از سیر تا پیاز آزمون آیلتس IELTS (آکادمیک و جنرال)

0

آیلتس (IELTS) مخفف عبارت «سیستم بین‌المللی تست زبان انگلیسی» (International English Language Testing System) است.

آیلتس اصالتاً آزمونی بریتانیایی است و از این جهت، در نقطه‌ی مقابل آزمون تافل قرار دارد که آزمونی آمریکایی است. این تفاوت از این جهت مهم است که اگر قصد مهاجرت یا تحصیل در کشوری را دارید که به لهجه‌ی بریتانیایی نزدیک است، بهتر است در آزمون آیلتس شرکت کنید و اگر قصد مهاجرت یا تحصیل در کشوری را دارید که لهجه آمریکایی دارد، آزمون تافل گزینه‌ی بهتری برای شما خواهد بود. متولیان اصلی برگزاری آزمون آیلتس در سراسر دنیا، سه نهاد هستند: دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا، و مرکز آیلتس استرالیا.

بسیاری از دانشگاه‌ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا آزمون آیلتس را به رسمیت می‌شناسند. بعلاوه، داشتن مدرک آیلتس یکی از پیش‌شرط‌های مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند است. آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌شود.

از سیر تا پیاز آزمون آیلتس IELTS (آکادمیک و جنرال)
از سیر تا پیاز آزمون آیلتس IELTS (آکادمیک و جنرال)

کانال‌های آموزش آیلس در یوتیوب + مشاهده بدون محدودیت

 

1- کانال IELTS Essentials from IDP

این کانال، منبعی عالی برای آمادگی آیلتس است که انواع فیلم‌های آموزشی و نمونه سوالات بخش‌های مختلف آزمون را در اختیارتان می‌گذارد.

2- کانال IELTS Simon

ویدئوهای سیمون در کانال یوتیوبی‌اش پر از نکات آموزشی برای کسب موفقیت و اخذ نمره‌ی بالا در آزمون آیلتس است.

3- کانال IELTS Liz

لیز عاشق آیلتس است و اگر داوطلب شرکت در آزمون آیلتس هستید، شیفته‌ی لیز و کانال یوتیوبی‌اش خواهید شد.

4- کانال IELTS Advantage

این کانال یوتیوبی توصیه‌هایی عالی برای تمام بخش‌های آزمون آیلتس دارد.

5- کانال E2 Language: IELTS

یکی از بهترین کانال‌های آمادگی آیلتس است و شما را با ترفندها و ریزه‌کاری‌های کاربردی فراوانی آشنا می‌سازد.

6- کانال IELTS Official

عالی‌ترین ویدئوهای آموزشی از متخصصین رسمی و آزمون‌گیرندگان رسمی آیلتس

ساختار آزمون و نمره‌بندی آیلتس

نمره‌ای که هر شرکت‌کننده در آزمون آیلتس می‌گیرد عددی بین 0 تا 9 است. این آزمون، نمره‌ی قبولی ندارد بلکه هر یک از نمرات بین 0 تا 9، تفسیری از وضعیت و تسلط شما به زبان انگلیسی ارایه می‌کند. معمولاً نمره‌ی سطح 5 (یعنی پنج تا 5.9،) نشان‌دهنده‌ی سطح متوسط شما در زبان انگلیسی است و نمره‌ی 6 به بالا، سطح خوب شما در این زبان را می‌رساند. جدول زیر می‌تواند در درک معنای هر نمره به شما بیشتر کمک کند:

سطح نمره

تفسیر
0 آزمون‌دهنده هیچ اطلاعات قابل ارزیابی در زبان انگلیسی ندارد.
1 آزمون‌دهنده توانایی مشهودی در استفاده از زبان انگلیسی ندارد و فقط چند واژه بلد است.
2 آزمون‌دهنده قادر به برقراری ارتباط نیست و فقط می‌تواند در موقعیت‌های کاملا آشنا و برای برطرف کردن نیازهای بسیار ابتدایی خود، از تعداد محدودی واژه و جملات ابتدایی استفاده کند و در درک گفتار و نوشتار زبان انگلیسی، مشکلات فراوانی دارد.
3 آزمون‌دهندهفقط می‌تواند در موقعیت‌های کاملا آشنا، چند جمله را درک و بیان کند و در انجام همین کار هم، مکث‌های زیادی دارد.

