مهاجرت پرستاران به کانادا و شرایط اخذ اقامت دائم برای پرستاران

0

حتماً زیاد شنیده‌اید که می‌گویند پرستاری شغلی است که همه کشورها به آن نیاز دارند و پرستاران راحت‌تر از بقیه مشاغل و تخصص‌ها می‌توانند مهاجرت کنند. این حرف تا حد بسیار زیادی درست است و مهاجرت پرستاران به کانادا نیز از این قاعده مستثنا نیست.

واقعیت این است که بالا رفتن میانگین سنیِ جامعه‌ی کانادا سبب شده است نیاز این کشور به پرستار، بیش از گذشته شود؛ و وقتی تقاضا و نیاز به پرستار بیشتر باشد، به قول اقتصاددان‌ها، یعنی «عَرضه» کمتر، و در نتیجه، حقوق و دستمزد پرستاران بیش‌تر است. به دلیل همین نیاز زیاد و دستمزدهای بالا، مهاجرت پرستاران به کانادا یکی از اولویت‌های مهم برای دولت کانادا است.

حقوق و دستمزدها

جدای از سیستم بهداشت و درمان کانادا که یکی از بهترین سیستم‌های حوزه‌ی سلامتِ دنیاست و برای متخصصان حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان، کار در کشوری مثل کانادا جذابیت‌های زیادی دارد، به‌طور خاص در مورد حقوق و دستمزد پرستاران باید گفت که بسته به تجربه و سوابق کاری، یک پرستار در کانادا سالانه بین 45 هزار تا 120 هزار دلار درآمد دارد. از این جهت، یعنی از نظر بالا بودن دستمزدها که یکی از فاکتورهای اصلی مهاجرت پرستاران به کانادا است، این کشور چهارمین کشور دنیا محسوب می‌شود.

علی رغم افزایش مهاجرت پرستاران به کانادا در حال حاضر فقط حدود 432 هزار پرستار در این کشور مشغول به فعالیت هستند داره. این در حالی است که انجمن پرستاری کانادا رسماً اعلام کرده که طبق برنامه، کانادا تا سال 2022 باید حداقل 60 هزار پرستار دیگر در اختیار داشته باشد تا خدمات بهداشتی و درمانیِ این کشور بتواند همچنان کیفیت بالای خود را حفظ نماید. پس کانادا تا سه سال آینده، به طور متوسط سالی 20 هزار پرستار نیاز دارد و قسمت عمده‌ای از این تعداد، با پذیرش و ورود پرستار از کشورهای دیگر تامین خواهد شد.

علت مهاجرت پرستاران به کانادا
علت مهاجرت پرستاران به کانادا

وضعیت پرستاری در ایران و علت مهاجرت پرستاران به کانادا و کشورهای دیگر

برای درک بهتر وضعیت پرستاران در ایران و مقایسه آن با وضعیت جهانی، باید به سراغ استانداردها و داده‌های موجود در این حوزه رفت. استانداردهای جهانی به صراحت نشان می‌دهند که برای بخش‌های داخلی و جراحی در بیمارستان‌ها باید به ازای هر چهار تا شش بیمار، یک پرستار وجود داشته باشد، اما این استاندارد در ایران، بسیار پایین‌تر از سطح جهانی ومعادل یک پرستار به ازای هر 12 بیمار است. این وضعیت سبب می‌شود در ایران، فشار مضاعفی بر پرستاران وارد شود بی‌آن‌که حقوق و دستمزدهای آن‌ها تفاوت چندانی بکند. همین فشارها و درآمد پایین، یکی از اصلی‌ترین علل مهاجرت آن‌ها به کانادا و سایر کشورهاست.

آمارها نشان می‌دهد در ده سال گذشته، به طور متوسط هر سال 700 پرستار از ایران مهاجرت کرده‌اند و اکثر آن‌ها به کانادا، استرالیا و آمریکا رفته‌اند. جالب است بدانید در کشورهایی چون کانادا، استرالیا و آمریکا، حداقل حقوق یک پزشک، در بیشترین حالت، سه تا چهار برابر حداقل حقوق یک پرستار است، اما در ایران، اختلاف حقوق و دستمزد پزشکان، گاه تا 400 برابر بیشتر از حقوق و دستمزدهای پرستاران است.

نباید فراموش کرد که خود کشور ایران نیز شدیداً به پرستار نیاز دارد، به طوری که وزارت بهداشت کشورمان مجبور شده برای جبران کمبود پرستار، به دانشجویان رشته‌ی پرستاری که ترم ششم خود را به پایان رسانده‌اند مجوز کار بدهد. اما به دلایل متعددی که در بالا بیان کردیم، مهاجرت پرستاران به کانادا و سایر کشورها همچنان سیر صعودی دارد و روز به روز بر تعداد متقاضیان مهاجرت پرستاران به کانادا افزوده می‌شود.

