سرمایه گذاری در استرالیا (2021) – مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری

0

استرالیا کشور فرصت‌هاست. اقتصاد استرالیا طبق تمام استانداردهای جهانی، اقتصادی پویا و رو به رشد است.

یکی از این فرصت‌ها، سرمایه گذاری در استرالیا است.

استرالیا کشوری است توسعه‌یافته و دارای اقتصادی بسیار پویا، قدرتمند و آتیه‌دار. اقتصاد این کشور، عمدتاً متکی به بازرگانی و کشاورزی است.

و اصلی‌ترین محصولات و تولیدات این کشور عبارت‌اند از پنبه، نیشکر، انواع غلات، و گوشت. بعلاوه، استرالیا از نظر معادن نیز بسیار غنی است.

جدای از این فاکتورهای سنتیِ توسعه، این کشور از حیث فن‌آوری‌های جدید نیز کشوری کاملاً پیشرفته محسوب می‌شود.

هر یک از این حوزه‌ها می‌تواند بستری بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاری در این کشور باشد.

در این مقاله که پیرامون سرمایه گذاری در استرالیا است مطالب زیر را می‌خوانید:

  • مزایای کار و زندگی در استرالیا
  • مزایای سرمایه گذاری در استرالیا
  • حوزه‌های مناسب و مستعد سرمایه گذاری در این کشور 
  • انواع ویزاهای سرمایه گذاری در استرالیا
  • سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در این کشور
سرمایه گذاری در استرالیا
سرمایه گذاری در استرالیا

مزایای سرمایه گذاری در استرالیا

مزایای سرمایه گذاری در استرالیا را می‌توان در دو دسته جای داد: مزایایِ خودِ سرمایه‌گذاری در این کشور، و مزایای مهاجرت به استرالیا و اقامت دائم این کشور پس از سرمایه‌گذاری.

اجازه دهید ابتدا مزایای زندگی در استرالیا (پس از مهاجرت و اقامت دائم) را بررسی کنیم.

مزایای کار و زندگی در استرالیا

تردیدی نیست که پس از اخذ مهاجرت به استرالیا، زندگی جدیدی پیش روی شما گشوده می‌شود.

این زندگی جدید فقط محدود به کار و بیزینس نیست، چرا که اساساً تمام ابعاد زندگی خود و خانواده‌تان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

این تاثیرات را می‌توان در زندگی روزمره، تحصیل فرزندان، و هزاران جنبه‌ی دیگر برشمرد.

به همین دلیل، همان‌قدر که مزایای سرمایه گذاری در استرالیا اهمیت دارند، مزایای زندگی در این کشور نیز باید برای شما و خانواده‌تان مهم باشند. زندگی در استرالیا در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، مزایای فراوانی دارد که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کیفیت زندگی

استرالیا از نظر کیفیت زندگی و تمام شاخص‌هایی که زیرمجموعه‌ی کیفیت زندگی هستند در رتبه‌ی بالایی قرار دارد.

از جمله‌ی این شاخص‌ها می‌توان حداقل به دو موردِ بسیار مهم اشاره کرد.

یعنی به کیفیت بهداشت و درمان، و کیفیت آموزش و تحصیل در استرالیا که بی‌تردید، استرالیا در این دو فاکتور، از جمله بهترین کشورهای دنیاست.

البته این کیفیت بالای زندگی، طبیعتا رایگان نیست و رایگان به دست نمی‌آید.

اما اولا تردیدی نیست که هرچقدر هم که برای رسیدن به این سطح از زندگی هزینه کنید ارزشش را دارد.

ثانیاً به همان میزانی که هزینه‌ها در کشوری چون استرالیا بالاست، درآمدها و دستمزدها نیز بالا هستند.

کسی که در این کشور کار می‌کند، با توجه به سطح درآمد خود، نگرانی و دغدغه‌ای بابت بالا بودن هزینه‌های زندگی در استرالیا نخواهد بود.

این امر مخصوصاً برای نیروهای ماهر و متخصص که به اسکیل ورکر استرالیا معروف هستند صدق می‌کند.