4

آزمون‌دهنده از توانایی‌های ابتدایی و محدودی برخوردار است اما در فهم منظور دیگران و بیان منظور خود، مشکل دارد و اصلاً قادر به استفاده از ساختارهای پیچیده‌ی زبان نیست.
5 آزمون‌دهنده در اکثر موقعیت‌ها از مهارت نسبی در درک عمومی زبان انگلیسی برخوردار است، هرچند در درک منظور دیگران و بیان منظور خود، احتمالاً مرتکب اشتباهات متعددی می‌شود.
6 آزمون‌دهنده علی‌رغم بی‌دقتی‌ها و بدفهمی‌هایی که در زبان انگلیسی دارد، در مجموع می‌تواند به طور موثر، ارتباط برقرار کند و در موقعیت‌های آشنا، قادر به درک ساختارهای نسبتاً پیچیده‌ی زبان انگلیسی هست.
7 آزمون‌دهنده از مهارتی کاملاً کاربردی در زبان انگلیسی برخوردار است هرچند گاه در درک زبان دچار اشتباهات و بی‌دقتی‌هایی می‌شود. در مجموع می‌تواند از پس ساختارهای پیچیده‌ی زبان بر بیاید و استدلال‌های دقیق‌تر را درک کند.
8 آزمون‌دهنده دارای مهارتی کاملاً کاربردی در زبان انگلیسی است و به ندرت در فهم منظور دیگران و بیان منظور خود اشتباه می‌کند. اگرچه ممکن است در موقعیت‌های ناآشنا، درکش از بیان و منظور دیگران کامل نباشد، اما به خوبی از پسِ مباحث پیچیده بر می‌آید.
9 آزمون‌دهنده دارای مهارتی کاملاً کاربردی در زبان انگلیسی است، منظور دیگران را به‌طور کامل درک می‌کند و منظور خود را کاملاً روان بیان می‌کند.

 

انواع آزمون‌های آیلتس

آزمون آیلتس در دو نوع مختلف برگزار می‌شود:

  • آیلتس آکادمیک (Academic)
  • آیلتس عمومی (General).

آیلتس آکادمیک، بیشتر به درد کسانی می‌خورد که قصد ادامه تحصیل یا کار در حوزه‌های دانشگاهی و علمی را دارند، و آیلتس عمومی، به درد کسانی می‌خورد که قصد مهاجرت و زندگی در کشوری انگلیسی زبان دارند.

آزمون آیلتس از چهار بخش جداگانه تشکیل شده است:

  • بخش بخش شنیدن (Listening)
  • بخش خواندن (Reading)
  • بخش نوشتن (Writing)
  • بخش گفتن (Speaking)
از سیر تا پیاز آزمون آیلتس IELTS (آکادمیک و جنرال)
از سیر تا پیاز آزمون آیلتس IELTS (آکادمیک و جنرال)

 

نمره‌ی هر یک از بخش‌های چهارگانه‌ی فوق نیز عددی بین 0 تا 9 است که نمره‌ی کلی شرکت‌کننده، معدل این چهار نمره خواهد بود. ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف، به تناسب کار و نیاز خود، نمره‌ای را به عنوان حداقل نمره‌ی مورد قبول‌شان اعلام می‌کنند. مثلا اکثر دانشگاه‌ها اعلام می‌کنند که نمره‌ی کلی متقاضی، باید حداقل 6.5 باشد و شرکت‌کننده، در هیچ یک از بخش‌های چهارگانه، نمره‌ی کمتر از 6 نداشته باشد. یا مثلاً برای مهاجرت به کانادا، متقاضی باید در هر چهار بخش آزمون، حداقل نمره‌ی 7 را کسب کرده باشد.

