سرمایه گذاری در کانادا 2021 (مهاجرت به کانادا)

7

سرمایه گذاری در کانادا موضوعی است که هر روزه هزاران نفر با مشاوران ما تماس می‌گیرند و درباره‌اش سوال می‌پرسند. سرمایه گذاری، کلیدواژه‌ی بسیاری از کشورها برای پذیرش مهاجران است. کانادا نیز از این قاعده مستثنا نیست. سرمایه‌گذاری یکی از راه‌های رایج برای مهاجرت به کانادا است و هرساله خیل عظیمی از مردم کشورهای دیگر، به‌ویژه کشورهای آسیایی، به همین روش موفق به اخذ اقامت دائم کانادا می‌شوند. ملزومات مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری، متفاوت از مهاجرت به کشورهای دیگر است. بدیهی است که هر کشورِمهاجرپذیری، برای پذیرش مهاجران از طریق سرمایه گذاری، قوانین و شرایط منحصر به خود را دارد.

آنچه در این مقاله مطالعه خواهید کرد:

روش‌های دریافت اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه‌گذاری

در این مقاله  سعی خواهیم کرد که نشان دهیم:

  • در بحث مهاجرت، منظور از سرمایه گذاری در کانادا چیست؟
  • سرمایه گذاری در کانادا چه مزایا و معایبی دارد؟
  • قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری در این کشور، کدام شاخص‌های اقتصادی کشور کانادا را باید در نظر گرفت تا به این نتیجه رسید که سرمایه گذاری در این کشور ریسک پایینی از نظر بازگشت سرمایه دارد؟
  • خودِ سرمایه‌گذاری از چه روش‌هایی می‌تواند منجر به کسب اقامت دائم این کشور شود؟
  • برای هر یک از روش‌های مهاجرت که ذیل «سرمایه‌گذاری» تعریف می‌شوند، به چه میزان سرمایه نیاز است؟
  • هر روش، به غیر از سرمایه‌ی مورد نیاز برای کسب اقامت دائم، چه شرایط دیگری دارد؟

https://rahpouyan-mohajer.ir/wp-content/uploads/2019/10/سرمایه-گذاری-در-کانادا.mp4

در بحث مهاجرت، منظور از سرمایه گذاری در کانادا چیست؟

به طور واضح، منظور از سرمایه گذاری در کانادا این است که متقاضی مهاجرت به کانادا بتواند به یکی از روش‌های مورد تایید دولت کانادا، به اقتصاد کانادا کمک کند، گامی در راستای توسعه اقتصادی کشور کانادا بردارد، یا فعالیت‌هایش سبب رونق بازار کار در کانادا شود. برای این منظور، دولت کانادا به کلیه متقاضیانی که یا استطاعت و توان مالی مناسب دارند، و یا از توان مدیریتی بالایی جهت تاسیس و اداره کسب و کارها و استارت‌آپ‌ها را دارند امکان می‌دهد تا به این کشور مهاجرت نمایند.

نکته بسیار مهم، این است که جز در یکی دو مورد بسیار  خاص (که نیازمند توان مالی بالایی است) فقط با اتکا به داشتن سرمایه و نقدینگی نمی‌توان اقامت دائم کانادا را دریافت کرد بلکه به غیر از داشتن سرمایه، باید بتوان از آن سرمایه استفاده نمود و با آن سرمایه کار کرد. به همین دلیل است که اصلی‌ترین ویزای مربوط به این روش، «ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی» نام دارد. در واقع، معمولا هر سرمایه‌داری که قصد مهاجرت به کانادا را دارد، باید توانایی کارآفرینی نیز داشته باشد. معیار کارآفرینی در کانادا این است که متقاضی، بتواند برای یک یا چند نفر (بسته به استانی که در آن جا خواهد بود) کار و اشتغال تولید کند.

