مهاجرت به کانادا از طریق کار (کار در کانادا)

6

همیشه یکی از راه‌های مهاجرت، مهاجرت به کانادا از طریق کار است. البته عنوان مهاجرت به کانادا یا هر کشور دیگری «از طریق کار» عنوانی کلی و غیردقیق است و در مورد مهاجرت به هر کشوری، معنا و مصداق‌های مختلفی پیدا می‌کند.

در مورد کانادا باید گفت که این کشور به خاطر نیاز به نیروی کار در اکثر شغل‌ها و تخصص‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های ویژه‌ای برای پذیرش مهاجران دارد و فهرستی که اداره مهاجرت کانادا هر ساله به عنوان «فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا» منتظر می‌سازد، معمولاً (حداقل در سال‌های اخیر) چنان وسیع بوده که تقریباً همه‌ی مشاغل و تخصص‌ها را در بر می‌گیرد. پس برای مهاجرت به کانادا از طریق کار دغدغه‌ی چندانی در این زمینه وجود ندارد که آیا این کشور به شغل و تخصص شما نیاز دارد یا خیر.

البته نیازی به گفتن نیست که ادعای فوق، مطلق نیست و مسلماً مشاغل و تخصص‌هایی هستند که این کشور برای تامین آن‌ها نیازی به نیروی کار خارجی نداشته باشد. مثلا تصور کنید که یک ایرانی، تخصصش آموزش زبان انگلیسی باشد. این تخصص در کانادا از نیروی کار بومی این کشور تامین می‌شود و بالتبع، نیازی به پذیرش متخصص آموزش زبان انگلیسی در آن کشور وجود ندارد و آن شخص پس از مهاجرت، قصد تدریس زبان انگلیسی را داشته باشد، صلاحیت نخواهد داشت؛ هر چند شخص مورد بحث، می‌تواند شغل جدیدی برای خود در آن کشور پیدا کند، به شرطی که آن شغل جدید، بی‌ارتباط با رشته و مدرک تحصیلی‌اش نباشد.

مثال

مثلا فرض کنیم همین ایرانیِ معلم آموزش زبان، دارای مدرک لیسانس یا فوق‌لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی، یا مترجمی زبان انگلیسی است. او می‌تواند در کانادا به دنبال شغل‌هایی چون ویراستاری مجلات و روزنامه‌ها و وب‌سایت‌ها، یا نویسندگی، یا مشاغل مرتبط با رشته و مدرک تحصیلی‌اش بگردد و راه مهاجرت به کانادا از طریق کار برای او بسته نیست.

حقوق و دستمزدهای نیروی کار در کانادا
حقوق و دستمزدهای نیروی کار در کانادا

حقوق و دستمزدها 

قبل از پرداختن به روش‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار ، اجازه دهید نکته‌ای جذاب برای جویندگان کار در این کشور بیان کنیم، و آن نکته، حقوق و دستمزدهایی است که به نیروی کار پرداخت می‌شود. کسانی که راه مهاجرت به کانادا از طریق کار را در پیش می‌گیرند و موفق به مهاجرت می‌شوند، بر حسب تخصص، سوابق کار، و البته استانِ محل کارشان، دستمزدهای متفاوتی دریافت می‌کنند. طبیعی است که حقوق و دستمزد یک پزشک، یا یک مدیر عامل، بیشتر از دستمزد یک سیم‌کش ساختمان یا صافکار اتومبیل باشد.

به همین میزان نیز طبیعی است که دستمزد یک پزشک در استان آلبرتا، متفاوت از دستمزد یک پزشک در استان انتاریو یا بریتیش کلمبیا باشد. توجه داشته باشید که هزینه‌های زندگی در استان‌های مختلف نیز با هم متفاوت است. در هر حال، کسانی که به دنبال مهاجرت به کانادا از طریق کار هستند، شاید لازم بدانند قبل از مهاجرت، به فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا و به حقوق و دستمزدهای آن شغل در استان‌های مختلف کانادا نگاهی بیندازند تا تصمیم بهتری برای شغل انتخابیِ خود و استانِ موردنظرشان بگیرند.