ترتیب سوالات

ترتیب سوالات آزمون آیلتس به این صورت است که در روز آزمون، ابتدا باید سوالات بخش «شنیدن» را پاسخ دهید، بعد سوالات بخش «خواندن»، و سپس سوالات بخش «نوشتن». بعد از اتمام این بخش، به شما اطلاع داده خواهد شد که در چه روز و ساعتی باید برای شرکت در بخش «گفتن»، به محل آزمون مراجعه کنید. معمولا امتحان بخش «گفتن» از عصر همان روز آغاز می‌شود و تا پنج روز بعد ادامه دارد که هر شرکت‌کننده، طبق تاریخ و ساعتی که به او اعلام شده امتحان خواهد داد. بد نیست این نکته را نیز بدانید که تمام مراحل کتبی آزمون را باید با مداد بنویسید و اجازه استفاده از خودکار یا خودنویس در هیچ مرحله‌ای از آزمون کتبی را نخواهید داشت.

جزئیات بخش‌های چهارگانه آزمون آیلتس:

بخش شنیدن Listening
مدت زمان آزمون: حدود 30 دقیقه
تعداد سوالات: 40 سوال (در چهار قسمت مختلف)
نکات مهم: ·         فایل صوتی امتحانِ بخش شنیدن، فقط یک بار پخش می‌شود و تکرار ندارد.

·         قبل از پخش فایل صوتی، به شما فرصت داده می‌شود تا سوالات را مرور کنید.

·         موقع پخش فایل صوتی، پاسخ‌ها را باید همان لحظه در دفترچه‌ی سوالات بنویسید

·         بعد از اتمام فایل صوتی، ده دقیقه فرصت دارید تا پاسخ‌هایی که در دفترچه سوالات نوشته‌اید را به پاسخنامه منتقل کنید.

قسمت‌های آزمون شنیدن: ·         قسمت‌های اول و دوم: موضوعات اجتماعی، و معمولاً حاوی مکالمه‌ای بین دو یا چند نفر

·         قسمت‌های سوم و چهارم: موضوعات علمی و دانشگاهی، و معمولاً مکالمه‌ای بین دو تا چهار نفر، یا یک کنفرانس کوچک

بخش خواندن (آیلتس عمومی) (General) Reading
مدت زمان آزمون: 60 دقیقه
تعداد سوالات: 40 سوال (در سه قسمت مختلف)
نکات مهم: ·         برای این بخش از آزمون، دفترچه‌ای حاوی چند متن (جمعاً بین 2000 تا 2700 کلمه) به داوطلب داده می‌شود. که باید به سوالات مربوطه پاسخ دهد.

·         سوالات این بخش از آزمون باید در همان دفترچه پاسخ داده شود و پاسخنامه‌ی جداگانه‌ای در اختیار داوطلب قرار نمی‌گیرد.

·         متون مندرج در دفترچه سوالات، از مجلات، جزوات، کتاب‌ها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و فرض بر این است که داوطلب، فردی غیرمتخصص با دانشی عمومی است.

·         بعد از اتمام فایل صوتی، ده دقیقه فرصت دارید تا پاسخ‌هایی که در دفترچه سوالات نوشته‌اید را به پاسخنامه منتقل کنید.

قسمت‌های آزمون شنیدن: ·         قسمت‌های اول: موضوعات اجتماعی و زندگی روزمره

·         قسمت‌های دوم: موضوعات آموزشی و تفریحی

·         قسمت سوم: متنی طولانی با موضوعی عمومی

بخش خواندن (آیلتس آکادمیک)

(Academic) Reading
مدت زمان آزمون: 60 دقیقه
تعداد سوالات: 40 سوال
نکات مهم: ·         برای این بخش از آزمون، دفترچه‌ای حاوی سه متن (جمعاً بین 2000 تا 2700 کلمه) به داوطلب داده می‌شود. که باید به سوالات مربوطه پاسخ دهد.