این دسته از مهاجران اگرچه شاید قبل از مهاجرت به استرالیا حس کنند که هزینه‌های زندگی در این کشور زیاد خواهد بود، اما وقتی اولین حقوق به حساب بانکی‌شان واریز شود، این حس به طور کامل از بین خواهد رفت.

یکی دیگر از شاخص‌های کیفیت زندگی در هر کشور میزان امید به زندگی در میان مردم آن کشور است.

از این حیث نیز استرالیا در صدر کشورهای جهان قرار دارد چرا که امید به زندگی در میان استرالیایی‌ها (که بر حسب میانگین عمر افراد سنجیده می‌شود) در این کشور 82.5 سال است. به پشتوانه‌ی همین شاخص‌ها و آمار است که موسسه‌ی «بِتِر لایف» در گزارش خود به صراحت عنوان کرده است که مردمان استرالیا، خوش‌حال‌ترین مردم در سراسر دنیا هستند».

  • بازار کار پررونق، و نرخ بیکاری بسیار پایین

نرخ رسمی و اعلام‌شده‌ی بیکاری در استرالیا، برابر با 5.1 درصد است. این نرخ بیکاری در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر بسیار پایین است.

پایین بودن نرخ بیکاری یکی از نشانه‌های پویایی و رشد اقتصاد هر کشوری است.

شما چه با هدف سرمایه گذاری در استرالیا به این کشور مهاجرت کنید و چه به عنوان یک نیروی کار ماهر و متخصص، به هر حال باید دغدغه‌ی رشد اقتصادی کشور جدیدتان را داشته باشید زیرا اولا خود دولت میزبان، یعنی استرالیا، تا اطمینان پیدا نکند که متقاضی، می‌تواند کمکی هر چند کوچک به اقتصاد این کشور نکند، به او اجازه مهاجرت نخواهد داد، و ثانیاً کسی که تمام زندگی خود را به قصد سرمایه گذاری در استرالیا با خود به این کشور می‌برد، طبیعتا نگران است که مبادا دارایی‌های خود را از دست بدهد.

و وقتی تمام آمارهای جهانی حکایت از پویایی، رشد و آینده‌دار بودن اقتصاد استرالیا می‌دهند، طبیعتاً سرمایه‌گذاران، با خیالی آسوده‌تر اقدام به سرمایه گذاری در این کشور خواهند کرد.

  • امنیت

منظور از امنیت، فقط امنیت سرمایه نیست؛ بلکه وقتی قرار است با خانواده خود به استرالیا مهاجرت کنید، تمام جنبه‌های امنیت برایتان مهم خواهد بود. واقعیت این است که استرالیا کشوری بسیار امن برای زندگی است زیرا نرخ جرم و جنایت در استرالیا بسیار پایین است.

تقریبا هر هفته اخبار متعددی در مورد سخت‌گیری دولت استرالیا نسبت به ورود غیرقانونی مهاجران به این کشور می‌شنویم.

اصلی‌ترین دلیل این سخت‌گیری‌ها دقیقاً همین است که دولت استرالیا می‌کوشد امنیت موجود در این کشور را حفظ نماید.

بحث امنیت سرمایه نیز مقوله‌ی دیگری است که طبیعتاً باید آن را در بخش مزایای سرمایه گذاری در استرالیا مورد بررسی قرار داد.

  • مهاجرپذیری و تنوع فرهنگی

اگر بخواهیم کشورهای مهاجرپذیر دنیا را فهرست کنیم و از این میان، کشورهایی که در حال حاضر برای ایرانیان نیز مهاجرپذیر هستند را در این فهرست نشان دهیم، بی‌تردید استرالیا یکی از این کشورهاست.

