون‌ها

به جز آیلتس، آزمون‌های دیگری هم هستند که نتیجه‌شان برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار مورد قبول است. این آزمون‌ها عبارت‌اند از آزمون اُ.ای.تی (OET)، تافلآی.بی.تی (TOEFL iBT)، پی‌تی‌ایآکادمیک (PTEAcademic) و سی.اِی.ای (CAE).

نمرات هر یک از این آزمون‌ها نیز امتیازی معادل نمرات آزمون آیلتس دارد و همگی آن‌ها برای این روش مهاجرتی قابل قبول شمرده می‌شوند. نمره‌ای که به هر یک از این آزمون‌ها تعلق می‌گیرد را در ادامه مشاهده می‌فرمایید:

  • اُ.ای.تی سطح ب، تافل60، پی‌تی‌ایآکادمیک 50، و سی.اِی.ای169 (که به همه‌ی این‌ها مانند آیلتس 6، پنج نمره تعلق می‌گیرد)
  • اُ.ای.تی سطح ب، تافل94، پی‌تی‌ایآکادمیک 65، و سی.اِی.ای185 (که به همه‌ی این‌ها مانند آیلتس7، ده نمره تعلق می‌گیرد)
  • اُ.ای.تی سطح الف، تافل110، پی‌تی‌ایآکادمیک 79، و سی.اِی.ای200 (که به همه‌ی این‌ها مانند آیلتس8، بیست نمره تعلق می‌گیرد)

در سال‌های اخیر، بسیاری از متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق کار ترجیح می‌دهند به جای شرکت در آزمون آیلتس، در آزمون پی‌تی‌ای شرکت کنند. آزمون پی‌تی‌ای یک مزیت بزرگ و یک ایراد بزرگ دارد. بزرگ‌ترین مزیت آزمون پی‌تی‌ای این است که تمام پاسخ‌های داطلبان، توسط کامپیوتر تصحیح می‌شود و طبیعتا تمام نتایج، کاملاً عادلانه و بدون دخالت ممتحن اعلام می‌شود.

اما بزرگ‌ترین ایراد آزمون پی‌تی‌ای برای ایرانیانِ متقاضی این روش مهاجرتی این است که این آزمون در ایران برگزار نمی‌شود و متقاضیان مجبورند برای شرکت در این آزمون، به امارات یا ترکیه سفر کنند.

در مجموع، تجربه نشان داده است که احتمال موفقیت داوطلبان در آزمون پی‌تی‌ای و کسب نمره لازم برای این روش مهاجرتی، بیش از موفقیت در آزمون آیلتس است، هر چند از آن‌جا که آزمون پی‌تی‌ای در ایران چندان شناخته شده نیست، یافتن موسسه و مدرسی که به صورت تخصصی، زبان انگلیسی را با هدف آزمون پی‌تی‌ای تدریس کنند کار دشواری است.

3. مدرک تحصیلی

قبل از هر چیز باید توجه داشته باشید که برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار باید شغل مورد نظرتان الزاماً و حتماً با مدرک تحصیلی‌تان ارتباط داشته باشد و استثناهایی که در این زمینه وجود دارد، بسیار اندک است و اگر شغل‌تان با رشته تحصیلی‌تان نامرتبط باشد، به‌سختی خواهید توانست اداره مهاجرت استرالیا را قانع کنید که تخصص لازم در آن شغل را دارید و بنابراین، صلاحیت‌تان برای این روش مهاجرتی به احتمال زیاد رد خواهد شد.
برای مدرک تحصیلی نیز مانند فاکتورهای سن و مدرک زبان، نمرات مختلفی به هر مدرک تعلق می‌گیرد:

  • مدرک فوق دیپلم یا کالج، یا معادل آن: 10 نمره
  • مدرک لیسانس یا فوق لیسانس: 15 نمره
  • مدرک دکتری: 20 نمره
نکته مهم

نکته مهمی که باید در مورد مدرک تحصیلی توجه داشته باشید این است که وزارت علوم استرالیا، دانشگاه‌های ایران را رده‌بندی کرده و آن‌ها را به دانشگاه‌های گروه یا درجه 1 و دانشگاه‌های گروه یا درجه 2 تقسیم بندی کرده است.