·         سوالات این بخش از آزمون باید در همان دفترچه پاسخ داده شود و پاسخنامه‌ی جداگانه‌ای در اختیار داوطلب قرار نمی‌گیرد.

·         متون مندرج در دفترچه سوالات، از مجلات، جزوات، کتاب‌ها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و فرض بر این است که داوطلب، فردی غیرمتخصص با دانشی عمومی است.

·         بعد از اتمام فایل صوتی، ده دقیقه فرصت دارید تا پاسخ‌هایی که در دفترچه سوالات نوشته‌اید را به پاسخنامه منتقل کنید.

·         حداقل یکی از سه متن، یک متن حاوی نوشتار استدلالی است.

·         در صورتی که متن، حاوی واژگان تخصصی و فنی باشد، واژه‌نامه‌ای کوتاه نیز همراه متن در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد.

بخش نوشتن (آیلتس آکادمیک)

(General) Writing
مدت زمان آزمون: 60 دقیقه
نحوه آزمون: نوشتن دو متن (انشا) در دو موضوع مختلف
موضوع متون نگارشی موضوع اول (Task 1): نوشتن نامه به شخصی فرضی که قرار است مشکل یا مساله‌ای را برای وی شرح دهید. نامه باید حداقل 150 کلمه داشته باشد. اگر کمتر از 150 کلمه بنویسید، از شما نمره کسر خواهد شد. پیشنهاد می‌شود 20 دقیقه‌ی اول وقت‌ یک‌ساعته‌ی این بخش از آزمون را به این قسمت از آزمون اختصاص دهید. برای نوشتن این نامه، می‌توانید یکی از چهار نوع نامه‌ی زیر را انتخاب کرده و نامه‌ی فرضی خود را حول همان موضوع بنویسید:

  • شکایت‌نامه (Complaintletter)
  • نامه‌ی درخواست شغل (Job application letter)
  • نامه‌ی شخصی (Personal letter)
  • نامه‌ی رسمی و اداری (Formal business letter)

موضوع دوم (Task 2):در این متن باید درباره‌ی موضوعی که به شما داده می‌شود، متنی بنویسید و موافقت یا مخالفت خود با آن موضوع را با ذکر دلیل و برهان شرح دهید. این نامه باید حداقل 250 کلمه داشته باشد و اگر کمتر از 250 کلمه بنویسید، از نمره شما کسر خواهد شد.

بخش نوشتن (آیلتس آکادمیک)

(Academic) Writing
مدت زمان آزمون: 60 دقیقه
نحوه آزمون: نوشتن دو متن (انشا) در دو موضوع مختلف
موضوع متون نگارشی موضوع اول (Task 1):باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. متن شما باید حداقل 150 کلمه داشته باشد. اگر کمتر از 150 کلمه بنویسید، از شما نمره کسر خواهد شد. پیشنهاد می‌شود 20 دقیقه‌ی اول وقت‌ یک‌ساعته‌ی این بخش از آزمون را به این قسمت از آزمون اختصاص دهید.

موضوع دوم (Task 2): در این متن باید درباره‌ی موضوعی که به شما داده می‌شود، متنی بنویسید و موافقت یا مخالفت خود با آن موضوع را با ذکر دلیل و برهان شرح دهید. این نامه باید حداقل 250 کلمه داشته باشد و اگر کمتر از 250 کلمه بنویسید، از نمره شما کسر خواهد شد.