نقاط قوت و ضعف سرمایه گذاری در کانادا

نقاط قوت سرمایه گذاری در کانادا

  • سرمایه اولیه لازم برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و کارآفرینی، کمتر از بسیاری از کشورهای دیگر است و از این رو، افرادی که توان مالی بسیار بالایی ندارند هم امکان استفاده از این گزینه را خواهند داشت. در حال حاضر می‌‌توان ادعا کرد که کانادا از این جهت، ارزان‌ترین کشور برای مهاجرت سرمایه‌گذاران و کارآفرینان است. اجازه دهید برای روشن‌تر شدن این ادعا، کانادا را با چند کشور دیگر مقایسه کنیم: برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری، باید (بسته به نوع روش مهاجرتی و استانِ مورد نظر) بین 100 هزار تا 350 هزار دلار کانادا سرمایه داشته باشید.
  • در مورد ایالات متحده آمریکا این سرمایه باید بین 500 هزار تا یک میلیون دلار باشد (که اگر طبق شرایط مهاجرتی آمریکا، حقوق هفت کارمند به مدت پنج سال را هم به رقم فوق اضافه کنیم، آن مبلغ اولیه را باید دوبرابر در نظر گرفت)، و برای مهاجرت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا از طریق سرمایه گذاری، باید حداقل 300 هزار یورو سرمایه داشت. مشاهده می‌کنید که کانادا از این جهت، ارزان‌ترین کشور برای سرمایه گذاران و کارآفرینان است.
  • قدرت اقتصادی کشور کانادا، عامل بسیار مهم و جذابی برای سرمایه‌گذاری در این کشور است. کانادا کشوری بسیار غنی و از نظر اقتصادی قدرتمند است که بزرگ‌ترین صادرکننده مواد معدنی در جهان به شمار می‌رود. بعلاوه، منابع نفت و گاز و کشاورزی و صنعت این کشور نیز بسیار قابل توجه است. تقریبا در هر حوزه‌ای که قصد سرمایه گذاری داشته باشید، کانادا کشوری فوق العاده برای شما خواهد بود.

دو نقطه قوت دیگر

  • کشور کانادا از نظر شفافیت و سلامت امور مالی‌اش در سطح بسیار بالایی قرار دارد. نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که سالم‌ترین نظام مالی دنیا متعلق به کانادا است.
  • به پشتوانه اقتصاد قوی و رونق اقتصادی در کانادا، وام‌هایی که بانک‌های کانادا به متقاضیان می‌دهند، بهره‌ای بسیار پایین‌تر از سایر بانک‌های دنیا دارد.
  • دلار کانادا یکی از قوی‌ترین ارزهای موجود در دنیاست. جالب است که همین قدرت ارزی، سبب شده که اقتصاد این کشور، در پی نوسانات قیمت دلار آمریکا، تغییر محسوسی نداشته باشد و قدرت برابری خود با دلار آمریکا را همواره حفظ کند.

نقاط ضعف سرمایه گذاری در کانادا

  • شاید تنها نقطه ضعف اقتصاد کانادا که برای تولیدکنندگان بزرگ اهمیت داشته باشد، این است که بازار کانادا، بیش از آن‌که بازاری چندملیتی و بزرگ باشد، متشکل از خرده‌بازارها و بازارهای کوچک است؛ و همین سبب شده که سهم کانادا در بازار جهانی، بیش از 4-5 درصد نباشد. این ضعف بویژه برای سرمایه‌داران بسیار بزرگی اهمیت دارد که قصد تاسیس شرکت‌های چندملیتی و فرامنطقه‌ای را دارند و می‌خواهند محصولاتی با قابلیت توزیع در تمام بازارهای جهانی تولید کنند.

سرمایه گذاری در استان‌های کانادا

فاکتورهای مهم قبل از اقدام به سرمایه گذاری در کانادا

قبل از سرمایه گذاری در کانادا (یا هر کشور دیگری) باید مجموعه‌ای از فاکتورهای مختلف را مورد مطالعه و ارزیابی قرار دهید تا اطمینان یابید که سرمایه شما در کشور مقصد، با ریسک چندانی مواجه نخواهد شد. این فاکتورها که از آن‌ها به عنوان شاخص‌های اقتصادی نام می‌برند، مشخص می‌کنند که آیا کانادا کشور خوبی برای سرمایه گذاری هست یا خیر.

