شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا چیست؟ | چگونه ویزای تحصیلی کانادا را بگیریم؟ (2021)

0

دریافت ویزای تحصیلی کانادا شرط لازم برای تحصیل در این کشور است. هر ساله متقاضیان بسیار زیادی (چیزی در حدود 200 هزار نفر) از سراسر دنیا برای تحصیل در کانادا به این کشور می‌روند و به همین میزان، هر ساله تعداد بسیار زیادی ویزای تحصیلی کانادا از جانب اداره مهاجرت این کشور صادر می‌شود. در این نوشتار قصد داریم شما را با این مطالب آشنا سازیم:

  • مزیت‌های مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل 
  • جایگاه دانشگاه‌های کانادا در بین دانشگاه‌های سایر کشورها
  • ویزای تحصیلی کانادا مقاطع تحصیلی مختلف
  • شرایط دریافت ویزای تحصیلی کانادا
  • مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا
  • مراحل درخواست و دریافت ویزای تحصیلی کانادا
ویزای تحصیلی کانادا
ویزای تحصیلی کانادا

مزیت های تحصیل در کشور کانادا

تحصیل در کشوری چون کانادا مزیت‌های بسیار زیادی دارد. شش مورد از بارزترین مزیت‌های تحصیل در این کشور را با هم مرور می‌کنیم:

  • امکان اخذ اقامت دائم کانادا پس از اتمام تحصیل در این کشور
  • کیفیت عالی دانشگاه‌های کانادا از نظر رتبه‌ی علمی
  • به‌صرفه بودن تحصیل در کانادا از نظر هزینه‌ها، در مقایسه با تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورهای پیشرفته
  • ارتباط بسیار زیاد دانشگاه‌های کانادا با صنعت
  • امکان انجام کار پاره‌وقت در دوران تحصیل
  • امکان دریافت مجوز کار تمام‌وقت پس از پایان تحصیلات
  • امکان دریافت بورسیه تحصیلی

مزیت اول: امکان اخذ اقامت دائم کانادا پس از اتمام تحصیلات در این کشور

یکی از راه‌های مهاجرت به کانادا، مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل است. اگرچه ویزای تحصیلی کانادا به خودی خود به معنای مهاجرت نیست (زیرا ویزای تحصیلی، در واقع یک ویزای موقت است) اما با امکانات و گزینه‌هایی که فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کانادا در اختیار دارند، راه اخذ اقامت دائم کانادا و مهاجرت همیشگی به این کشور بسیار هموار است.

دانشجویانی که در دانشگاه‌های این کشور تحصیل می‌کنند، می‌توانند مجوز کار پاره‌وقت (تا سقف 20 ساعت در هفته) دریافت کنند که این کار، جزء سابقه‌ی کارشان به حساب خواهد آمد و سابقه‌ی کار در کانادا، یکی از فاکتورهای بسیار اساسی برای مهاجرت به کانادا است که حتی در سیستم اکسپرس اینتری نیز نمره قابل توجهی دارد.

بعلاوه، پس از پایان تحصیلات، این فارغ‌التحصیلان می‌توانند مجوز کار تمام‌وقت دریافت کنند و به مدت حداقل سه سال، در این کشور بمانند و کار کنند. جدای از این که این سابقه کار نیز به همان میزان برای اخذ اقامت دائم کانادا اهمیت دارد، اما مهم‌تر از همه آن است که این افراد می‌توانند پس از مدتی کار کردن نزد یک کارفرمای کانادایی، پیشنهاد شغلی (جاب‌آفر) بگیرند و از طریق برنامه‌های نامزدی استانی (PNPs) به راحتی درخواست اقامت دائم این کشور را بدهند.

مزیت دوم: کیفیت عالی دانشگاه‌های کانادا از نظر رتبه‌ی علمی

در تمام فهرست‌هایی که هر ساله از برترین و باکیفیت‌ترین دانشگاه‌های جهان منتشر می‌شود، می‌توان همواره اسم چند دانشگاه کانادایی را نیز در میان 50 دانشگاه برتر جهان مشاهد کرد که اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای تحصیل در این دانشگاه‌ها رویای هر دانشجویی است.