بخش گفتن

Speaking
مدت زمان آزمون: 11 تا 14 دقیقه
نحوه آزمون: این بخش از آزمون، مکالمه‌ای واقعی و رو در رو بین شما و آزمون‌گیرنده است.
قسمت‌های آزمون:  قسمت اول: ۴تا ۵ دقیقه طول می‌کشد و داوطلب باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایق خود جواب دهد.

قسمت دوم: داوطلب باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به وی داده می‌شود صحبت کند. قبل از شروعِ این قسمت، به داوطلب یک دقیقه فرصت داده می‌شود تا در مورد آن موضوع فکر کند و یادداشت‌برداری نماید. پس از پایان ۲ دقیقه‌ی این قسمت، داوطلب باید به یکی دو سؤال در مورد موضوع صحبتی که کرده است پاسخ دهد. مهم نیست داوطلب به همه‌ی سوالاتی که پرسیده می‌شود پاسخ دهد، بلکه مهم این است که بتواند تا دو دقیقه به صحبت خود ادامه دهد.

قسمت سوم: داوطلب باید 4 الی 5 دقیقه دیگر در مورد موضوعی که در قسمت دوم مطرح شده بود، با آزمون‌گیرنده صحبت کند.

منابع آزمون آیلتس چیست؟

اگر منظور از «منابع آزمون آیلتس»، کتاب‌ها یا فایل‌هاییباشد که سوال‌های آزمون از روی آن‌ها طراحی می‌شود، باید گفت که چنین منبعی وجود ندارد. اما اگر منظورمان از منابع، منابعی است که با استفاده از آن‌ها می‌توان مهارت‌های چهارگانه خود را تقویت کرد و طبیعتاً نمره‌ی بهتری در آزمون کسب کرد، باید گفت که منابع بسیار زیادی برای تقویت مهارت‌های زبانی با تاکید بر رویکرد و روش آزمون آیلتس وجود دارد که اتفاقاً بسیاری از آن‌ها در قالبPDF یا اپلیکیشن، در اینترنت به صورت رایگان قابل دانلود هستند.

چندین نمونه اپلیکیشن نیز برای این منظور طراحی شده است که آن‌ها را نیز می‌توان به صورت رایگان دانلود کرد. در ادامه، شما را با این منابع، آشنا می‌کنیم. لازم به ذکر است که این دسته از منابع بسیار زیادند و هر مدرس آیلتس، با توجه به تجربه‌ی خود در تدریس زبان انگلیسی و کار با داوطلبان، منابع خاصی را مناسب‌تر تشخیص می‌دهد. از این رو نمی‌توان انتظار داشت که فهرست کامل و جامعی از منابع آزمون آیلتس وجود داشته باشد. فهرست زیر نیز از این قاعده مستثنا نیست.

اپلیکیشن‌ها(این اپلیکیشن‌ها توسط شورای فرهنگی بریتانیا که یکی از متولیان برگزاری آزمون در سراسر دنیاست طراحی شده است. این اپلیکیشن‌ها را می‌توانید از وب‌سایت شورای فرهنگی بریتانیا از اینجا دانلود کنید):

IELTS Prep App (iOS/Android)

IELTS Word Power(iOS/Android)

IELTS Word Ready (iOS/Android)

LearnEnglish Audio and Video (iOS/Android)

کتاب‌ها

(نسخه‌های ‌PDF این‌کتاب‌ها نیز در اینترنت در دسترس هستند و می‌توان آن‌ها را از وب‌سایت‌های مختلف دانلود کرد)

