اقامت لهستان از طریق ازدواج در سال 2021

0

در این نوشتار می خواهیم در مورد اقامت لهستان از طریق ازدواج  صحبت کنیم. کشور لهستان عضو اتحادیه اروپا و همچنین عضو منطقه شنگن است. با مهاجرت به لهستان اقامت اروپا را دریافت می کنید. اخذ اقامت لهستان یکی از بهترین روشهای اخذ اقامت و مهاجرت به اروپا می باشد و بعد از پنج سال به پاسپورت لهستان (پاسپورت اروپا) منجر می شود. اخذ اقامت لهستان به دلیل وجود زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی مطلوب در سال های گذشته بسیار پرطرفدار شده و مورد توجه قرار گرفته است. هزینه های زندگی در لهستان بسیار کمتر از سایر کشورهای اروپایی می باشد و به همین دلیل در سالهای اخیر ایرانیان زیادی متقاضی مهاجرت به این کشور اروپایی هستند. برای اینکه بتوانید در لهستان مشغول به کار شوید، باید حق قانونی برای اقامت در لهستان را داشته باشید و یا کارت اقامت موقت آن را دریافت نمائید تا اجازه کار در این کشور داشته باشید. چندین روش برای مهاجرت به لهستان و اخذ اقامت این کشور وجود دارد که هر کدام شرایط خاص خود را دارند. یکی از این روشها ازدواج می باشد. در این مقاله سعی داریم مهاجرت به لهستان و اخذ اقامت این کشور از طریق ازدواج را بررسی نموده و نکاتی را راجب این روش ارائه دهیم. پیش از این نیز در رابطه با مهاجرت به لهستان از طریق کار اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم.

اقامت لهستان از طریق ازدواج

اگر شهروند غیر اتحادیه اروپا هستید و قصد اقامت بیش از ۹۰ روز را در جمهوری لهستان دارید و یا می خواهید به فعالیت و کسب و کار در لهستان بپردازید، باید اجازه اقامت در این کشور را داشته باشید. یکی دیگر از روش های دریافت اقامت لهستان که ممکن است به سرعت پاسخ داده شود، ازدواج با شخصی لهستانی می باشد. شما می توانید برای دریافت قطعی اقامت لهستان، با شخصی لهستانی ازدواج کرده و سپس مدارک ازدواج خود را به سفارت لهستان در ایران تحویل داده و اقدام به دریافت اقامت کنید.

یک خارجی که مایل به ازدواج با یک شهروند لهستانی است، باید گواهینامه قانونی برای ازدواج ارائه دهد. این سند، گواهی می کند که یک شخص طبق قانون کشور خود می تواند به عضویت اتحادیه ازدواج بپیوندد. بسیاری از کشورها چنین اسنادی ندارند. در چنین مواردی، شما باید برای معافیت از این تعهد درخواست بدهید.  درخواست تجدید نظر در مورد معافیت در محل اقامت فرد مورد نظر، به دادگاه منطقه ای ارجاع می شود. به دنبال یک ازدواج با یک شهروند لهستانی، یک خارجی دارای حق درخواست اعطای اجازه اقامت است. یک مجوز برای مدت دو سال (با گزینه ای برای تمدید) صادر می شود. در حالی که انجام مراحل قانونی اقامت خارجی، شورا میتواند بررسی کند که آیا ازدواج “معتبر” است یا نه. شورا حق بررسی را بدون اطلاع قبلی دارد. پس از سه سال ازدواج (از جمله دو سال اقامت دائم در لهستان بر اساس اجازه اقامت)، خارجی می تواند برای اقامت دائمی درخواست کند. پس از 3.5 سال ازدواج، خارجی حق دارد درخواست شهروندی لهستانی کند.

هزینه های مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج را می توان به ۲ بخش تقسیم نمود: هزینه های اخذ ویزای ازدواج لهستان و هزینه های مربوط به اخذ اقامت دائم این کشور از طریق ازدواج. لازم به ذکر است مواردی نظیر هزینه وکیل مهاجرتی، ترجمه مدارک، تیکت و … نیز در لیست هزینه های اجرایی اخذ ویزا و مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج، قرار دارند.

حقوق همسر خارجی یک شهروند لهستانی

شخص خارجی که با یک شهروند لهستانی ازدواج کند، به صورت خودکار تابعیت لهستانی می گیرد و دارای حقوقی می شود و از تسهیلاتی می تواند استفاده کند که عبارتند از:

  • حق کار بدون اجازه کار.
  • حق انجام کار با شهروندان لهستان.
  • حق خرید اموال پس از 5 سال اقامت در لهستان.
  • حق درخواست شهروندی لهستانی و بهره مندی از مزایای شهروندی.

محل های ثبت ازدواج در لهستان

به طور کلی ازدواج در لهستان به دو صورت ازدواج مدنی و ازدواج مذهبی در کلیسا انجام می پذیرد.