تعریف پرستاری و مهاجرت پرستاران به کانادا
تعریف پرستاری و مهاجرت پرستاران به کانادا

تعریف پرستاری در نظام بهداشت کانادا

شغل پرستاری اگرچه در سراسر دنیا کمابیش معنا و مفهوم یکسانی دارد و به تخصص ویژه‌ای اطلاق می‌شود که همه کمابیش با آن آشنا هستیم، اما در بحث مهاجرت پرستاران به کانادا بد نیست بدانید تعریف این شغل از نظر دولت کانادا چیست و چه کسانی در این کشور پرستار نامیده می‌شوند.

به طور کلی، پرستاری یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی و یکی از حرفه‌ها و تخصص‌های حوزه بهداشت و درمان است و اصلی‌ترین وظیفه پرستار، مراقبت از بیمار است. شاید یکی از علت استقبال متقاضیان از مهاجرت پرستاران به کانادا این باشد که در این کشور، پرستار، هم‌ردیف و هم‌ارزش با پزشک دانسته می‌شود چراکه بیمار، بیش از آن‌که با پزشک در ارتباط باشد، با پرستار در ارتباط است.

وضعیت حرفه‌ی پرستاری در کانادا

در سیستم بهداشت و درمان کانادا، و در بحث مهاجرت پرستاران به کانادا ، «پرستاری» حوزه‌ای است که بر حسب مدرک شخص پرستار، در یکی از سه گروه زیر جای می‌گیرد.

  • پرستار رسمی (Registered Nurse که به صورت مخفف، RN نامیده می‌شود):

پرستاری است که دارای مجوز کار یا همان نظام پرستاری باشد. این دسته از پرستاران، علاوه بر تحصیلات چهارساله‌ی دانشگاهی در رشته پرستاری (تئوری و بالینی)، باید امتحان صلاحیت‌های حرفه‌ای کانادا (تئوری و بالینی، و مراقبت‌های پزشکی و جراحی) را نیز گذرانده باشند تا مجوز کار دریافت کنند.

  • دستیار پرستار رسمی (Licensed Practical Nurse که به صورت مخفف، LPN نامیده می‌شود):

پرستاری است که یک دوره تحصیل در کالج (دوساله، معادل فوق دیپلم) را در یکی از کالج‌های پرستاری (تئوری و بالینی، و مراقبت‌های پزشکی و جراحی)گذرانده باشد. دستیار پرستار رسمی، همان‌طور که از نامش پیداست، زیر نظر یک پرستار رسمی کار می‌کند.

  • روان‌پرستار رسمی (Registered Psychiatric Nurse که به صورت مخفف، RPN نامیده می‌شود):

پرستاری است که به طور تخصصی، دوره روان‌پرستاری یا پرستاری از بیماران روانپزشکی را گذرانده باشد. مدرک تحصیلی این پرستاران، چیزی شبیه به گرایش روان‌پرستاری است که به عنوان یک گرایش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شود، با این تفاوت که در کانادا، این رشته دارای مقطع کالج (معادل فوق دیپلم) و لیسانس است.

نکته مهم

در مورد طبقه‌بندی فوق باید به این نکته توجه داشت که عنوان پرستار در کانادا فقط به کسی گفته می‌شود که دارای مجوز کار از انجمن نظام پرستاری کانادا یا سایر ارگان‌های ذی‌ربط باشد. در کانادا، نهادی که مسئول اعطای مجوز کار پرستاران است، از استانی به استان دیگر فرق می‌کند چرا که هر استان، ضوابط خاص خود را برای اعطای مجوز پرستاری دارد و در سطح فدرال یا ملی، هیچ ارگان واحدی نیست که به پرستاران، نظام پرستاری یا مجوز کار بدهد.