The official Cambridge Guide to IELTS

Complete IELTS

New insight into IELTS

Cambridge Objective IELTS

Cambridge English Vocabulary for IELTS

Cambridge grammar for IELTS

Collins Vocabulary for IELTS

Collins Grammar for IELTS

Common Mistakes at IELTS

Cambridge IELTS Academic

Cambridge IELTS General Training

Essential Words for the IELTS

Get Ready for IELTS Speaking

Get ready for IELTS Listening

هزینه‌ی ثبت نام آزمون آیلتس

از آن‌جا که تنها ارگان قانونی در ایران که مجوز برگزاری آزمون‌های آیلتس را صادر می‌کند سازمان سنجش آموزش کشور است، هزینه‌ی ثبت‌نام در این آزمون را نیز سازمان سنجش تعیین می‌کند. هزینه ثبت‌نام در این آزمون، تابع نوسانات نرخ ارز است و از این رو، معمولا هر چند ماه یک بار تغییر می‌کند. در حال حاضر، هزینه‌ی ثبت‌نام در آزمون آیلتس، سه میلیون و پنجاه هزار تومان است (این رقم، از تاریخ پانزدهم تیرماه اعلام شده است. تا قبل از آن، هزینه ثبت نام در این آزمون، یک میلیون و صد و هشتاد هزار تومان بود).

لازم به ذکر است که این مبلغ، رقم کل آزمون است که برای هر چهار بخش آزمون از داوطلب گرفته می‌شود. قسمت عمده‌ای از این مبلغ که از داوطلبان ایرانی گرفته می‌شود، به حساب موسسه آیلتس در استرالیا واریز می‌شود. بخشی از مبلغ، بابت هزینه‌های مکان برگزاری، مراقبین آزمون، و…، به مراکز برگزاری آزمون تعلق می‌گیرد، و بخش اندکی از آن نیز به حساب سازمان سنجش واریز می‌شود. البته داوطلب، کل مبلغ را به حساب مرکز برگزاری آزمون واریز می‌کند. اگر قصد دارید آزمون خود را در کشور دیگری غیر از ایران شرکت کنید، بد نیست بدانید که هزینه ثبت نام در آزمون آیلتس در ترکیه 900 لیر،‌ در انگلستان 200 پوند، در آلمان و ایتالیا و فرانسه 240 یورو، در آمریکا 210 دلار، در هند 11300 روپیه، در عربستان 1145 ریال عربستان، و در مالزی 1105 رینگت است.

نتایج آزمون آیلتس

نتایج آزمون آیلتس دو هفته پس از پایان امتحان بخش «گفتن» اعلام می‌شود و کارنامه‌ی صادره، فقط در اختیار خود شخص امتحان‌دهنده قرار می‌گیرد. (داوطلبان برای اطلاع از نتیجه‌ی آزمون خود می‌توانند به صفحه‌ی اعلام نتایج وب‌سایت آزمون آیلتس مراجعه کنند. امکان دریافت کارنامه‌ی آزمون از طریق تلفن، فکس یا ایمیل وجود ندارد).

از آن‌جایی که معمولاً دانشگاه‌ها و مراکز مختلف، از شما می‌خواهند که کارنامه‌ی آیلتس خود را از طریق خود موسسه‌ی برگزارکننده‌ی آزمون ارسال کنید، موسسه‌ی مذکور موظف است تا سقف پنج بار کارنامه‌ی شما را به درخواست خودتان به هر موسسه‌ای که اعلام کردید به صورت رایگان ارسال کند، به شرط این‌که بیش از یک ماه از تاریخ امتحان‌تان نگذشته باشد. در غیر این صورت، یعنی در صورتی که بیش از یک ماه از امتحان گذشته باشد یا بیش از پنج بار درخواست ارسال کارنامه کنید، موسسه‌ی برگزارکننده‌ی‌‌ آزمون، هزینه‌های مربوط به ارسال کارنامه را از خودتان دریافت خواهد کرد.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که برای اکثر دانشگاه‌ها، کارنامه‌ی آیلتس فقط تا دو سال پس از صدورش اعتبار دارد و اگر بیش از دو سال گذشته باشد، باید مجددا در آزمون آیلتس شرکت نمایید.

مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران

در حال حاضر، موسسه آیلتس در ایران نمایندگی رسمی دارد و مراکز برگزاری آزمون، در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، اهواز، همدان، مشهد، دزفول، ساری، اصفهان، رشت، کرمانشاه، جزیره کیش، و کرج فعال هستند و آزمون آیلتس را برای متقاضیان برگزار می‌کنند.

برگزاری آیلتس به صورت کامپیوتری

در سال‌های اخیر، همگام با رشد فناوری‌های ارتباطی، موسسه آیلتس نیز رویکرد جدیدی در پیش گرفته است که این رویکرد، برگزاری آزمون آیلتس به صورت کامپیوتری است. این روش فعلاً فقط در چند کشور محدود، و فقط برای آیلتس عمومی برگزار می‌شود (فقط در چند شهر استرالیاست که آزمون‌های عمومی و آکادمیک، هر دو به صورت کامپیوتری برگزار می‌شوند). البته برای شرکت در آزمون کامپیوتری هم شرکت‌کننده باید شخصاً در مرکز برگزاری آزمون حضور یابد. کشورهایی که هم‌اکنون آزمون آیلتس (عمومی) به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود عبارت‌اند از:

  • استرالیا (آدلاید، ملبورن سیدنی و بریزبین)
  • چین (گوانجو)
  • هنگ کنگ
  • هند (دهلی)
  • کره (سئول)
  • نیوزلند
  • پاکستان (اسلام‌آباد، کراچی، لاهور)
  • فیلیپین (مانیل)
  • روسیه (مسکو)
  • عربستان سعودی (ریاض)
  • سنگاپور
  • سری لانکا (کامبو)
  • تایلند (بانکوک)
  • ترکیه (استانبول، آنکارا)
  • امارات متحده عربی (ابوظبی، دبی)
  • ویتنام

شباهت‌ها و تفاوت‌های آزمون‌های آیلتس کامپیوتری و سنتی:

  • در هر دو نوع آزمون، داوطلب باید در مرکز برگزاری آزمون آیلتس حضور یابد.
  • داوطلبانی که به شیوه سنتی آزمون می‌دهند، در یک سالن بزرگ حضور می‌یابند و همه با هم امتحان می‌دهند، اما در نسخه‌ی کامپیوتری، تعداد داوطلبانی که در یک سالن هستند کمتر است و یک کامپیوتر در اختیار هر داوطلب قرار داده می‌شود.
  • زمان برگزاری هر دو آزمون آیلتس یکسان است. فرمت آزمون هم تغییر نمی‌کند، تنها چیزی که تغییر می‌کند نحوه برگزاری آزمون و جواب دادن داوطلبان است. در آزمون سنتی، بخش‌های نوشتن و خواندن، با استفاده از قلم و کاغذ است، اما در نسخه‌ی کامپیوتری، داوطلب باید پاسخ‌ها را تایپ کند.
  • در آزمون کامپیوتری، در بخش نوشتن، داوطلب می‌تواند راحت‌تر نوشته‌های خود را ویرایش کند زیرا امکان پاک کردن وجود دارد، اما در نسخه‌ی سنتی، این امکان وجود ندارد و کارتان سخت‌تر است چون باید ابتدا پاسخ‌های خود را بر روی یک کاغذ، به صورت پیش‌نویس بنویسید و بعد آن‌ها را به پاسخنامه نتقل کنید.
  • مدیریت زمان در آزمون کامپیوتری، راحت‌تر است زیرا یک شمارش‌گر معکوس در پایین مانیتور تعبیه شده که زمان باقی‌مانده را نشان می‌دهد.
  • ارزیابی پاسخ‌های داوطلبین نیز در نوع کامپیوتری و سنتی، متفاوت از هم است زیرا در نوع سنتی، آزمون‌گیرنده باید پاسخ‌های شما را جمع‌آوری کرده و سپس، مرکز برگزاری آزمون، همه پاسخ‌ها را جهت تعیین نمره نهایی، به انگلستان ارسال کند، اما در آزمون کامپیوتری، پاسخ‌های شما مستقیما در پایگاه داده‌های کمبریج ذخیره می‌شود.
  • بخش گفتن، در هر دو نوع آزمون یکسان است زیرا در هر دو، آزمون‌گیرنده به صورت رو در رو و حضوری از شما امتحان خواهد گرفت.