در آخرین فهرستی که از باکیفیت‌ترین دانشگاه‌های سراسر جهان منتشر شده، سه دانشگاه کانادا به طور خاص شایان ذکر هستند: دانشگاه مک گیل مونترال، دانشگاه تورنتو، و دانشگاه بریتیش کلمبیا ونکوور.

مسلما دانشگاه‌های باکیفیت کانادا محدود به همین سه مورد نیست و جویندگان ویزای تحصیلی کانادا گزینه‌های بسیار زیادی برای انتخاب دارند. معروف‌ترین دانشگاه‌های کانادا، افزون بر سه مورد فوق‌الذکر عبارت‌اند از: دانشگاه آلبرتا، دانشگاه مک‌مستر، دانشگاه مونترال، دانشگاه اُتاوا، دانشگاه وسترن، دانشگاه کلگری، و دانشگاه واترلو.

یکی از سازمان‌های جهانی که هر ساله معتبرترین فهرست دانشگاه‌های برتر دنیا را معرفی و منتشر می‌نماید موسسه‌ی جهانیِ کواکرلی سیمونز است که رتبه‌بندی این موسسه از دانشگاه‌های برتر جهان، به رنکینگ کیو. اس (QS World University Rankings) معروف است. طبق رنکینگ کیو. اس.، برترین دانشگاه‌های کانادا به ترتیب، دانشگاه‌های زیر هستند:

  • دانشگاه تورنتو (University of Toronto)

دانشگاه تورنتو در ده سال گذشته همیشه یکی از 30 دانشگاه باکیفیت و برتر دانیا بوده است. نکته جالب توجه در مورد این دانشگاه آن است که از نظر اقتصادی، این دانشگاه، سودآورترین مجموعه آموزشی در کانادا است و سالانه حدود 16 میلیارد دلار سود خالص برای کانادا دارد. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 29 است.

  • دانشگاه مک گیل (McGill University)

سال 2019 دومین سالی بود که دانشگاه مک گیل به صورت پیاپی، از جانب موسسه کیو. اس. به عنوان بهترین دانشگاه کانادا شناخته شد. اما در سال جاری، جای خود را به دانشگاه تورنتو داد و خود، به جایگاه دومین دانشگاه کانادا تنزل پیدا کرد. دانشگاه مک گیل در مونترال قرار دارد. این دانشگاه قریب به چهل هزار دانشجو دارد.

کثر دانشجویان این دانشگاه، غیرکانادایی هستند و با ویزای تحصیلی کانادا وارد این دانشگاه شده‌اند. اکثر برندگان کاناداییِ جایزه نوبل، فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه بوده‌اند. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 35 است.

  • دانشگاه بریتیش کلمبیا (University of British Columbia)

دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور قرار داد و اکثر 65 هزار دانشجوی آن، خارجی و غیرکانادایی هستند و در واقع، برای تحصیل در این دانشگاه موفق به اخذ ویزای تحصیلی کانادا شده‌اند. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 51 است.

  • دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)

دانشگاه آلبرتا از این جهت اهمیت ویژه‌ای دارد که به‌واسطه‌ی همکاری و مشارکت در پروژه‌های بزرگ نفت و گاز کانادا، نیروی کار و مهندسی بسیار زیادی را استخدام کرده و می‌کند. تمرکز این دانشگاه، بیشتر بر رشته‌های مهندسی، بویژه رشته‌های مرتبط با انرژی است.

بسیاری از کسانی که وارد این دانشگاه شده، درس خوانده و سپس همان‌جا مشغول به کار شده‌اند، افرادی هستند که در ابتدا با ویزای تحصیلی کانادا به این دانشگاه آمده‌اند و سپس موفق به اخذ اقامت دائم کانادا شده‌اند. این دانشگاه در شهر ادمونتون قرار دارد. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 113 است.

  • دانشگاه مونترال (Université de Montréal)

دانشگاه مونترال بزرگ‌ترین مجموعه تحصیلاتی و آموزشیِ فرانسوی‌زبان در سراسر قاره‌ی آمریکا است. جالب است که این دانشگاه از نظر موقعیت جغرافیایی، در نزدیکی دانشگاه مک گیل واقع شده است. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 137 است.

  • دانشگاه مک مستر (McMaster University)

دانشگاه مک مستر متخصص پرورش نیروی کار ماهر است و هر ساله دانشجویان زیادی را از سراسر دنیا می‌گیرد که همگی با ویزای تحصیلی کانادا به این دانشگاه وارد می‌شوند. این دانشگاه در همیلتونِ انتاریو قرار دارد و دوره‌های کوآپِ این دانشگاه شهرت جهانی دارد. رتبه‌ی این دانشگاه در رنکینگ کیو. اس.، 140 است.