نرخ رشد اقتصادی کانادا

نرخ رشد اقتصادی کانادا همواره تحت تاثیر عوامل متعددی است. در مجموع، نرخ رشد اقتصادی این کشور به طور معمول چیزی در حدود یک و نیم درصد است. به عنوان مثال، دولت کانادا برای سال 2019 پیش‌بینی کرده بود که نرخ رشد اقتصادی این کشور، 1.3 درصد باشد.

از سوی دیگر، عواملی نیز در همین سال جاری سبب کاهش نرخ رشد اقتصادی کانادا شده‌اند. مثلاً از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، تضعیف رشد بخش معدن و مشکلات پیش آمده برای بخش حمل و نقل در کنار زمستان طولانی، سبب کاهش نرخ رشد اقتصادی کانادا شد. اما در مجموع، آمارهای سالانه از رشد اقتصادی این کشور در ده سال گذشته نشان می‌دهد که نمودار رشد اقتصادی کانادا همواره رو به بالا بوده و این کشور همواره در مسیر رشد اقتصادی گام برداشته است.

سرمایه گذاری در کانادا 2019 (مهاجرت به کانادا)

نرخ بیکاری کانادا

برای اطلاع از ریسک سرمایه گذاری در کانادا بد نیست بدانید در سال جاری، کانادا پایین‌ترین نرخ بیکاری تاریخ خود را شاهد بود، که این آمار، رکوردی بی‌نظیر برای دولت کانادا به حساب می‌آید. طبق اعلام مرکز آمار کانادا، مثلا در ماه می امسال، نرخ بیکاری در این کشور به رقم شگفت‌انگیز 5.4 درصد رسیده، که این میزان، کمترین میزان ثبت شده از زمانی است که اطلاعات اداره‌ی آمار کانادا (در سال 1976) انتشار یافت.

به عنوان مثالی دیگر، در ماه آوریل سال جاری (حدود پنج ماه قبل)در حدود 107 هزار شغل جدید در کانادا ایجاد شد که این رقم نیز در تمام تاریخ کانادا بی‌سابقه است. این نرخ پایین بیکاری، فقط مربوط به شهروندان و متولدین کانادا نیست. بر اساس اطلاعات جدیدی که مرکز آمار کانادا منتشر ساخته است، فاصله‌ی نرخ بیکاری بین مهاجران تازه وارد به کانادا و خود شهروندان کانادایی، بسیار کمتر از قبل شده است، به‌طوری که نرخ بیکاری مهاجران کانادا، در حال حاضر در پایین‌ترین سطح خود از سال 2006 به این سو رسیده است.

آمارهای اداره‌ی آمار کانادا نشان می‌دهد نرخ بیکاری برای مهاجرانی که در سن کار (بین 25 تا 54 سال) قرار دارند در حال حاضر 6.4 درصد است که وقتی این رقم را با نرخ بیکاریِ شهروندان کانادا (5.4 درصد) مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که فاصله چندانی بین این دو گروه وجود ندارد.

نرخ بیکاری در کانادا

نرخ تورم کانادا

یکی دیگر از معیارهای مهم برای سرمایه‌گذاری در این کشور  نرخ تورم در این کشور است. هر ساله مرکز آمار کانادا یک نرخ تورم اصلی را به عنوان عنوان «نرخ پایه» اعلام می‌کند. این نرخ پایه بر مبنای بر اساس جدول‌بندی میانگین سه نرخ فرعی با تعداد زیادی زیر شاخه اعلام می‌شود. نرخ تورمی که مرکز آمار کانادا برای سال 2019 اعلام کرده است، 2.1 درصد است.