استرالیا همواره در دهه‌های اخیر آغوش خود را به روی مهاجران باز گذاشته است و البته اصلی‌ترین دلیل این سیاست‌ها و رویکردها نیز کمک به اقتصاد خود کشور استرالیا است زیرا اکثر مهاجران یا برای کار، یا برای تحصیل، و یا برای سرمایه گذاری در استرالیا راهی این کشور می‌شوند و هر یک از این گزینه‌ها نیز به شکوفاییِ هرچه‌بیش‌ترِ اقتصاد این کشور کمک خواهد کرد.

همین سیاستِ درهای باز سبب شده است که استرالیا کشوری بسیار متنوع شود.

تنوع فرهنگی برای مهاجران از این جهت اهمیت دارد که در چنین کشورهایی، کمتر با رفتارهای نژادپرستانه، یا تبعیض مواجه می‌شوند و بهتر می‌توانند خود را با استانداردهای زندگی در این کشور منطبق کرده و رفته‌رفته خود را استرالیایی به حساب آورند.

مزایای سرمایه گذاری در استرالیا
مزایای سرمایه گذاری در استرالیا

مزایای سرمایه گذاری در استرالیا

اما برگردیم به بحث اصلی این مقاله، یعنی سرمایه‌گذاری و مزایای این نوع سرمایه‌گذاری.

گفتیم که استرالیا کشوری توسعه‌یافته و بهره‌مند از اقتصادی نوین، پویا و رو به رشد است.

این کشور (طبق گزارش‌های رسمی بانک جهانی) از نظر تولید ناخالص داخلی (GDP) پانزدهمین کشور قدرتمند دنیاست و (طبق گزارش کمیسیون توسعه سازمان ملل) از نظر شاخص توسعه‌ی انسانی در جایگاه سوم جهان قرار گرفته است.

بعلاوه، این کشور از نظر شاخص آزادی اقتصادی، رتبه دوم را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. اجازه دهید این مزایا را با هم مرور کنیم:

مزایا:

  • اقتصاد استرالیا در بیست سال اخیر رشدی پیوسته و بی‌وقفه‌ داشته است.
  • استرالیا از نیروی کار متخصص و ماهری برخوردار است که از نظر سن کار، بالاترین بازدهی را دارند. یعنی نیروی کاری که در رنج سنیِ 25 تا 65 سال قرار دارند. استرالیا از این نظر (طبق گزارش سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه‌ای)، هفتمین کشور دنیاست.
  • استرالیا دارای موقعیت جغرافیایی مناسبی است. استرالیا این حسن را دارد که سرمایه‌گذار می‌تواند با ایجاد کسب و کار خود در این کشور، عملاً با قاره‌های اروپا، آسیا و آمریکا در تبادل باشد.
  • سیاست‌ها و حمایت‌های دولتی در این کشور عالی است. مسلماً ثبات سیاسی می‌تواند پشتوانه‌ی قدرتمندی برای سرمایه گذاری در استرالیا باشد. استرالیا از نظر ثبات سیاسی (طبق شاخص‌ها و گزارش‌های بانک جهانی) دوازدهمین کشورِ باثبات دنیا به حساب می‌آید. طبیعتاً ریسک سرمایه گذاری در این کشور پایین است زیرا یکی از عوامل اصلیِ ریسک سرمایه‌گذاری، عدم امنیت و بی‌ثباتی کشوری است که سرمایه‌گذاری در آن صورت می‌گیرد. حال آن که در استرالیا سرمایه‌گذاری  اساساً با چنین ریسکی مواجه نیست.
  • زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری از سرمایه گذاری در استرالیا ایده‌آل هستند. این زیرساخت‌ها شامل بسترهای فنی و تکنولوژیک، شبکه‌ی راه‌ها و جاده‌ها و حمل و نقل نیز می‌شود.
  • عضویت استرالیا در سازمان تجارت جهانی نیز یکی دیگر از مزایای سرمایه گذاری در استرالیا است. زیرا امکان مبادلات تجاری و بانکی بین کشورهای عضو این سازمان فراهم است و از این جهت، با سرمایه‌گذاری در این کشور می‌توان وارد مبادلات گسترده‌تر با کشورهای دیگر جهان نیز شد.