  • دانشگاه واترلو (University of Waterloo)

این دانشگاه از شش دانشکده و ده کالج دانش‌بنیان تشکیل شده است و در حال حاضر، نزدیک به سی هزار دانشجو و هزار و صد استاد دارد. دانشگاه واترلو در شهر واترلوی انتاریو واقع شده است.

رئیس کنونیِ این دانشگاه، جناب آقای دکتر حمدالله‌پور، اصالتا ایرانی (از پدری ایرانی و مادری ترک) است. دوره‌های کارآموزی که این دانشگاه برگزار می‌کند، بسیار مفید و سازنده است. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 173 است.

  • دانشگاه وسترن (Western University)

این دانشگاه در شهر لندنِ انتاریو واقع شده است. شهرت این دانشگاه، جدای از کیفیت آموزشی، در زیباییِ کم‌نظیرِ این محیط آموزشی است. وسترن، زیباترین دانشگاه کانادا به حساب می‌آید. این دانشگاه دارای 1250 استاد، و سی و پنج هزار دانشجو است. کل مجموعه دانشگاه وستری، افزون بر 455 هکتار وسعت دارد. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 211 است.

  • دانشگاه کلگری (University of Calgary )

این دانشگاه که بیش از سی هزار دانشجو دارد در شهر کلگری آلبرتا واقع شده است. دانشگاه کلگری از نظر تعداد رشته‌های تحصیلی، بسیار متنوع است زیرا بیش از دویست رشته‌ی مختلف در این دانشگاه تدریس می‌شود. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 233 است.

  • دانشگاه کوئینز (Queen’s University)

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

درآمد نقاش ساختمان در کانادا

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

درآمد نقاش ساختمان در کانادا

دانشگاه کوئینز بیست و هشت هزار دانشجو و سه هزار و نهصد استاد و عضو هیات علمی دارد. نکته جالب توجه در مورد دانشگاه کوئینز این است که سال تاسیس این دانشگاه، 1841 میلادی است. یعنی قدمت این دانشگاه، 26 سال بیشتر از تاریخ رسمیِ تاسیس کشور کانادا است. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه در رنکیگ کیو. اس. در سال 2020، رتبه 239 است.

مزیت سوم: پایین بودن هزینه‌های تحصیل در کانادا

یکی از مزیت‌های اصلی اخذ ویزای تحصیلی کانادا آن است که اگرچه دانشگاه‌های این کشور در ردیف بهترین دانشگاه‌های جهان جای می‌گیرند، اما هزینه تحصیل در آن‌ها نسبتاً پایین، و بسیار ارزان‌تر از تحصیل در دانشگاه‌های کشورهایی نظیر ایالات متحده، بریتانیا و آلمان است.

نکته مهم در این میان، آن است که هزینه‌ی زندگی در کانادا نیز بسیار ارزان‌تر از زندگی در سایر کشورهای پیشرفته است، و مجموع هزینه‌های تحصیل و زندگی در کانادا سبب می‌شود اخذ ویزای تحصیلی کانادا و تحصیل و زندگی در این کشور، به نسبت سایر کشورها، مقرون به‌صرفه باشد.

البته واضح و مبرهن است که هزینه تحصیل (و بیش از همه، شهریه) از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از رشته‌ای به رشته‌ی دیگر متفاوت است. آمارها و گزارش‌های مختلف نشان می‌دهد که به طور میانگین، هزینه‌ی تحصیل در مقطع لیسانس در یک دانشگاه کانادایی، سالانه رقمی بین هجده تا سی و پنج دلار است.

این رقم برای مقاطع فوق لیسانس و پی‌اچ‌دی، بین 15 تا 20 هزار دلار کاناداست. از طرف دیگر، کمترین شهریه‌های دانشگاه‌های کانادا، از نظر رشته‌ی تحصیلی، متعلق به رشته‌های هنر و علوم انسانی، و بالاترین شهریه‌ها متعلق به رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی است.