برای مهاجرت پرستاران به کانادا باید پس از تعیین استانی که قصد کار در آن را دارید، به وب‌سایت مربوط به همان استان (وب‌سایت نهاد یا سازمانی که مسئول صدور نظام پرستاری و مجوز کار است) مراجعه کنید تا از شرایط دقیق همان استان یا منطقه مطلع شوید. فهرست این سازمان‌ها در استان‌های مختلف کانادا را در ادامه ذکر می‌کنیم تا برای مهاجرت پرستاران به کانادا بتوانید مستقیما از شرایط استان مقصدتان مطلع شوید:

سازمان مسئول در هر استان

  • اونتاریو: کالج پرستاران اونتاریو
  • بریتیش کلمبیا: کالج پرستاران حرفه‌ای بریتیش کلمبیا
  • آلبرتا: کالج پرستاران رسمی آلبرتا
  • مانیتوبا: کالج پرستاران رسمی مانیتوبا
  • کبک: کالج پرستاران کبک (به زبان فرانسوی)
  • ساسکاچوان: دانشکده پرستاری دانشگاه پلی‌تکنیک ساسکاچوان
  • پرینس ادوارد: دانشگاه هالند جزیره پرینس ادوارد
  • نیوفاندلند و لابرادور: کالج پرستاران رسمی نیوفاندلند و لابرادور
  • نوا اسکوشیا: کالج پرستاری نوا اسکوشیا
  • نیو برانزویک: انجمن پرستاران رسمی نیو برانزویک

 مراحل اخذ اقامت دائم و مهاجرت پرستاران به کانادا

رشته پرستاری یکی از رشته‌های مورد نیاز کانادا است که در فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور برای مهاجرت قرار دارد و از این رو مهاجرت پرستاران به کانادا دشوار نیست. پرستاران می‌توانند به عنوان نیروی متخصص ( اسکیل ورکر کانادا ) در سیستم اکسپرس اینتری کانادا ثبت نام کنند. بر اساس طبقه‌بندی‌ای که در ابتدای این نوشتار گفتیم، پرستاری در کانادا در قالب سه گروه شغلی جای می‌گیرد که هر کدام، کد شغلیِ تعریف‌شده و مجزایی دارند و برای مهاجرت پرستاران به کانادا می‌بایست یکی از آن‌ها را بر اساس مدرک و سابقه کار خود، انتخاب کنید:

  • کد شغلی پرستار رسمی و روان‌پرستار رسمی: NOC Code 3012
  • کد شغلی دستیار پرستار رسمی: NOC Code 3233
  • کد شغلی سوپروایزر و مدیر هماهنگی پرستاری: NOC Code 3011

در ادامه، مراحل مهاجرت پرستاران به کانادا را به صورت مرحله به مرحله شرح می‌دهیم.

گام اول: ارزیابی مدارک

مسئول ارزیابی مدارک پرستاران خارجی در کانادا، سازمانی به نام «مرکز خدمات ارزیابی پرستاری ملی» (National Nursing Assessment Service) است که به صورت مخفف، NNAS نامیده می‌شود. متقاضیان مهاجرت پرستاران به کانادا باید مبلغ 650 دلار بابت ارزیابی مدارک خود به حساب این مرکز واریز نمایند. این گام، اولین گام ضروری برای مهاجرت پرستاران به کانادا است زیرا برای دریافت مجوز کار و نظام پرستاری، مدارک متقاضیان باید حتما توسط NNAS ارزیابی شده باشد.

گام دوم: انتخاب استان

پس از آن‌که نتیجه ارزیابی مدراک‌تان در «مرکز خدمات ارزیابی پرستاری ملی» (NNAS) اعلام شد، باید استان مورد نظرتان برای کار و زندگی را انتخاب کنید. قبلا گفتیم که در هر استان، سازمان مستقلی مسئول اعطای مجوز کار و نظام پرستاری است. در این مرحله باید نتیجه ارزیابی NNAS را به همراه سایر مدارک لازم، به سازمان مسئول در همان استان ارسال کنید تا پس از بررسی مدارک شما، مجوز کار برایتان صادر شود. متقاضیانِ مهاجرت پرستاران به کانادا باید توجه داشته باشند که اولا شرایط و ضوابط استان‌های مختلف با هم فرق دارد، و ثانیا ممکن است سازمان مسئول، مجوز کار شما را به صورت مشروط صادر کند؛ به این معنی که مثلا به شما اعلام کند در صورتی مجوز کار خواهید داشت که دوره‌های خاصی را در کانادا بگذارنید.

گام سوم: ورود به اکسپرس اینتری

سومین گام، ثبت نام و ایجاد پروفایل و حساب کاربری در سیستم اکسپرس اینتری کانادا است. سیستم اکسپرس اینتری، در واقع سیستم گزینش کلیه متقاضیانی است که به عنوان نیروی کار متخصص (اسکیل ورکر) قصد مهاجرت به کانادا را دارند. این سیستم، بر اساس معیارهای مختلف (سن، سابقه کار، مدرک زبان، وضعیت مالی، وضعیت تاهل،…) به پروفایل هر متقاضی، نمره‌ای می‌دهد و همان نمره، اگر به حدنصاب قبولی رسیده باشد، مبنای صدور دعوت‌نامه خواهد بود. قبلا در مقاله‌هایی جداگانه و مفصل، درباره سیستم اکسپرس اینتری کانادا و اسکیل ورکر کانادا توضیح داده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم حتما آن مطالب را نیز مطالعه کنید. 