 

حوزه‌های مناسب و مستعد سرمایه گذاری در استرالیا

بهترین حوزه و بخش جهت سرمایه‌گذاری در هر کشور، بستگی به نقاط قوت اقتصاد همان کشور دارد.

مثلا کشوری که نفت‌خیز است و اقتصادش بر پایه نفت و محصولات مرتبط با آن می‌چرخد، طبیعتاً بهترین حوزه برای سرمایه‌گذاری در آن کشور، همین حوزه‌ی نفت خواهد بود.

از این جهت، برای سرمایه گذاری در استرالیا نیز باید با حوزه‌ها و بخش‌های قدرتمند اقتصاد این کشور آشنا شد تا بتوان بهترین بخش‌ها و حوزه‌ها را به این منظور شناخت.

 

اصلی‌ترین حوزه‌های قدرت و قوت اقتصادی کشور استرالیا را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • بخش کشاورزی

اصلی‌ترین حوزه برای سرمایه گذاری در استرالیا بخش کشاورزی است و اکثر سرمایه‌گذاران خارجی نیز در همین بخش از اقتصاد استرالیا ورود پیدا می‌کنند. اصلی‌ترین علت‌های پویایی و شکوفایی کشاورزی استرالیا را می‌توان تنوع اقلیمی و آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز این کشور برای انواع و اقسام محصولات کشاورزی دانست.

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

حقوق ماما در عمان

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

حقوق ماما در عمان

کشاورزی در استرالیا صرفاً به معنای کاشت و برداشت میوه و گیاه نیست بلکه پرورش ماهی، میگو انواع آبزیان، تولید انواع بذرها، دانه‌های روغنی، خوراک دام و طیور، پرورش گونه‌های اصیل جانوری، و چوب و محصولات چوبی و جنگی نیز همگی ذیل بخش کشاورزی قرار می‌گیرند.

به همین علت، مزرعه در استرالیا معنایی گسترده دارد.

یعنی هم مزارع و مراتع کشاورزی را در بر می‌گیرد و هم مزارع پرورش حیواناتی چون گوسفند، بز و امثالهم را شامل می‌شود.

امروزه یکی از روش‌های رایج برای سرمایه گذاری در این کشور خرید مزرعه در این کشور است.

در این راستا بد نیست بدانید که افزون بر هفتاد درصد از محصولات تولیدی در مزارع کشور استرالیا به خارج از این کشور صادر می‌شوند.

تقاضای بین‌المللی برای خرید گوشت و محصولات لبنی این کشور همواره رو به افزایش بوده است.

  • بخش گردشگری

صنعت توریسم یا گردشگری، یکی دیگر از حوزه‌های جذاب و مستعد سرمایه گذاری در استرالیا است.

صنعت گردشگری حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد و به طور کلی، شامل کلیه خدمات و فعالیت‌هایی است که به نحوی با عرصه‌ی خدمات و کالاها به گردشگران مرتبط است.

استرالیا یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری جهان است.

علت این امر را باید در طبعیتِ منحصربه‌فرد این کشور جستجو کرد که دامنه‌ی وسیعی از جاذبه‌های گردشگری (از جنگل‌های بکر و سواحل خارق‌العاده گرفته تا بیابان‌های دیدنی و توریست‌پسند) را در خود جای داده است.

به علت وجود همین جاذبه‌ها است که هر ساله بیش از 6 میلیون گردشگر از سراسر جهان به این کشور سفر می‌کنند.

این حجم از گردشگر، طبیعتا زمینه را برای سرمایه گذاری در استرالیا هموار می‌کند.

و سرمایه‌گذاران زیادی را با انگیزه کسب سود، روانه‌ی بخش‌های مختلفی چون هتلداری، تاسیس رستوران، و تولید انواع نوشیدنی‌ها می‌سازد.

جالب است بدانید که به طور متوسط، هر سال گردشگران در حدود 200 میلیون شب در این کشور سپری کرده‌اند.

در آمد این کشور از صنعت گردشگری، به طور متوسط، سالی 42 میلیارد دلار است.