مزیت چهارم: رابطه‌ی دانشگاه با صنعت

این مزیت اگرچه شاید در نگاه اول برای دانشجویان زیادی که با ویزای تحصیلی کانادا در این کشور درس می‌خوانند مهم نباشد، اما اهمیت آن را زمانی می‌توان درک کرد که فرد، فارغ‌التحصیل شده و دنبال کار می‌گردد. ارتباط بسیار نیرومند و تنگانگ دانشگاه‌های کانادایی با صنعت و بازار این کشور سبب شده است اولاً بسیاری از دروس و واحدهای تحصیلی، مهارت‌محور و با نگاهی به صنعت ارائه شوند، و ثانیاً دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی، فقط متکی به دانسته‌های تئوریک خود نباشد بلکه بتواند عملاً وارد کار در عرصه‌های صنعتی شود.

مزیت پنجم: امکان کار پاره‌وقت با ویزای تحصیلی کانادا

در کانادا بر خلاف بسیاری از کشورهای دیگر، کسانی که ویزای تحصیلی کانادا را دارند می‌توانند هم‌زمان با تحصیل، به صورت پاره‌وقت نیز کار کنند. سقف کار پاره‌وقت برای دارندگان ویزای تحصیلی کانادا 20 ساعت در هفته است. این کار پاره‌وقت، جدای از آن‌که می‌تواند در تامین بخشی از هزینه‌های دانشجویان بسیار مفید باشد، برای آینده‌ی مهاجرت فرد به کانادا نیز تاثیر زیادی دارد زیرا سابقه کار محسوب می‌شود.

یعنی اگر یک دانشجوی دوره‌ی لیسانس، در طول چهار سال تحصیل خود، به صورت پاره‌وقت و هفته‌ای 20 ساعت کار کرده باشد، می‌تواند معادل دو سال سابقه کار برای خود در نظر بگیرد (سقف کار تمام‌وقت در کانادا، هفته‌ای 40 ساعت است). این سابقه کار، بعدها که آن دانشجو با اتمام ویزای تحصیلی کانادا بخواهد درخواست اقامت دائم بدهد، بسیار به دردش خواهد خورد.

مزیت ششم: امکان دریافت مجوز کار تمام‌وقت پس از اتمام ویزای تحصیلی کانادا

دولت کانادا برای تشویق دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های این کشور، به آن‌ها فرصت می‌دهد پس از پایان تحصیلات و اتمام ویزای تحصیلی کانادا درخواست کار فارغ‌التحصیلی نمایند. این گزینه، یکی از فرصت‌های طلایی برای کسانی است که با ویزای تحصیلی کانادا به این کشور آمده‌اند و اکنون با پایان تحصیل خود، قصد ماندن در این کشور را دارند.

البته مدت اعتبار این مجوز کار، محدود (بین 3 تا 5 سال) است اما تقریباً همه‌ی کسانی که از این فرصت استفاده می‌کنند، می‌توانند بعد از چند سال کار، از یک کارفرمای کانادایی پیشنهاد شغلی (جاب آفر) بگیرند و با ثبت درخواست مهاجرت از طریق برنامه‌های استانی، اقامت دائم گرفته و برای همیشه در این کشور بمانند.

مزیت هفتم: امکان دریافت بورسیه تحصیلی با ویزای تحصیلی کانادا

دریافت بورسیه‌ی تحصیلی در کانادا برای دانشجویان خارجی، کار ساده‌ای نیست زیرا اکثر بودجه‌هایی که دولت به بورسیه‌ها اختصاص می‌دهد، به دانشجویان و شهروندان و افراد دارای پاسپورت کانادا تعلق می‌گیرد و عملاً سهم کمی از این بورسیه‌ها به خارجیانی می‌رسد که با ویزای تحصیلی کانادا در این کشور درس می‌خوانند؛ اما به هر حال گزینه‌ی دریافت بورسیه تحصیلی برای خارجی‌ها منتفی نیست و اگر متقاضی، بتواند پس از یکی دو ترم تحصیل، صلاحیت‌های علمی، خلاقیت و نوآوری خود را به اثبات برساند، می‌تواند در عین حالی که دانشجوی کانادایی نیست، از این بورسیه‌ها بهره‌مند شود.