اگر متقاضی مهاجرت به استرالیا از طریق کار بوده و مدرک تحصیلی‌تان از یکی از دانشگاه‌های گروه 1 باشد، نمراتی که در بالا گفتیم را کسب می‌کنید، اما اگر دانشگاه‌تان از دانشگاه‌های گروه 2 باشد، مدرک‌تان پایین‌تر از حد اظهارشده ارزیابی می‌شود و مثلا اگر از یک دانشگاه گروه 2 مدرک لیسانس گرفته باشید، خود سازمان ارزیابی استرالیا، مدرک‌تان را معادل فوق‌ دیپلم ارزیابی می‌کند و نمره فوق دیپلم را به مدرک تحصیلی‌تان می‌دهد.

بد نیست بدانید در این گروه‌بندی، تمام دانشگاه‌های دولتی (به جز چند استثنا مانند دانشگاه شاهد و دانشگاه صدا و سیما)، به اضافه چند واحد دانشگاه آزاد (مشهد، اهواز، اردبیل، قائم‌شهر، قوچان، اصفهان، کرج، خوراسگان، نجف آباد، شیراز، تبریز، یزد، گناوه، و تمام واحدهای تهران) و شعبه‌های تهرانِ دانشگاه‌های پیام‌نور و علمی‌کاربردی در رده‌ی دانشگاه‌های گروه 1 قرار می‌گیرند و تمام دانشگاه‌های دیگر به همراه تمام موسسات آموزش عالی و موسسات فنی-حرفه‌ای، در گروه 2 رده‌بندی می‌شوند.

4. سابقه کار

در فرایند مهاجرت به استرالیا از طریق کار منظور از سابقه کار، اولا سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی است و ثانیاً سابقه کار در خارج از استرالیا مد نظر است. این سابقه کار باید الزاما بعد از فارغ‌التحصیلی‌تان شروع شده باشد. به عبارتی، اگر همزمان با تحصیل کار می‌کرده‌اید، آن کار جزء سابقه کارتان محسوب نخواهد شد. سقف نمره‌ای که به فاکتور سابقه کار تعلق می‌گیرد، 15 نمره است:

  • داشتن 3 سال سابقه کار: 5 نمره
  • داشتن 5 سال سابقه کار: 8 نمره
  • داشتن 8 سال سابقه کار: 15 نمره

در این روش مهاجرتی وقتی بحث سابقه کار مطرح می‌شود، برای اثبات سابقه کار نیازی نیست که حتما سابقه کارتان همراه با بیمه بوده باشد. یعنی برای اثبات سابقه کار، نیازی به ارایه مدارک بیمه نیست و فقط کافی است مدارک دیگری چون گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی یا قرارداد مربوطه را ارایه کنید.

البته بعضی از مشاغل خاص برای این روش مهاجرتی الزامی به داشتن سابقه کار ندارند، که البته این مشاغل دو شرط عمده و ضروری دارند: اولاً متقاضی این روش مهاجرتی بتواند از فاکتورهای دیگر، حدنصاب نمره مورد نیاز را کسب کند، و ثانیا سازمان ارزیابی مدارک، تایید کند که متقاضی نیاز به سابقه کار ندارد.

فاکتورهایی که تا این‌جا معرفی کردیم (سن، مدرک زبان، مدرک تحصیلی و سابقه کار)، فاکتورهای ضروری برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار هستند. اما یک‌سری فاکتورهای اختیاری نیز وجود دارند که اگر شرایط‌شان را داشته باشید، امتیاز بیشتری به نمرات‌تان افزوده خواهد شد. این فاکتورهای اختیاری، عبارت‌اند از وضعیت همسر، اسپانسرشیپ ایالتی، و سابقه تحصیل در استرالیا.