در همین راستا باید اضافه کرد که حدود پانصد هزار نفر در صنعت گردشگری این کشور مشغول به کار هستند.

با افزایش رشد و رونق گردشگری در دهه‌های اخیر، سرمایه گذاری در استرالیا وارد حوزه‌های دیگری نیز شده است که به طور غیرمستقیم با این صنعت در ارتباط‌اند.

به طور خاص باید از سرمایه گذاری در این کشور جهت توسعه زیرساخت‌های این کشور (مانند هتل‌ها، جاده‌ها، فرودگاه‌ها…) اشاره کرد.

این سرمایه گذاری هم برای کشور استرالیا و هم برای مهاجرانی که به قصد سرمایه گذاری به استرالیا می‌آیند، بازیِ برد-برد بوده. و هر دو طرف به سود سرشاری از این راه رسیده‌اند.  

  • تکنولوژی‌های جدید و پیشرفته

یکی دیگر از بخش‌های جذاب برای سرمایه گذاری در استرالیا بخش فناوری است.

این کشور در دهه‌های اخیر به پیشرفت خیره‌کننده‌ای در حوزه‌های فنی و فناورانه رسیده است.

به عنوان نمونه‌ای از این حوزه‌های فعال و پیشرفته در استرالیا می‌توان به حوزه‌ی فناوری‌های دیجیتال اشاره کرد.

در همین راستا، دولت استرالیا سال‌هاست بر روی حوزه‌های خاصی تمرکز کرده و از سرمایه‌داران خارجی نیز دعوت کرده است تا برای سرمایه‌گذاری وارد این حوزه‌های فناورانه شوند.

به طور مثال، این کشور در سال‌های اخیر در صنعت چاپ و نشر، هنرهای نمایشی دیجیتال (ساخت انیمیشن)، هنرهای تصویری دیجیتال (ساخت فیلم و سریال)، توسعه تجهیزات هنری و سینمایی، و توسعه تجهیزات موسیقی، خارجی‌ها را تشویق به سرمایه‌گذاری می‌کند.

  • منابع طبیعی

یکی دیگر از حوزه‌های جذاب و آتیه‌دار برای سرمایه‌گذاری در استرالیا حوزه‌ی منابع طبیعی است.

استرالیا یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا در زمینه صادرات آلومنیوم، سنگ آهن و گازهای طبیعی است.

این کشور، بخش عمده‌ای از مواد معدنی دنیا (شامل آهن، نیکل، مس، منگنز، اورانیوم، الماس، طلا، نقره، روی و ذغال‌سنگ) را در اختیار دارد.

و از نظر مواد معدنی اساسی (به استثنای نفت) کاملا خودکفا است. با این اوصاف، طبیعی است که یکی از بخش‌های اصلی سرمایه گذاری در استرالیا بخش منابع طبیعی باشد.

  • سایر زمینه‌ها

به جز موارد فوق که اصلی‌ترین حوزه‌های سرمایه گذاری در استرالیا هستند، به حوزه‌ها و بخش‌های متعدد دیگری نیز می‌توان به عنوان بسترهای سرمایه‌گذاری  اشاره کرد.

این حوزه‌ها هر ساله متقاضیان زیادی با ورود به این بخش‌ها موفق به اخذ اقامت موقت یا دائم این کشور می‌شوند.

این بخش‌های را می‌توان به صورت تیتروار چنین خلاصه کرد:

  • ساخت و ساز
  • املاک
  • خرید سهام
  • خرید اوراق قرضه
  • مشارکت در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک

 

انواع ویزاهای سرمایه گذاری در استرالیا

ویزاهایی که دولت استرالیا برای افزایش سرمایه گذاری به خارجی‌ها می‌دهد را می‌توان در دو گروه طبقه‌بندی کرد.

  • ویزای اقامت موقت 

این ویزا به ساب‌کلاس 188 معروف است. ویزای اقامت موقت ویژه‌ی کسانی است که به جز قصد سرمایه گذاری در استرالیا از توان و مهارت‌های لازم برای مدیریت کسب و کار نیز برخوردارند.