ویزای تحصیلی کانادا برای مقاطع مختلف تحصیلی
ویزای تحصیلی کانادا برای مقاطع مختلف تحصیلی

ویزای تحصیلی کانادا برای مقاطع مختلف تحصیلی

مقاطع تحصیلی در کانادا مانند کشورهای دیگر، در یک طبقه‌بندی کلی به دو گروه تقسیم می‌شود: مقاطع دانش‌آموزی و مقاطع دانشگاهی. اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای هر یک از این دو گروه، شرایط خاص خود را دارد.

الف) اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای دانش‌آموزان

ثبت نام کودکان در مدارس کانادا مستلزم این است که یا والدین کودک با ویزایی معتبر در کانادا باشند، و یا برای خود دانش‌آموز، ویزای تحصیلی کانادا گرفته شود. باید توجه داشت که امکان ثبت‌نام دانش‌آموزان با ویزای توریستی (ویزای مولتی) وجود ندارد. پس اگر پدر و مادر، اقامت دائم یا موقت کانادا را نداشته باشند، برای تحصیل فرزندشان در مدرسه، باید برای او حتما ویزای تحصیلی کانادا دریافت نمایند.

یکی شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای دانش‌آموزان، آن است که باید در تمام دوره‌ی تحصیل دانش‌آموز، والدین یا سرپرست قانونی دانش‌آموز نیز در کانادا حضور داشته باشند. یعنی اگر پدر و مادر، اقامت دائم یا موقت کانادا ندارند و مستقیماً برای فرزند‌شان ویزای تحصیلی می‌گیرند، خودشان نیز می‌توانند (و باید) در کانادا حضور داشته باشند، مگر این‌که برای فرزندشان، یک سرپرست یا قیم قانونی در این کشور معرفی نمایند.

شرط دیگر ویزای تحصیلی کانادا برای دانش‌آموزان، آن است که والدین دانش‌آموز باید ثابت کنند که از پشتوانه‌ی مالی کافی و لازم برای پرداخت شهریه مدرسه و سایر هزینه‌های زندگی برخوردارند. هزینه شهریه، بسته به شهر و مدرسه‌ی انتخابی، متغیر است و رقمی بین 7 هزار تا 20 هزار دلار در سال خواهد بود.

یکی از شرایط و مدارک لازم برای درخواست ویزای دانش‌آموزی و سپس، ثبت‌نام در مدارس کانادا، ارایه‌ی ترجمه‌ی رسمیِ ریز نمرات دانش‌آموز از مدرسه‌ی قبلی‌اش در ایران است.

بعلاوه، دانش‌آموز برای ثبت‌نام در مدرسه‌ی کانادایی باید از مدرسه‌ی قبلی خود در ایران، توصیه‌نامه‌ای بگیرد که به امضای مدیر مدرسه، معلم یا مشاور تحصیلی مدرسه‌ی قبلی‌اش در ایران رسیده باشد و ذکر شده باشد که متقاضی، صلاحیت ادامه‌ی تحصیل را دارد.

نکته:

اما نکته مهم در مورد ویزای تحصیلی کانادا برای دانش‌آموزان آن است که جهت ثبت‌نام و تحصیل در مدارس کانادا، دانش‌آموز نیازی به ارایه مدرک زبان ندارد چرا که تمام مدارس کانادا خودشان وظیفه‌ی آموزش زبان را بر عهده می‌گیرند. در واقع یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌های والدین غیرکانادایی برای اخذ ویزای تحصیلی دانش‌آموزی و ثبت‌نام فرزندشان در مدارس کانادا، همین بحث آموزش زبان در محیط انگلیسی‌زبان است.

ب) اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای دانشجویان

ویزای تحصیلی کانادا برای سه دسته از متقاضیان صادر می‌شود: متقاضیان تحصیل در کالج، متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی، و متقاضیان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری.

لازمه‌ی اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای هر سه گروه فوق، آن است که متقاضی، از یکی از کالج‌ها یا دانشگاه‌های کانادا، پذیرش گرفته باشد. در واقع، نامه‌ی پذیرش، اولین مدرک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا به حساب می‌آید. نکته‌ی بسیار مهم درباره‌ی ویزای تحصیلی کانادا این است که مرجع نهایی برای تصمیم‌گیری درباره‌ی صدور یا عدم صدور ویزا، اداره مهاجرت کانادا است و کالج‌ها و دانشگاه‌ها نقشی در این زمینه ندارند.