با پایان این مرحله، تمام فرایند مهاجرت شما به کانادا مانند سایر متقاضیانی است که از طریق تخصص و اسکیل ورکر، در سیستم اکسپرس اینتری ثبت‌نام کرده‌اند. پس باید منتظر نتیجه اکسپرس اینتری و دعوت‌نامه برای اخذ اقامت دائم کانادا بمانید. البته همان طور که بارها در طول این مقاله گفتیم، به علت نیاز کانادا به پرستار، معمولا مهاجرت پرستاران به کانادا از طریق سیستم اکسپرس اینتری مورد قبول واقع می‌شود.

در ادامه‌ی این مقاله، اجازه دهید فاکتورهای تاثیرگذار در اکسپرس اینتری را به طور مختصر با هم مرور کنیم تا دید بهتری نسبت به این روش مهاجرتی به دست آورید.

مهاجرت پرستاران به کانادا با سیستم اکسپرس اینتری

سیستم اکسپرس اینتری به پرستارانی که واجد شرایط مهاجرت و اقامت دائم کانادا هستند امکان می‌دهد تا پروفایلی در بانک اطلاعات سیستم ایجاد کنند. اطلاعاتی که متقاضی در این سامانه وارد می‌کند، مبنای رتبه‌بندی و امتیازدهی به او خواهد بود. این نمره‌دهی، طبق سیستم انجام می‌شود که به «سیستم رتبه‌بندی جامع» (CRS) معروف است. نمرات اکسپرس اینتری شامل دو مجموعه نمره است: نمرات اصلی (تا سقف 600 نمره)، و نمرات اضافی (تا سقف 600 نمره). پس حداکثر نمره‌ یا امتیاز هر متقاضی، 1200 است. فاکتورهای امتیازآور در نمرات اصلی، حول سه مجموعه قرار دارند:

  • فاکتورهای مربوط به خود شخص پرستارِ متقاضیِ مهاجرت به کانادا (سن، سطح تحصیلات، سطح زبان، سابقه کار،…)
  • فاکتورهای مربوط به همسر متقاضی (مانند سطح زبان و سطح تحصیلات)
  • و فاکتورهای ترکیبی (مثل ترکیب تحصیلات و سابقه‌ی کار)

از سوی دیگر، نمرات اضافی نیز به پنج فاکتور تعلق می‌گیرد:

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

  • داشتن مدرک، دیپلم یا مجوزهای کانادایی (یعنی مدارکِ اخذشده از موسسات، دانشگاه‌ها یا کالج‌های معتبر کانادا)
  • داشتن پیشنهاد شغلی (جاب آفرِ) معتبر
  • داشتن نامزدی استانی (تاییدیه‌ی حمایت از جانب یکی از استان‌های کانادا معروف به «نامزدی استانی» یا provincial nomination)
  • داشتن بستگان درجه‌ی یکی که شهروند یا مقیم دائم کانادا باشند
  • میزان آشنایی با زبان دوم کانادا (اگر انگلیسی زبان اول‌تان است، فرانسوی زبان دوم خواهد بود و اگر فرانسوی زبان اول‌تان است، انگلیسی زبان دوم به حساب می‌آید)

شرح تمام ریزِ نمرات تمام فاکتورهای فوق، خارج از حوصله‌ی این نوشتار است، و جدولی که خود اداره‌ی مهاجرت کانادا برای شرح این نمرات و نمره‌دهی‌ها منتشر کرده است نیز پیچیده است و درک آن، نیازمند آشنایی با اصطلاحات خاصی است. اما در ادامه، می‌کوشیم نمرات اصلی را به زبانی ساده و مختصر، بیان کنیم.

گفتیم که سقف نمرات اصلی برای مهاجرت پرستاران به کانادا با سیستم اکسپرس اینتری، 600 نمره است. ریزِ این نمرات برای متقاضیان مجرد و متاهل، متفاوت است هرچند جمع نمراتِ هر دو گروه یکسان است. لازم به ذکر است که در سیستم اکسپرس اینتری، متقاضیانی که متاهل هستند اما همسرشان با آن‌ها به کانادا نمی‌آید نیز در گروه متقاضیان مجرد قرار می‌گیرند.