  1. دفتر ثبت مدنی (USC)

ازدواج در لهستان می تواند پیش از اجرای مراسم مذهبی مجاز، به عنوان یک مراسم مدنی انجام شود. زوج متقاضی ازدواجی که مایلند مراسم ازدواج مذهبی آنها برای دولت لهستان به رسمیت شناخته شود، باید قبل از این مراسم، مدارک تاییدیه مورد نیاز را تهیه کنند. برای قانونی بودن ازدواج در لهستان، باید ازدواج در USC ثبت شود. USC گواهی ازدواج را با تایید اعتبار آن صادر می کند.

  1. مکان مقدس، کلیسا

در لهستان، مراسم ازدواج با توجه به سنت های برخی از ادیان را می توان به رسمیت شناخت و در دفتر ثبت مدنی (USC) بدون نیاز به انجام ازدواج مدنی جداگانه به ثبت رساند. این به اصطلاح ازدواج توافقی است. در کلیساها و انجمن های مذهبی زیر ازدواج توافقی معتبر صورت می گیرد:

  • کلیسای کاتولیک: شامل کلیسای کاتولیک روم، ارتدکس یونانی، متحد و غیر متحد و کلیسای ارمنی
  • کلیسای ارتدکس خود مختار لهستانی
  • کلیسای لوتری
  • کلیسای فرقه ای
  • کلیسای متدیست انجیلی در لهستان
  • کلیسای باب تیست
  • کلیسای ظهوری روز هفتم
  • کلیسای ماریا ویت
  • کلیسای پنطیکاستی (عید پنجاهه)
  • کلیسای کاتولیک لهستانی
  • اتحادیه اجتماع یهودی

شاید ازدواج توافقی در کلیساها انجام گیرد و در ادیان خاص معتبر باشد، اما از طرف USC به رسمیت شناخته نمی شود و در نتیجه برای اینکه ازدواج طبق قانون لهستان معتبر باشد، انجام یک مراسم مدنی جداگانه در دفتر ثبت مدنی لازم است. کلیساها و سازمان های مذهبی زیر در لهستان حق انجام مراسم ازدواج توافقی ندارند:

  • اتحادیه مذهبی مسلمانان
  • اتحادیه مذهبی کارئیم
  • مراسم قدیمی کلیسای شرقی

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در لهستان

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در لهستان

  1. گواهی تولد
  2. گواهی صادر شده توسط مقامات محلی معتبر که تصدیق کند که شخص متقاضی ازدواج در لهستان مجرد، مطلقه یا بیوه می ­باشد و هیچگونه مانعی برای ازدواج او وجود ندارد.
  3. اسناد و مدارک تایید هویت اشخاصی که قصد ازدواج دارند، همراه با عکس.
  4. کپی خلاصه شده از سند ازدواج با اشاره به ابطال و یا یک کپی از حکم نهایی طلاق توسط دادگاه؛
  5. کپی خلاصه شده از گواهی فوت همسر (برای مردان بیوه و زنان بیوه).
  6. فرد خارجی که بخواهد در لهستان ازدواج کند، باید مدارکی که مبنی بر آزادی او برای ازدواج بوده و در کشور اصلی خود او صادر شده باشد را همراه با ترجمه رسمی آن، به زبان لهستانی ارائه کند(سند مذکور با توجه به قانون کشور خود شخص در رابطه با شهروندی، تایید می کند که تبعه خارجی مجاز به ازدواج در لهستان است. برای صدور این سند، فرد خارجی باید به مقامات مربوطه در کشور مبدأ درخواست دهد).
  7. قبض پرداخت هزینه تمبر به ارزش ۸۴ زلوتی، به صورت نقدی به صندوق یا حساب بانکی دفتر ثبتی که در مراسم در آنجا برگزار می شود.
  8. ارائه مدارک مالی جهت اثبات تمکن مالی (میزان حقوق ماهیانه و منزل مسکونی)
  9. تکمیل فرم درخواست ویزا و امضاء شده توسط همسر.
  10. دو قطعه عکس ۴*۶ پشت سفید
  11. تست پزشکی
  12. پرداخت هزینه بیمه

مزایا و معایب مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج

قطعاً مهاجرت به هرکشوری و از هر روشی مزایا و معایب مختص به خود را در پی خواهد داشت، مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. البته مزایای مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج نسبت به معایب آن به مراتب بیشتر است.

مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج علاوه بر اینکه از جمله کم هزینه ترین روش های مهاجرت به این کشور می باشد، مزایایی نظیر اجازه کار و تحصیل، امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت لهستان و بهره مندی از حقوق کامل شهروندی را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر لهستان به واسطه امکانات اجتماعی و رفاهی مناسب، رشد اقتصادی قابل توجه، ثبات اقتصادی و سیاسی، امنیت و … از کیفیت زندگی بسیار بالایی برخوردار می باشد. پس از اینکه شخص تابعیت خود را از طریق ازدواج در لهستان اخذ کرد، مانند سایر شهروندان لهستانی از تمام حقوق شهروندی برخوردار می شود، ازجمله سفر به کلیه کشورهای اتحادیه اروپا و عضو شینگن، تحصیل رایگان، کار در کلیه کشورهای اتحادیه اروپا و عضو شینگن به مدت محدود، افتتاح حساب بانکی، تجارت بدون محدودیت در همه کشورها، استفاده از تسهیلات بانکی در کلیه کشورهای اتحادیه اروپا و عضو شینگن، امکانات رایگان پزشکی و رفاهی در لهستان و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شینگن، خرید ملک و غیره.