نحوه‌ی اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس

  • تمام داوطلبان می‌توانند قانوناً به نمره‌ی خود (چه نمره‌ی کلی و چه نمره‌ی تک‌تک مهارت‌ها) اعتراض کنند.
  • برای ثبت اعتراض، داوطلب باید به همان مرکز برگزاری آزمون آیلتس مراجعه کند.
  • برای ثبت اعتراض، داوطلب باید ظرف شش هفته پس از اعلام نتیجه آزمون، اعتراض خود را با پر کردن فرم‌ مربوطه، ثبت نماید.
  • برای اعتراض به نتیجه‌ی آزمون، داوطلب باید مبلغی معادل هزینه‌ی آزمون را به حساب مرکز برگزاری آزمون واریز نماید. در صورت تایید اعتراض او و تغییر نمره‌، مبلغ واریزی به داوطلب برگردانده خواهد شد.

علل اعلام نشدن نمره و عدم انتشار کارنامه

تمام شرکت‌کنندگان در آزمون آیلتس، در فرم ثبت‌نام اولیه‌ی خود، باید رضایت‌نامه‌ای را امضا کنند که در یکی از بندهای آن آمده است «موسسه آیلتس می‌تواند نمره و کارنامه‌ی شما را ظرف مهلت دو هفته‌ایِ مقرر، اعلام نکند». این عدم انتشار نمره، به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد:

  • داوطلب در فاصله‌ی زمانیِ کوتاهی، دو بار امتحان داده باشد و نمره‌ی آزمون دومش، بسیار بالاتر از نمره‌ی آزمون اولش شده باشد (مثلا دو یا سه نمره)، و از این رو موسسه آیلتس، مشکوک به تقلب شود. در این صورت، موسسه آیلتس از داوطلب می‌خواهد به صورت مکتوب، علت این تفاوت فاحش نمره را شرح دهد، و یا ممکن است از داوطلب بخواهد دوباره در آزمون (یا فقط در یکی از بخش‌های آزمون) شرکت نماید تا شک موسسه برطرف شود. اگر موسسه قانع شود که تقلب نکرده‌اید، نمره شما منتشر خواهد شد، وگرنه هیچ نمره‌ای به شما تعلق نخواهد گرفت.
  • ممکن است تفاوتِ دست‌خط شما در آزمون‌های خواندن، نوشتن، و شنیدن، سبب شود موسسه آیلتس به تقلب مشکوک شود و نمره‌ی شما را منتشر نکند.
  • ممکن است در اوراق و فرم‌های ثبت‌نامی‌تان، نام، نام خانوادگی و تاریخ تولدتان را متفاوت از هم نوشته باشید، که در این صورت، موسسه آیلتس نمره شما را تا زمان رفع این مشکل، اعلام نخواهد کرد.
  • ممکن است موسسه آیلتس شک کند که سوالات آزمون، در یکی از مراکز برگزاری آزمون لو رفته است، و از این رو نمرات هیچ یک از شرکت‌کنندگان در آن مرکز در تاریخ مورد نظر را منتشر نخواهد کرد.
  • اگر موسسه آیلتس از جانب نهادهای نظارتی، گزارش‌هایی مبنی بر تخلف یا رشوه دریافت کند، ممکن است نمرات هیچ یک از شرکت کنندگان در یک مرکز برگزاری آزمون را اعلام نکند.

ویدئوهای آموزشی کانال IELTS-up Online lessons

از سیر تا پیاز آزمون آیلتس IELTS (آکادمیک و جنرال)

 

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.