امتیازات اصلی سیستم اکسپرس اینتری جهت مهاجرت پرستاران به کانادا

پرستاران مجرد (حداکثر 600 امتیاز):

  • فاکتور سن: حداکثر 110 امتیاز
  • فاکتور مدرک تحصیلی: حداکثر 150 امتیاز
  • فاکتور سطح زبان: حداکثر 160 امتیاز
  • فاکتور سابقه کار در کانادا: حداکثر 100 امتیاز
  • فاکتور مهارت‌های قابل‌انتقال (فاکتورهای ترکیبی): حداکثر 100 امتیاز

پرستاران متاهل (حداکثر 600 امتیاز):

  • فاکتور سن: حداکثر 100 امتیاز
  • فاکتور مدرک تحصیلی: حداکثر 140 امتیاز
  • فاکتور سطح زبان: حداکثر 150 امتیاز
  • فاکتور سابقه کار در کانادا: حداکثر 70 امتیاز
  • فاکتور مهارت‌های قابل‌انتقال (فاکتورهای ترکیبی): حداکثر 100 امتیاز
  • فاکتور مدرک تحصیلی همسر: حداکثر 10 امتیاز
  • فاکتور سطح زبان همسر: حداکثر 20 امتیاز
  • فاکتور سابقه‌ی کار همسر در کانادا: حداکثر 10 امتیاز

امتیازات اضافی سیستم اکسپرس اینتری جهت مهاجرت پرستاران به کانادا

نمرات اضافی برای پرستاران مجرد و متاهل، یکسان است و به شرح زیر است. فقط توجه داشته باشید که حداکثر امتیاز در این بخش، 600 امتیاز است و اگر کسی مثلا هم نامزدی استانی داشته باشد و هم جاب آفر، فقط همان سطح نمره (600) برای او در نظر گرفته خواهد شد و نه بیشتر.

  • داشتن خواهر یا برادری که شهروند یا مقیم دائم کانادا و ساکن کانادا باشد: 15 امتیاز
  • سطح تسلط به زبان دوم کانادا (اگر زبان اول متقاضی، انگلیسی است زبان دوم او فرانسوی خواهد بود و برعکس): 30 امتیاز
  • داشتنِ مدرک دانشگاهی از یکی از دانشگاه‌های کانادا: 30 امتیاز
  • داشتن پیشنهاد شغلیِ معتبر (جاب آفر): 200 امتیاز
  • داشتنِ نامزدی استانی: 600 امتیاز

فاکتور سن در سیستم اکسپرس اینتری برای مهاجرت پرستاران به کانادا

گفتیم که شرح همه‌ی ریز نمرات، بحثی طولانی است. اما به هر حال باید بدانید که هر کدام از این فاکتورها، ریز نمراتی هم دارند. مثلا وقتی گفته می‌شود فاکتور سن برای متقاضیان مجرد، حداکثر 110 نمره دارد، به هر حال هر رده‌ی سنی، نمره‌ای متفاوت دارد. در این فاکتور، حداکثر امتیاز به پرستارانی تعلق می‌گیرد که سن‌شان بین 20 تا 29 سال است. از سوی دیگر، متقاضیانی که سن‌شان کمتر از 17 یا بیشتر یا 45 باشد هیچ امتیازی از فاکتور سن نمی‌گیرند. ریزِ نمراتِ فاکتور سن، از این قرار است:

  • پرستارانِ 17 ساله یا کمتر: 0 امتیاز
  • پرستاران 18 ساله: مجرد 99 امتیاز – متاهل: 90 امتیاز
  • پرستاران 19 ساله: مجرد: 105 امتیاز – متاهل: 95 امتیاز
  • پرستاران 20 تا 29 ساله: مجرد: 110 امتیاز – متاهل: 100 امتیاز
  • پرستاران 30 ساله: مجرد: 105 امتیاز – متاهل: 95 امتیاز
  • پرستاران 31 ساله: مجرد: 99 امتیاز – متاهل: 90 امتیاز
  • پرستاران 32 ساله: مجرد: 94 امتیاز – متاهل: 85 امتیاز
  • پرستاران 33 ساله: مجرد: 88 امتیاز – متاهل: 80 امتیاز
  • پرستاران 34 ساله: مجرد: 83 امتیاز – متاهل: 75 امتیاز
  • پرستاران 35 ساله: مجرد:77 امتیاز – متاهل: 70 امتیاز
  • پرستاران 36 ساله: مجرد: 72 امتیاز – متاهل: 65 امتیاز
  • پرستاران 37 ساله: مجرد: 66 امتیاز – متاهل: 60 امتیاز
  • پرستاران 38 ساله: مجرد: 61 امتیاز – متاهل: 55 امتیاز
  • پرستاران 39 ساله: مجرد: 55 امتیاز – متاهل: 50 امتیاز
  • پرستاران 40 ساله: مجرد: 50 امتیاز – متاهل: 45 امتیاز
  • پرستاران 41 ساله: مجرد: 39 امتیاز – متاهل: 35 امتیاز
  • پرستاران 42 ساله: مجرد:28 امتیاز – متاهل: 25 امتیاز
  • پرستاران 43 ساله: مجرد:17 امتیاز – متاهل: 15 امتیاز
  • پرستاران 44 ساله: مجرد: 6 امتیاز – متاهل: 5 امتیاز
  • پرستاران 45 ساله و بیشتر: 0 امتیاز