آمارهای استانی

شاید بد نباشد متقاضیان بدانند که داده‌ها و گزارش‌های اداره آمار کانادا نشان می‌دهد از نظر میزان حقوق و دستمزدها، استان آلبرتا در بالاترین جایگاه قرار دارد و بیشترین حقوق و دستمزدها در این استان پرداخت می‌شود (میانگین دستمزد نیروی کار بر حسب ساعت، در استان آلبرتا 15 دلار است)؛ رتبه دوم از این نظر، به استان انتاریو تعلق دارد (با پرداخت میانگین ساعتی 14 دلار) و در جایگاه بعدی، استان بریتیش کلمبیا قرار دارد (با پرداخت میانگین ساعتی 13.58 دلار).

در انتهای این فهرست نیز باید به نیوفاندلند و لابرادور اشاره کرد (که میانگین پرداخت دستمزد بر حسب ساعت در این استان، 11.15 دلار است). البته مقایسه صدر و ذیل همین فهرست نشان می‌دهد که تفاوت بین رتبه اول (آلبرتا) و رتبه آخر (نیوفاندلند و لابرادور) چندان زیاد نیست و در مجموع، 3.85 دلار است.

"<yoastmark

پیشنهاد شغلی (جاب آفر) برای کار در کانادا

در اکثر برنامه‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار متقاضی باید از قبل، یک پیشنهاد شغلی (جاب آفر) از یک کارفرمای کانادایی داشته باشد. مثلا برنامه‌های نامزدیِ استانی چنین شرطی را دارند. اگر متقاضی بتواند به هر طریقی (مثلاً از طریق ویزای مولتی یا گردشگری) به کانادا سفر کرده و در آن‌جا پس از انجام مصاحبه‌های شغلی، یک پیشنهاد شغلی از کارفرمایی کانادایی بگیرد، موفق به دریافت نامزدیِ استانی خواهد شد؛ و داشتنِ نامزدیِ استانی، 600 نمره در سیستم رتبه‌بندی متقاضیانِ مهاجرت کانادا برای متقاضی به دنبال خواهد داشت، و 600 امتیاز یعنی عملا متقاضی مشکلی برای مهاجرت به کانادا از طریق کار ندارد و می‌تواند بدون نگرانی، تشریفات اداری و مراحل دریافت ویزای کار خود را پشت سر بگذارد.

برنامه‌های بدون نیاز به پیشنهاد شغلی

البته هستند برنامه‌هایی برای مهاجرت به کانادا از طریق کار که نیازی به پیشنهاد شغلی ندارند. یکی از آن‌ها برنامه‌ای است تحت عنوان «برنامه‌ی مهاجرت کارگران ماهر» (معروف به اسکیل ورکر کانادا ). این برنامه، به متقاضیان امکان می‌دهد با داشتنِ شرایطی خاص، حتا بدون داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمایان کانادایی، در پی مهاجرت به کانادا از طریق کار باشند.

در مورد روش‌های پیدا کردن کار و دریافت پیشنهاد شغلی برای مهاجرت به کانادا از طریق کار نیز می‌توان گفت که راحت‌ترین روش، استفاده از آژانس‌های کاریابی و استخدام است. آژانس‌های فراوانی در کانادا وجود دارند که کار و تخصص‌شان پیدا کردن نیروی کار ماهر و بااستعداد برای کارفرماهای کانادایی است. اگر می‌خواهید از این روش استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً در مورد سوابق آن آژانس تحقیق کنید زیرا آژانس‌ها معمولا به صورت تخصصی کار می‌کنند.