علاوه بر مزایایی ذکر شده مهاجرت به لهستان از روش ازدواج، معایبی نیز در پی خواهد داشت، چالش هایی نظیر یادگیری زبان لهستانی، آشنایی با فرهنگی کاملاً متفاوت، درک شرایط و قوانین جدید از جمله مواردی خواهند بود که به عنوان معایب اصلی مهاجرت به لهستان از این روش محسوب می شوند. البته قطعاً مزایای مهاجرت به لهستان از این روش به اندازه ای خواهد بود که ارزش رویارویی با چالش های موجود را خواهد داشت.

شرایط ازدواج تبعه ایرانی با تبعه لهستانی

شرایط ازدواج تبعه ایرانی با تبعه لهستانی

اگر زوجینی که در لهستان ازدواج می کنند بخواهند ازدواجشان را در کشور ایران ثبت و قانونی کنند، باید قوانین حاکم بر ازدواج در ایران را رعایت کنند. ایرانیان در صورت ازدواج در لهستان چنانچه برای ثبت ازدواج خود در داخل کشور فرصت اقامت کافی در ایران را ندارند، می‌توانند نزد نمایندگی های سیاسی و یا کنسولی محل اقامت خود در لهستان، اقدام به ثبت ازدواج نموده و سپس به ایران سفر کنند؛ در غیر این صورت طی کلیه مراحل قانونی و صرف وقت کافی در داخل کشور الزامی است.

طبق ماده 31 قانون ثبت احوال، حوزه های کنسولی نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، به منزله دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق بوده و با اخذ مدارک لازم نسبت به ثبت ازدواج و طلاق در دفاتر مربوطه و همچنین شناسنامه های زن و شوهر اقدام خواهند کرد. از آنجا که ازدواج در ایران بر اساس موازین شرعی اسلام انجام می پذیرد، نیازمند عقدنامه شرعی صادره از مراکز و مؤسسات اسلامی مورد تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خاک لهستان می باشد. ازدواج در لهستان برای شهروند لهستانی که با ایرانی ازدواج می کند، در کشور ایران آثار حقوقی متفاوتی را برای زن و مرد رقم می زند. جمهوری اسلامی ایران در شرایط مشخصی اجازه ازدواج در لهستان برای ایرانیان را صادر و این ازدواج را ثبت می­ کند.

شرایط ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی:

  • ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی غیر مسلمان غیر مجاز باشد: ازدواج مرد غیرمسلمان (خواه ایرانی باشد و یا خارجی) با زن مسلمان شرعاً امکان پذیر نیست.
  • اگر مرد خارجی مسلمان باشد؛ در اینصورت ازدواج زن ایرانی مسلمان با او مجاز است، اما نیازمند اجازه مخصوص از طرف دولت ایران است.
  • زن ایرانی غیرمسلمان و از اقلیت های مذهبی، برای ازدواج با مرد خارجی نیازمند اجازه دولت می باشد.
  • اگر مرد تبعه خارجی با زن ایرانی ازدواج کند تنها می تواند اقامت ایران را اخذ کند و برای دریافت تابعیت ایران باید شرایط مربوط به آن را احراز کند.

در صورتی که زن ایرانی با یک مرد خارجی و غیرمسلمان در خارج از کشور ازدواج کند، یا با یک مرد خارجی و مسلمان بدون اجازه دولت ازدواج کند، اثر حقوقی بر چنین ازدواجی تعلق نمی گیرد؛ هرچند از نظر شرعی ازدواج صحیح باشد. بدین لحاظ چنانچه سند ازدواج در خارج از کشور تنظیم شده باشد، در ایران به رسمیت شناخته نخواهد شد و قابلیت اجرایی ندارد. همچنین طبق سند ازدواج مزبور، فرزندان حاصل از این ازدواج نیز به عنوان وارث شناخته نمی شوند.

شرایط ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی:

ازدواج مرد ایرانی با زن غیرمسلمان و خارجی مجاز است و در این خصوص منعی وجود ندارد؛ مگر درمورد ازدواج بعضی از مستخدمین و مامورین رسمی و محصلین دولتی (مانند کارمندان وزارت امور خارجه) با زنی که تبعه خارجه است که نیاز به اجازه مخصوص دارد.

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج و چندین کشور دیگر نیز ممکن است و شما می توانید بر حسب سلیقه و شرایط خود کشورهای دیگری را نیز انتخاب کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.