یعنی ممکن است شما از بهترین دانشگاه کانادا پذیرش گرفته باشید و تمام مدارک‌تان نیز تکمیل باشد، اما نهایتاً اداره‌ی مهاجرت کانادا به دلایل دیگری درخواست شما برای ویزای تحصیلی کانادا را رد کند. بهتر است در این زمینه، قبل از اقدام و ارسال مدارک خود، با یک وکیل مهاجرتی باتجربه مشورت کنید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا

اصلی‌ترین مدارکی که برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا لازم دارید، مدارک زیر هستند. توجه داشته باشید که ممکن است بعضی استان‌ها، بر اساس قوانین خاص خود در زمینه‌ی مهاجرت، مدارک بیشتری از شما بطلبند، یا بعضی از دانشگاه‌ها برای دادن نامه‌ی پذیرش، مدارک بیشتری از شما بخواهند. اما در مجموع، اصلی‌ترین مدارکی که برای این نوع ویزا نیاز خواهید داشت عبارت‌اند از:

مدارک مورد نیاز:

  • نامه‌ی پذیرش از مدرسه، کالج یا دانشگاه یا هر موسسه‌ی آموزشی معتبری که صلاحیت پذیرش دانش‌آموز و دانشجو را داشته باشد.
  • ارائه‌ی یک طرح تحصیلی (که با عنوان Study Plan شناخته می‌شود)
  • ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی (ترجمه رسمی به زبان انگلیسی یا فرانسوی)
  • ترجمه رسمی ریزنمرات آخرین مقطع تحصیلی (ترجمه رسمی به زبان انگلیسی یا فرانسوی)
  • فرم‌های تکمیل‌شده‌ی ویزای تحصیلی کانادا (این فرم‌ها را می‌توانید از وب‌سایت اداره مهاجرت کانادا دانلود کنید)
  • نامه‌ی گردش حساب که نشان‌دهنده‌ی تمکن مالی متقاضی باشد و حداقل گردش حساب در چهار ماه گذشته را پوشش دهد و نشان دهد که متقاضی، بر حسب تعداد سال‌های تحصیل خود در کانادا، از تمکن و توان مالی لازم برای تامین شهریه و سایر هزینه‌ها برخوردار است.
  • کپی پاسپورت (برای ارسال کپی پاسپورت، کافی است صفحه‌ی اول پاسپورت خود و تمام صفحاتی که مهر ویزا روی آن‌ها خورده است را اسکن کنید)
  • کپی (اسکن) شناسنامه (اصل و ترجمه‌ی رسمی آن به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسوی)
  • کپی شناسنامه همراهان (اصل و ترجمه‌ی رسمی آن به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسوی)
  • دو قطعه عکس پاسپورتی
  • کلیه اسنادی که نشان‌دهنده‌ی دارایی‌های شخصی متقاضی در کشور خود است.
  • گواهی سابقه‌ی کار متقاضی و گواهی بیمه‌ی او تا زمان درخواست ویزای تحصیلی کانادا
  • کپی (یا نسخه‌ی الکترونیکی) فیش واریز شهریه‌ی اولین سال تحصیل در کانادا (فیش وجه واریزی بابت شهریه به حساب مدرسه یا دانشگاه)
  • با توجه به این که شرایط اعطای ویزای تحصیلی کانادا برای استان کبک، اندکی متفاوت است؛ در صورتی که متقاضی استان کبک هستید، به صورت جداگانه مدارک این استان را بررسی نمایید

مراحل درخواست ویزای تحصیلی کانادا

مراحل درخواست ویزای تحصیلی کانادا تفاوت چندانی با درخواست سایر ویزاهای این کشور ندارند. متقاضی می‌تواند هم به صورت حضوری (مراجعه به یکی از دفاتر امور ویزای کانادا در هر جای دنیا) و هم به صورت اینترنتی (با مراجعه به وب سایت اداره مهاجرت، شهروندی کانادا و پناهندگی کانادا، درخواست خود را همراه با مدارک لازم ارائه نمایند. و منتظر پاسخ اداره مهاجرت برای تعیین زمان انجام تست‌های بیومتریک بماند. پس از انجام تست‌های بیومتریک، زمانی برای مصاحبه مشخص می‌شود و متقاضی پس از مصاحبه، باید منتظر پاسخ درخواست خود بماند. این مرحله، ممکن است چند ماه تا یک سال و چند ماه به طول انجامد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.