مثلا یک آژانس ممکن است متخصص پیدا کردن کار در رشته‌های مهندسی باشد. شما اگر پزشک باشید و با این آژانس تماس بگیرید، ممکن است دست رد به سینه شما نزند، اما شکی نیست بهتر است از آژانسی تقاضای همکاری کنید که سوابقش نشان می‌دهد بیشتر در حوزه‌های پزشکی فعالیت داشته است.

اجازه دهید انواع برنامه‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار را با هم مرور کنیم.

"انواع

انواع برنامه‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه نیروی کار ماهر فدرال (Federal Skilled Worker)

این روش، ویژه‌ی کسانی است که در یک حوزه‌ی تخصصیِ مرتبط با مدرک تحصیلی‌شان، دارای بیش از یک سال سابقه باشند، به زبان انگلیسی مسلط باشند (آیلتس با حداقل نمره 7 داشته باشند)، و حرفه و تخصص‌شان در فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا باشد. این شرایط، سه شرط اساسی و لازم برای استفاده از روش  نیروی کار ماهر فدرال معروف به اسکیل وورکر کانادا است.

مسلما برای استفاده از این روش، شرایط دیگری نیز وجود دارد که هر یک، نمره‌ای را نصیب داوطلب می‌کند تا او با ورود به سیستم اکسپرس انتری کانادا، منتظر اعلام نتیجه‌ی پذیرش مهاجرتش بماند. نتیجه‌ی اکسپرس انتری، معمولا شش ماهه اعلام می‌شود و متقاضی بعد از اعلام نتیجه و دریافت دعوتنامه اقامت دائم، می‌تواند به کانادا مهاجرت نماید. مهم‌ترین فاکتورهایی که در این سیستم نمره‌دهی اهمیت دارند عبارت‌اند از سن متقاضی، میزان سابقه کار در کانادا، میزان سابقه کار در کشورهای دیگر، مدرک تحصیلی،…

"<yoastmark

برنامه نیروی کار ماهر کبک (Quebec Skilled Worker)

این روش ویژه کسانی است که بیش از شش ماه در حوزه‌ای مرتبط با رشته و مدرک تحصیلی‌شان سابقه کار داشته باشند. سیستم نیروی کار ماهر کبک، متفاوت از سیستم فدرال است و استان کبک، شرایط و اولویت‌های خاص خود را برای پذیرش مهاجران دارد. در مورد زبان، اولویت اول کبک، زبان فرانسوی است، اما برای بعضی تخصص‌ها، زبان انگلیسی را نیز می‌پذیرد، و حتی برای بعضی رشته‌ها و تخصص‌های خاص، نیازی به ارایه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه نیست.

"<yoastmark

مهاجرت از طریق کار و دریافت پیشنهاد شغلی یا جاب آفر (Job Offer)

رشته‌ها و تخصص‌های بسیار زیادی در کانادا وجود دارد که برای مهاجرت از طریق کار، متقاضی نیازی به مدرک زبان ندارد و می‌تواند از همان ابتدا برای خود و خانواده‌اش اقامت دایم بگیرد. تنها شرط مهم (و شاید سختِ) استفاده از روش جاب آفر، این است که متقاضی باید حتما از یک کارفرمای کشور مقصد، پیشنهاد کار گرفته باشد.

جدای از الزاماتی که دولت کانادا برای کارفرمایان دارد و مثلا از آن‌ها می‌خواهد ثابت کنند که نیروی کار مورد نظرشان را در میان شهروندان این کشور پیدا نکرده‌اند، اما وقتی بتوانید از یک کارفرما پیشنهاد شغلی یا همان جاب آفر بگیرید، به‌راحتی قادر خواهید بود نامزدیِ استانی نیز دریافت کنید و راه‌تان برای مهاجرت کاملاً هموار خواهد شد.