یعنی می‌خواهند در این کشور، یک بیزینس جدید ایجاد کنند یا یکی از بیزینس‌های موجود در این کشور را خریداری و مدیریت نمایند.

این نوع ویزا، ویزای موقت سرمایه گذاری و نوآوری در استرالیا است.

طول اعتبار این ویزا 4 سال و 3 ماه است. البته می‌توان آن را تمدید کرد.

این ویزا به دارنده‌اش امکان می‌دهد خانواده‌ی خود را نیز با خود به استرالیا ببرد. این ویزا اگرچه موقت است، اما می‌توان آن را تمدید کرد یا در آینده، درخواست ویزای اقامت دائم داد.

برای درخواست این ویزای سرمایه گذاری در استرالیا باید به جز سرمایه‌ی لازم، شرایط دیگری نیز داشته باشید.

یکی از این شرایط، آن است که از مجموع 100 نمره‌ی سیستم مهاجرت استرالیا، حداقل 65 نمره کسب کنید و با ارایه‌ی مدارکی چون گردش مالی سالانه، مالکیت سهام و غیره، به دولت استرالیا ثابت کنید که در بیزینس‌های قبلی خود موفق بوده‌اید.

  • ویزای اقامت دائم 

این ویزا به ساب‌کلاس 888 معروف است. ویزای اقامت دائم به کسانی که قصد سرمایه گذاری در استرالیا را دارند امکان می‌دهد در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، اقامت دائم استرالیا بگیرند. پیش‌شرط درخواست این ویزای اقامت دائم آن است که اولا متقاضی قصد سرمایه گذاری در این کشور را داشته باشد.

ثانیاً قبلاً یکی از ویزاهای موقت (یعنی ساب‌کلاس 188، یا 444 یا 457) را گرفته باشد.

ثالثاً یکی از سازمان‌های ایالتی یا منطقه‌ایِ استرالیا تاییدیه‌ی کسب و کار به وی داده باشند.

و نهایتا در مدت حضور و فعالیت خود در استرالیا، قوانین این کشور را نقض نکرده باشد.

این ویزای اقامت دائم، اولا می‌تواند منجر به شهروندی استرالیا شود.

ثانیا با این ویزا می‌توان از خدمات درمانی و تحصیلی استرالیا بهره‌مند شد.

همچینین دارنده‌ی این ویزا می‌تواند به عنوان اسپانسر، بستگان خود را نیز به استرالیا آورد.

 

سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در استرالیا

مقدار سرمایه لازم برای ویزاهای موقت و دائمِ سرمایه گذاری در استرالیا متفاوت است.

اجازه دهید این مقادیر سرمایه را با هم مرور کنیم.

در ویزای اقامت موقت، چندین زیرمجموعه وجود دارد. 

هر یک از این زیرمجموعه‌ها نیاز به سرمایه‌ی متفاوتی خواهد داشت:

  • زیرمجموعه‌ی نوآوری کسب و کار (Business Innovation Stream): حداقل 800 هزار دلار استرالیا، با گردش مالی سالانه حداقل 500 هزار دلار استرالیا
  • زیرمجموعه‌ی سرمایه‌گذار عادی (Investor Stream): حداقل 1.5 میلیون دلار استرالیا
  • زیرمجموعه سرمایه‌گذار عمده (Significant Investor Stream): حداقل پنج میلیون دلار استرالیا
  • زیرمجموعه سرمایه‌گذار طلایی (Premium Investor Stream): حداقل 15 میلیون دلار استرالیا

و در ویزای اقامت دائم، بسته به ویزای موقتی که قبلا داشته‌اید، سرمایه‌ی مورد نیازتان نیز همان مقدار خواهد بود. فقط کافی است به دولت استرالیا ثابت کنید که در مدت حضور با ویزای موقت، سرمایه‌گذاری در این کشور برای بیزینس شما سودآور بوده باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.