شاید برای ما ایرانی‌ها این نرخ تورم، بسیار پایین به نظر برسد، اما واقعیت این است که همین نرخ تورم پایه‌ی 2.1 درصدی، بالاترین نرخ تورم کانادا از سال 2012 تاکنون بوده است که البته این موضوع، خبر بدی برای کسانی که قصد سرمایه گذاری در کانادا دارند نیست زیرا بانک مرکزی کانادا با استناد به همین افزایش نرخ تورم، بانک‌های این کشور را مجبور کرد نرخ بهره‌ی خود را افزایش ندهند.

نرخ تورم کانادا

تولید ناخالص داخلی کانادا

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

یکی از معیارهای سنجش اقتصاد هر کشور، تولید ناخالص داخلی آن کشور است و دانستن این معیار نیز می‌تواند بر تصمیم شما به سرمایه گذاری در کانادا موثر باشد. تولید ناخالص داخلی به زبان ساده یعنی مجموعه ارزش کالاها و خدماتی که یک کشور در یک سال تولید می‌کند و می‌توان آن را مبنای محاسبه ثروت آن کشور در نظر گرفت. مجمع جهانی اقتصاد تخمین می‌زند که در سال جاری، تولید ناخالص داخلی در جهان بیش از 80 هزار میلیارد دلار بوده است.

در تحلیلی که نشریه‌ی اقتصادی «فوکوس اکونومیک» منتشر کرده، در میان کشورهای جهان، سه کشور ایالات متحده آمریکا، چین و ژاپن، بالاترین تولید ناخالص داخلی را داشته‌اند. اما نکته‌ی جالب توجه برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در این کشور  این است که کانادا در میان تمام کشورهای جهان، با رشدی 2.2 درصدی، رتبه دهم را از آنِ خود کرده است.

همین یک عامل نشان می‌دهد که کانادا کشوری بسیار عالی برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری است چرا که نه تنها وضعیت کنونی اقتصاد این کشور، بسیار مطلوب است، بلکه چشم‌انداز بسیار روشنی نیز برای اقتصاد کانادا پیش‌بینی می‌شود.

تولید ناخالص داخلی کانادا

میزان مالیات‌های دریافتی در کانادا

بی‌شک یکی از معیارهای مهم برای سرمایه گذاری در کانادا میزان مالیات‌هایی است که دولت این کشور از سرمایه‌ها دریافت می‌کند. کانادا نیز مانند هر کشور دیگری، بخشی از درآمدهای دولت خود را از طریق جمع‌آوری مالیات به دست می‌آورد. از آن‌جا که کشور کانادا به صورت فدرالی اداره می‌شود، بخشی از مسئولیت دریافت مالیات در این کشور بر عهده دولت فدرال است و بخش دیگر بر عهده دولت‌های استانی.

اصلی‌ترین مالیات‌هایی که در این کشور از مردم اخذ می‌شود عبارت‌اند از مالیات بر درآمد، مالیات بر حقوق پرداختی به کارکنان، مالیات شرکت‌ها، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر کالاها و خدمات، و مالیات غیرمستقیم. هر یک از این مالیات‌ها دارای یک نرخ فدرال و یک نرخ استانی است که نرخ فدرال در همه کشور ثابت است و نرخ استانی، از استانی به استان دیگر فرق می‌کند و شرح نرخ تک‌تک این مالیات‌ها از حوصله‌ی این مقاله خارج است.

فقط برای سرمایه‌گذاری در این کشور کافی است بدانید که در مجموع، نرخ مالیات‌های کانادا کمابیش مانند نرخ سایر کشورها است؛ و اگر به فهرست انواع مالیات‌های کانادا دقت کرده باشید، حتما متوجه شده‌اید که در کانادا، مالیات بر املاک و مالیات بر ارث وجود ندارد، در حالی که در بسیاری از کشورها، چنین مالیات‌هایی نیز اخذ می‌شوند.