برای اطلاع از فهرست مشاغلی که می‌توان با جابآفر اقدام به مهاجرت به کانادا کرد، می‌توانید به وب‌سایت اداره مهاجرت و شهروندی کانادا مراجعه کنید، اما به طور خلاصه می‌توان گفت که مشاغل متعدد و فراوانی چون معماری، مهندس مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، تکنیسین‌های رشته‌های مختلف‌، مشاغل فنی (مثل جوشکاری، لوله‌کشی، کاشی‌کاری، آشپزی،…) همه در فهرست مشاغلِ قابل پذیرش برای جاب آفر جای دارند.

مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی (Self-employment)
مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی (Self-employment)

مهاجرت برای متقاضیان خود اشتغالی (Self-employment)

این روش ویژه افرادی است که دارای مدرک دانشگاهی باشند و بتوانند کسب و کار کوچکی برای خود در کانادا راه‌اندازی نمایند بی‌آن‌که نیاز باشد به استخدام کارفرمای دیگری در بیایند. جالب است بدانید اکثر هنرمندان و ورزشکارانی که به کانادا مهاجرت می‌کنند، موفق به مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی می‌شوند.

در ابتدای این مقاله گفتیم که اصطلاح مهاجرت به کانادا از طریق کار اصطلاحی کلی و نادقیق است. بخشی از این کلی بودن غیردقیق بودن، به این بر می‌گردد که بعضی از روش‌های مهاجرت به کانادا، با هم هم‌پوشی دارند. مثلاً بسیاری از روش‌های مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در کانادا را می‌توان ذیل عنوان اسکیل وورکر (یا نیروی ماهر فدرال) نیز گنجاند. پس وقتی از مهاجرتِ  کاری صحبت می‌کنیم، بهتر است به صورت دقیق، بگوییم که منظورمان کدام روش یا کدام برنامه‌ مهاجرتی به کانادا است.

نکته پایانی در مورد کار در کانادا

نکته دیگری نیز که باید بیان کرد، این است که یک گزینه برای متقاضیان کار در کانادا، دریافت ویزای کار موقت است. این روش را در فهرست بالا ذکر نکردیم زیرا بسیاری از کسانی که با ویزای کار موقت به این کشور می‌روند، قصد ندارند برای همیشه در این کشور بمانند، و طبیعتا نمی‌توان گفت که رفتن‌شان، مهاجرت به این کشور بوده است و بنابراین مهاجرت به کانادا از طریق کار  در مورد این دسته از افراد صدق نمی‌کند.

اما در هر حال بد نیست بدانید که هر سال بالغ بر 300 هزار متقاضی، با ویزای کار موقت وارد کانادا می‌شوند و در این کشور، شروع به کار می‌کنند. البته برای گرفتن ویزای کار موقت هم باید حتما از یک کارفرمای کانادایی، پیشنهاد شغلی (جاب آفر) داشته باشید. حسن این روش آن است که پس از چند سال کار کردن، متقاضی می‌تواند درخواست اقامت دائم دهد و برای همیشه در آن کشور بماند.

ویزای کار فارغ‌التحصیلان

یک مورد دیگر نیز وجود دارد که باید در ذیل ویزاهای موقت کار فهرست شود که می‌تواند منجر به مهاجرتِ کاری شود. این گزینه، ویزای کارِ فارغ‌التحصیلان است. ویزای کار فارغ‌التحصیلان، ویژه کسانی است که در یکی از دانشگاه‌های کانادا تحصیل کرده‌اند و تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند. دولت به این دسته افراد امکان می‌دهد تا پس از فراغت از تحصیل، چند سالی در این کشور بمانند و کار کنند.

این نوع مجوز کار اگرچه به معنای اقامت دائم نیست، اما قطعا داشتن سابقه کار در این کشور، راه اخذ اقامت دائم کانادا را هموار می‌سازد چرا که فرد می‌تواند به راحتی از کارفرمای خود پیشنهاد شغلی بگیرد، نامزدی استانی دریافت کند، و سپس فرایند  مهاجرت به کانادا از طریق کار را با دریافت اقامت دائمش تکمیل نماید.