فاکتور سطح تحصیلات در سیستم اکسپرس اینتری برای مهاجرت پرستاران به کانادا

  • مدرک فوق دیپلم: پرستاران مجرد: 98 امتیاز – پرستاران متاهل: 91 امتیاز
  • مدرک لیسانس: پرستاران مجرد: 120 امتیاز – پرستاران متاهل: 112 امتیاز
  • مدرک فوق لیسانس: پرستاران مجرد: 135 امتیاز – پرستاران متاهل: 126 امتیاز
  • مدرک دکتری: پرستاران مجرد: 150 امتیاز – پرستاران متاهل: 140 امتیاز

فاکتور سطح زبان در سیستم اکسپرس اینتری برای مهاجرت پرستاران به کانادا

معیار اداره‌ی مهاجرت کانادا برای سنجش زبان متقاضیان، معیاری است معروف به CLB. اجازه دهید ابتدا نحوه‌ی تبدیل نمره‌ی آیلتس به CLB را شرح دهیم و سپس امتیاز هر نمره‌ی CLB را بیان نماییم.

CLB Level IELTS Reading IELTS Writing IELTS Listening IELTS Speaking
CLB 10 8 7.5 8.5 7.5
CLB 9 7 7 8 7
CLB 8 6.5 605 7.5 6.5
CLB 7 6 6 6 6
CLB 6 5 5.5 5.5 5.5
CLB 5 4 5 5 5
CLB 4 3.5 4 4.5 4

پس از تبدیل نمره‌ی آیلتس خود به CLB، می‌توانید امتیاز خود را بر این مبنا محاسبه کنید:

  • CLB 4 یا پایین‌تر: پرستاران مجرد: 0 امتیاز – پرستاران متاهل:0 امتیاز
  • CLB 4-5: پرستاران مجرد: 6 امتیاز – پرستاران متاهل: 6 امتیاز
  • CLB 6: پرستاران مجرد: 9 امتیاز – پرستاران متاهل: 8 امتیاز
  • CLB 7 پرستاران مجرد: 17 امتیاز – پرستاران متاهل: 16 امتیاز
  • CLB 8: پرستاران مجرد: 23 امتیاز – پرستاران متاهل: 22 امتیاز
  • CLB 9: پرستاران مجرد: 31 امتیاز – پرستاران متاهل: 29 امتیاز
  • CLB 10: پرستاران مجرد: 34 امتیاز – پرستاران متاهل: 32 امتیاز

امتیازات فوق برای هر یک از مهارت‌های چهارگانه است. در واقع اگر شخصی از هر چهار مهارت، بالاترین نمره را داشته باشد، باید امتیاز او را 34 ضربدر 4 (معادل 136) محاسبه کرد که با حداکثر 24 امتیازی که بابت زبان دوم می‌گیرد، امتیاز کلی او از فاکتور زبان، 160 خواهد شد.

فاکتور سابقه کار در کانادا در سیستم اکسپرس اینتری برای مهاجرت پرستاران به کانادا

  • 1 سال سابقه کار: پرستاران مجرد: 40 امتیاز – پرستاران متاهل: 35 امتیاز
  • 2 سال سابقه کار: پرستاران مجرد: 53 امتیاز – پرستاران متاهل: 46 امتیاز
  • 3 سال سابقه کار: پرستاران مجرد: 64 امتیاز – پرستاران متاهل: 56 امتیاز
  • 4 سال سابقه کار: پرستاران مجرد: 72 امتیاز – پرستاران متاهل: 63 امتیاز
  • 5+ سال سابقه کار: پرستاران مجرد: 80 امتیاز – پرستاران متاهل: 70 امتیاز

فاکتورهای ترکیبی در سیستم اکسپرس اینتری برای مهاجرت پرستاران به کانادا

فاکتورهای ترکیبی عبارت‌اند از ترکیبِ دو فاکتور مختلف، که روی هم‌ رفته، امتیاز واحدی را برای متقاضی در بر می‌گیرند. امتیاز این فاکتورهای ترکیبی که برای متقاضیان مجرد و متاهل یکسان است را مرور کنیم. فقط توجه داشته باشید که حداکثر نمره‌ای که متقاضی از این فاکتورها می‌گیرد، 100 امتیاز خواهد بود و نه بیشتر.