میزان مالیات‌های دریافتی در کانادا

روش‌های دریافت اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه‌گذاری

در همه‌ی روش‌هایی که برای سرمایه گذاری در کانادا و دریافت اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری وجود دارد، متقاضی می‌بایست پس از انتقال سرمایه خود به کانادا، ضمن رعایت شرایط کسب و کار و سرمایه گذاری در کانادا ، مدتی را با ویزای اقامت موقت در این کشور بماند و پس از آن درخواست اقامت دائم دهد.

همان‌طور که قبلا هم بیان کردیم، تقریبا همه روش‌های مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری مستلزم آن است که متقاضی، به غیر از سرمایه خود، توان مدیریتی و اداره یک کسب و کار را نیز داشته باشد. البته شرایط دقیق هر یک از این نوع روش‌ها از استانی به استان دیگر متفاوت است که در ادامه آن‌ها را مرور خواهیم کرد. توجه داشته باشید که در این مرور مختصر، تمرکزمان بر روی سرمایه‌ی مورد نیاز برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در کانادا است. بدیهی است هر کدام از این روش‌ها شرایط خاص خود را دارند.

سرمایه گذاری در کانادا : استان کبک کانادا

در این روش سرمایه گذاری در کانادا متقاضی باید مبلغ 220 هزار دلار کانادا را نزد یکی از بانک‌های استان کبک سپرده‌گذاری کند و از همان ابتدا، اقامت دائم کانادا را دریافت نماید.

سرمایه گذاری در کبک

سرمایه گذاری در استان‌های مانیتوبا، ساسکاچوان و کبک

در این روش، متقاضی باید مبلغ 100 هزار دلار سپرده نزد دولت کانادا بگذارد و غیر از این مبلغ، 150 هزار دلار نیز برای شروع کسب و کار خود داشته باشد. این روش دو مزیت اصلی دارد:

اولا از همان ابتدا به متقاضی اقامت دائم داده می‌شود، و ثانیا می‌تواند پس از تاسیس کسب و کار خود، از دولت کانادا وام بگیرد.

در این روش اگرچه از همان ابتدا به متقاضی اقامت دائم داده می‌شود، اما اگر او سرمایه گذاری خود را به خارج از استان مربوطه منتقل نماید، آن مبلغ 100 هزار دلاری که نزد دولت کانادا سپرده‌گذاری شده است به وی برگشت داده نخواهد شد.

سرمایه-گذاری در استان مانیتوبا

سرمایه گذاری در استان بریتیش کلمبیا کانادا (ونکوور و حومه ونکوور)

در این روش در کانادا متقاضی باید مبلغی بین 200 هزار تا 400 هزار دلار کانادا را برای خرید یک شرکت یا بیزینس در ونکوور یا حومه ونکوور سرمایه گذاری کند و جدای از آن، باید دارایی‌هایش در ایران، بیش از 2 میلیارد تومان باشد. در این روش، از همان ابتدا به متقاضی اقامت دائم داده نمی‌شود بلکه پس از موفقیت کسب و کارش می‌تواند درخواست اقامت دائم دهد.

سرمایه گذاری در استان بریتیش کلمبیا کانادا (ونکوور و حومه ونکوور)

سرمایه گذاری در استان پرنس ادوارد

در این روش، متقاضی باید حداقل مبلغ 275 هزار دلار در استان پرینس ادوارد سرمایه گذاری نماید.

تا این اواخر، روش‌های دیگری نیز برای سرمایه گذاری در کانادا و کسب اقامت دائم این کشور وجود داشت که دیگر اجرا نمی‌شوند. مثلاً تا سال 2016، متقاضیان می‌توانستند با خرید سهام شرکت‌های کانادایی (به مبلغ حداقل 600 هزار دلار)، اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. اما دولت کانادا در سال 2016 این روش را از برنامه‌های مهاجرتی خود حذف کرد.

چندین روش‌ دیگر نیز برای سرمایه‌گذاری در این کشور وجود دارد که عمدتاً حول محور کارآفرینی قرار دارند و چون موضوع مقاله حاضر، بیشتر درباره سرمایه گذاری در کانادا است، در مقاله جداگانه‌ای به آن‌ها خواهیم پرداخت.