مشاور مهاجرتی

امیدواریم این مقاله برای شما سودمند بوده باشد. در صورتی که هر گونه سوالی در مورد محتویات این مقاله دارید، یا در صورتی که متقاضی مهاجرت هستید و نسبت به روش‌های مهاجرت اطمینان کامل ندارید می‌توانید با مشاورین ما تماس بگیرید. بی‌تردید مایه افتخار ماست که بتوانیم کمکی هر چند کوچک به شما کنیم تا سریع‌تر و آسان‌تر به موفقیت‌های مورد نظرتان دست یابید. 

۶ نظرات
  1. زهرا مهاجری می گوید

    سلام. وقت بخیر. میخواستم بدونم شما در خصوص ویزای مهاجرتی کار در استانهای آتلانتیک هم کار میکنید و آیا این برنامه هنوز در جریان هست؟

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      دوست عزیز سلام. اجازه دهید اول سوال دوم‌تان را پاسخ دهیم: بله برنامه‌ی مهاجرتی استان‌های آتلانتیک همچنان برقرار است و اتفاقا حتا در همین ایام کرونا و محدودیت‌ های آن، دولت کانادا تسهیلات ویژه‌ای برای متقاضیانی که شرایط این برنامه را داشته باشند در نظر گرفته است.
      اما پاسخ به سوال اول‌تان: برنامه مهاجرتی استان‌های آتلانتیک نیاز به جاب آفر دارد. موسسه رهپویان خدماتی جهت اخذ جاب آفر ارائه نمی‌کند، اما اگر خود متقاضی موفق به اخذ جاب آفر از یکی از استان‌های آتلانتیک (نیوبرانزویک، نوااسکوشیا، جزایر پرینس ادوارد، و نیوفاندلند و لابرادور) شده باشد، رهپویان مهاجر تمام امور وکالتی و مهاجرتی او تا زمان اخذ اقامت دائم را انجام خواهد داد.
      موفق باشید.

  2. معصومه رستمی می گوید

    با سلام. بنده فوق لیسانس پرستاری با سابقه کار بالینی
    اما اصلا زبانم خوب نیست
    خواستم بدونم میشع همزمان با هم، هم سطح زبان ام رو بالا بیارم و هم فرایند مهاجرت رو شروع کنم؟

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      سلام و روزتون به‌خیر.
      برای کانادا بله، اما برای کشورهای دیگری مثل استرالیا خیر. از زمان ثبت پرونده‌ی مهاجرتی تا زمان ارسال مدارک، حدود شش ماه زمان خواهید داشت که مدرک زبان مورد نیاز را بگیرید. البته با توجه به رشته‌ی تخصصی‌تان، به علت نیاز مبرم کانادا به کادر درمان، معمولا در این ایام پاندمی، سخت‌گیری چندانی وجود ندارد. لطفا با همکاران‌مان تماس بگیرید تا دقیقا عرض کنند که چه فرایندی باید طی کنید. موفق باشید.

  3. محمدحسین اکبری می گوید

    سلام ، خسته نباشین ، ممنون از راهنمایی های کاملتون
    من تو رشته مهندسی فن آوری اطلاعات (IT) تحصیل کردم اما سابقه کاری که دارم (۱۰ سال) تو مدیریت امور حقوقی و قراردادها تو شرکت بیمه هست ، آیا امکان مهاجرت از طریق کار برای من وجود داره ؟

    1. وکیل مهاجرتی رهپویان مهاجر می گوید

      سلام مجدد. بله، می‌شه سابقه کار در شرکت بیمه رو به نوعی با مهدسی آی‌تی ارتباط داد. مثلا بخش امور قراردادها رو می‌شه با اتوماسیون مرتبط دونست. لطفا فرم ارزیابی‌مون رو از روی این لینک پر کنید تا همکاران‌مون بعد از بررسی صلاحیت شما برای مهاجرت به کانادا باهاتون تماس بگیرن و اطلاع بدن.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.