  • داشتن CBL 7 یا بیشتر + مدرک کالج دو ساله (فوق دیپلم): 13 امتیاز
  • داشتن CBL 9 یا بیشتر + مدرک کالج دو ساله (فوق دیپلم): 25 امتیاز
  • داشتن CBL 7 یا بیشتر + مدرک لیسانس یا بالاتر: 25 امتیاز
  • داشتن CBL 9 یا بیشتر + مدرک لیسانس یا بالاتر: 50 امتیاز
  • داشتن کالج (فوق دیپلم) + یک سال سابقه کار در کانادا: 13 امتیاز
  • داشتن کالج (فوق دیپلم) + دو سال سابقه کار در کانادا: 25 امتیاز
  • مدرک لیسانس یا بالاتر + یک سال سابقه کار در کانادا: 25 امتیاز
  • مدرک لیسانس یا بالاتر + دو سال سابقه کار در کانادا: 50 امتیاز
  • داشتن CBL 7 یا بیشتر + یک یا دو سال سابقه کار خارج از کانادا (از جمله در ایران) : 13 امتیاز
  • داشتن CBL 9 + یک یا دو سال سابقه کار خارج از کانادا (از جمله در ایران) : 25 امتیاز
  • داشتن CBL 7 یا بیشتر + سه سال سابقه کار خارج از کانادا (از جمله در ایران) : 25 امتیاز
  • داشتن CBL 9 + سه سال سابقه کار خارج از کانادا (از جمله در ایران) : 50 امتیاز
  • داشتن یک یا دو سال سابقه کار خارج از کانادا + 1 سال سابقه کار در کانادا: 13 امتیاز
  • داشتن یک یا دو سال سابقه کار خارج از کانادا + 2 سال سابقه کار در کانادا: 25 امتیاز
  • داشتن 3 سال سابقه کار خارج از کانادا + 1 سال سابقه کار در کانادا: 25 امتیاز
  • داشتن 3 سال سابقه کار خارج از کانادا + 2 سال سابقه کار در کانادا: 50 امتیاز
  • داشتن CBL 5 یا بیشتر + داشتن مجوز صلاحیت کار در کانادا (معروف به CQ) : 25 امتیاز
  • داشتن CBL 7 یا بیشتر + داشتن مجوز صلاحیت کار در کانادا (معروف به CQ) : 50 امتیاز

فاکتور سطح تحصیلات همسر برای پرستاران متاهل:

  • دیپلم: 2 امتیاز
  • مدرک فوق دیپلم: 7 امتیاز
  • مدرک لیسانس: 8 امتیاز
  • مدرک فوق لیسانس: 10 امتیاز
  • مدرک دکتری: 10 امتیاز

فاکتور سطح زبان همسر برای پرستاران متاهل:

  • CLB 4 یا پایین‌تر:0 امتیاز
  • CLB 5-6: 1 امتیاز
  • CLB 7-8: 3 امتیاز
  • CLB 9-10: 5 امتیاز

فاکتور سابقه کار همسر در کانادا، برای پرستاران متاهل:

  • 1 سال سابقه کار: 5 امتیاز
  • 2 سال سابقه کار: 7 امتیاز
  • 3 سال سابقه کار: 8 امتیاز
  • 4 سال سابقه کار: 9 امتیاز
  • 5+ سال سابقه کار: 10 امتیاز

امیدواریم پرستاران عزیزی که این مقاله را مطالعه فرموند، آن را سودمند بیابند. شرح اطلاعات ریز و دقیق مربوط به روش‌های مختلف مهاجرت، پیچیده و طولانی است و ممکن است حوصله‌ی خواننده را سر ببرد. مایه افتخار ماست که اولا ما را در اینستاگرام نیز دنبال کنید، و ثانیا هر سوالی داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا با شنیدن شرایط شما، پیشنهادات مختص به آن شرایط به شما ارائه دهند. 