سرمایه گذاری در استان پرنس ادوارد

و نکته پایانی:

بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا سوال می‌کنند که آیا با خرید ملک و خانه می‌توان اقامت این کشور را دریافت کرد یا خیر. پاسخ به این سوال، منفی است.

لازم است بدانید که اگرچه طبق قوانین کانادا، اتباع خارجی یا افراد فاقد شهروندی یا اقامت دائم کانادا می‌توانند بدون هیچ ممنوعیت و محدودیتی در هر استان کانادا اقدام به خریداری ملک و خانه کنند، اما این ملک، فقط برای آن‌ها جنبه‌ی سرمایه گذاری شخصی دارد و هیچ مزیت و امتیازی برای مهاجرت آن‌ها نخواهد داشت و از نظر قانون، خرید ملک در کانادا شامل سرمایه گذاری در کانادا برای مهاجرت نمی‌شود.

شاید بد نباشد بدانید که مثلاً در ونکوور، قیمت یک ملک به طور میانگین، نزدیک یک میلیون دلار است و در مونترال، 350 هزار دلار و در اتاوا 375 دلار (البته این رقم‌ها میانگین است و طبیعتاً متغیر نیز هست). پس فقط اگر نیت‌تان سرمایه گذاری شخصی است اقدام به خرید ملک در کانادا کنید زیرا امتیازی برای مهاجرت‌تان ندارد که هیچ، تازه باید بسته به قیمت ملک، سالانه بین 200 تا 400 دلار نیز برای آن ملک، مالیات پرداخت نمایید.

آن‌چه در این مقاله گفتیم، مروری مختصر از وضعیت کسب اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه گذاری بود. برای کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد هر یک از این مطالب، می‌توانید با مشاورین ما تماس بگیرید.

۷ نظرات
  1. وحید می گوید

    شما سرمایه گذاری در کانادا رو پیشنهاد میکنید یا استرالیا؟

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      سلام دوست عزیز. پیشنهاد ما از بین دو گزینه‌ای که مطرح فرمودین، سرمایه گذاری در کانادا است به چند دلیل: (۱) میزان سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در کانادا کمتر از استرالیاست، (۲) ارتباط کانادا با بازارهای جهانی بیش از استرالیاست، (۳) سخت‌گیری‌های کشور کانادا برای الزام به سودآوری پس از راه‌اندازی بیزینس، کمتر از استرالیاست، (۴) اخذ اقامت دائم با سرمایه گذاری در کانادا راحت‌تر و سریع‌تر از استرالیاست. اگر پیج اینستاگرام ما را دنبال می‌کنید، در آینده برنامه‌های مدونی برای معرفی روش‌های مختلف سرمایه گذاری در کانادا خواهیم داشت.

  2. امید می گوید

    سلام چند نفر با یک طرح می‌توانند اقامت بگیرن؟

  3. sherry می گوید

    سلام.ممنون میشم در ارتباط با کسانی که ایران سابقه کار در مهد کودک دارند و میخواهند این شغل را در کانادا ادامه دهند توضیح دهید و راهنمایی کنید. ?

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      سلام دوست عزیز
      با روش‌های کارآفرینی می‌شه اقدام کرد، اما در عین حال اگر پست‌های اینستاگرام‌مون رو دنبال کنید، حتما اطلاع‌رسانی می‌کنیم

  4. باربد می گوید

    بهترین راه سرمایه گذاری در کانادا چیه؟ میشه ملک بخریم؟ اگه بخریم، آیا باهاش می‌تونیم اقامت بگیریم؟

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      سلام دوست عزیز
      با خرید ملک در کانادا نمی‌شه اقامت این کشور رو گرفت
      روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا استانی هستن و شرایط‌شون از یه استان به استان دیگه فرق داره. باید ابتدا استان مقصدتون رو مشخص کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.