5. وضعیت همسر

اگر متقاضیِ این روش مهاجرتی، متاهل باشد و همسرش سه شرط زیر را داشته باشد، پنج نمره اضافی به آن متقاضی تعلق خواهد گرفت:

  1. سن همسر، کمتر از 45 سال باشد،
  2. همسر متقاضی، شاغل باشد و شغلش در فهرست تخصص‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL) باشد، و
  3. همسر متقاضی دارای مدرک زبان (حداقل آیلتس 6 یا معادل آن) باشد.
  4. حمایت ایالتی

همیشه این امکان وجود دارد که ایالتی خاص، به دلیل نیاز خاصش به یک شغل و تخصص، از یک متقاضی مهاجرت به استرالیا از طریق کار حمایت ویژه کند. این حمایت، در واقع همان اسپانسرشیپ ایالتی است. اگر شغل و تخصص شما در یک ایالت استرالیا در فهرست مشاغل خاص و مورد نیاز برای این روش مهاجرتی باشد، می‌توانید از آن ایالت، اسپانسرشیپ بگیرید. ظرفیت این حمایت‌های ایالتی، همیشه محدود است.

در واقع هر ایالت، در طول سال فقط ظرفیت محدودی برای حمایت از متقاضیان دارد، و سقف این ظرفیت را اداره مهاجرت استرالیا تعیین می‌کند. نمراتی که به حمایت ایالتی تعلق می‌گیرند از این قرار است:

  • اگر درخواست ویزای ساب‌کلاس 190 کرده باشید: 5 نمره
  • اگر درخواست‌ ویزای ساب‌کلاس 489 کرده باشید: 10 نمره

7. سابقه تحصیل در استرالیا

داشتن حداقل دو سال سابقه تحصیل در استرالیا، سبب می‌شود 5 نمره اضافی به مجموع نمرات شما افزوده شود. این نمره در صورتی به شما تعلق می‌گیرد که در یکی از دانشگاه‌ها و موسسات معتبر استرالیا تحصیل کرده باشید، با ویزای تحصیلی به استرالیا رفته باشید، و پس از اتمام تحصیلات‌ و پایان یافتن ویزای تحصیلی، به صورت غیرقانونی در استرالیا نمانده باشید.

مراحل درخواست و دریافت ویزا برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار

اگرچه مراحلی که از درخواست تا دریافت ویزا برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار وجود دارد اندکی پیچیده است (و توصیه می‌شود حتما این مراحل را توسط یک کارشناس یا وکیل مهاجرتی باتجربه انجام دهید)، اما به طور کلی می‌توان مراحل این روش مهاجرتی را در چند گام خلاصه کرد:

گام اول-ارزیابی

در ابتدای این نوشتار گفتیم که یک سازمان خاص در استرالیا هست که کار ارزیابی مدارک و صلاحیت‌های متقاضیان این روش مهاجرتی را انجام می‌دهد. متقاضی باید تمام مدارک خود را به این سازمان ارسال نماید. گام ارزیابی ممکن است حتی تا 3 ماه به طول انجامد.

گام دوم- اظهار تمایل

«اظهار تمایل» ترجمه‌ای است از عبارت Expression of Interest (که به صورت مخفف، EOI گفته می‌شود). اظهار تمایل، یک مرحله رسمی از این روش مهاجرتی است که طی آن، فرد متقاضی باید اطلاعات خود را به صورت آنلاین در اختیار اداره مهاجرت استرالیا بگذارد.

این اطلاعات، مبنای نمره‌دهی‌هایی هستند که به تفصیل بیان کردیم. اداره مهاجرت استرالیا به صورت ماشینی و نرم‌افزاری، تک‌تک اطلاعات شما را بررسی کرده و نمره‌ی شما را مشخص می‌سازد. اگر نمره‌ی لازم برای این روش مهاجرتی را داشته باشید، دعوتنامه‌ی شما صادر می‌شود و می‌توانید برای دریافت ویزای خود اقدام کنید.

گام سوم – درخواست ویزا

در این مرحله از پروسه‌ی مهاجرت به استرالیا از طریق کار باید رسماً از اداره مهاجرت استرالیا درخواست ویزا کنید. برای این منظور باید تمامی مدارک خود و وابستگان‌تان را طبق اطلاعاتی که در گام قبلی در اختیار اداره مهاجرت استرالیا گذاشته‌اید برای این اداره ارسال نمایید. اداره مهاجرت استرالیا پس از انطباق دادن مدارک ارسالی با اطلاعاتی که قبلا ثبت کرده‌اید، ویزای شما را صادر می‌کند. این گام ممکن است تا 9 ماه به طول انجامد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.