مهاجرت پرستاران به کانادا در سال 2020 کرونا

در حال حاضر و در شرایطی که جهان اسیر کروناست، پرستاری را شاید بتوان پرتقاضاترین شغل دانست. کانادا نیز از این قاعده مستثنا نیست. اگرچه کانادا تاکنون توانسته بهتر از اکثر کشورهای دیگر، گسترش بیماری کووید ۱۹ را کنترل و مدیریت نماید، اما همچنان به‌شدت نیازمند نیروهای پرستار است. یعنی در کنار همه‌ی دلایلی که قبلا پرستاران برای مهاجرت به کانادا داشتند، اکنون نیاز مبرم و فوری کانادا به پرستار نیز سبب تسهیل و تسریع مهاجرت پرستاران به این کشور شده است. اما قبل از پرداختن به روش‌های مهاجرت پرستاران به کانادا اجازه دهید فرض کنیم که شما اقامت کانادا را گرفته‌اید و می‌خواهید در این کشور شروع به کار کنید.

مراحلی که باید پشت سر بگذارید، عبارت‌اند از:

  • مرحله اول: ارزیابی مدرک تحصیلی (این مرحله را به هر حال در فرایند اخذ ویزا پشت سر گذاشته‌اید و برای شروع کار، فقط به تاییدیه‌ی ارزیابی مدرک‌تان نیاز خواهید داشت)
  • مرحله دوم: درخواست عضویت در سازمان نظام پرستاری استانی که قرار است در آن‌جا کار و زندگی کنید.
  • مرحله سوم: عضویت در انجمن پرستاران کانادا (CAN) یا شورای ملی قانون‌گذاران پرستاری کانادا (CCPNR)
  • مرحله چهارم: شرکت در آزمون پرستاران رسمی کانادا (CRNE) یا آزمون ثبت پرستاران کانادایی (CPNRE). برای شرکت در این آزمون‌ها، باید حتما در کانادا حضور داشته باشید.
  • مرحله پنجم: شروع کار، کمک به نجات دیگران، و کسب درآمد

اما زندگی پرستاران در کانادا چگونه است؟

پرستاری بی‌شک یکی از پرتقاضاترین مشاغل کاناداست و طبیعتاً به همین دلیل، درآمد پرستاران بسیار خوب است. یک پرستار رسمی در کشور کانادا به طور متوسط سالی 78 هزار دلار درآمد دارد. البته شهر و محل کار نیز در تعیین میزان دقیق حقوق و درآمدها تاثیر دارد. ساعت کار موظفی پرستاران در کانادا شامل شیفت‌های ۸ تا ۱۲ ساعته با سقف ۳۶ تا ۴۰ ساعت کار در هفته است. یعنی روی‌هم‌رفته، پرستاران کانادا اگر شیفت‌هاشان ۱۲ ساعته باشد، از هفت‌روز هفته، ۳ روز کار می‌کنند و ۴ روز استراحت. بعلاوه، اکثر بیمارستان‌های کانادا خدمات مراقبت از کودکان دارند. یعنی اگر شما پرستارید و در بیمارستان کار می‌کنید، خود بیمارستان مهدکودکی در اختیارتان می‌گذارد تا نگران فرزندتان نباشید. از سوی دیگر، بیمارستان‌های کانادا بخش زیادی از مالیات بر درآمد پرستاران خود را نیز تقبل می‌کنند.

رایج‌ترین روش‌های مهاجرت پرستاران به کانادا در روزگار کرونا

در یک سال اخیر (یعنی در فاصله‌ی بهمن 1388 تا بهمن 1399) جهان درگیر ویروس کرونا و بیماری همه‌گیر کووید-19 بوده است. این بیماری همه‌گیر، نیاز مبرم اکثر کشورها به پرستار را بسیار زیاد کرده است. کانادا نیز از این قاعده مستثنا نبوده است. به همین دلیل، این کشور شرایط مهاجرت پرستاران به کانادا در دوره‌ی شیوع ویروس کرونا را بسیار تسهیل کرده است. این تسهیلات اگرچه باعث شده در همین مدت، تعداد قابل توجهی از کادر درمان، اعم از پزشکان و پرستاران، به دلیل شرایط مطلوب کار و زندگی در کانادا عازم این کشور شوند، اما همچنان کانادا نیازش به پرستاران برطرف نشده است. در حال حاضر، بهترین گزینه‌های موجود و سریع برای مهاجرت پرستاران به کانادا را می‌توان سه برنامه‌ی مهاجرتی زیر دانست:

  • سیستم اکسپرس اینتری (به عنوان اسکیل ورکر)
  • برنامه‌های نامزدی استانی
  • برنامه‌ی مهاجرتیِ استان‌های آتلانتیک
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.